Multi Bier versterkt marktpositie met overname De Kikvorsch

24 mei 2024

Multi Bier B.V. heeft bekendgemaakt dat het branchegenoot De Kikvorsch B.V. heeft overgenomen. Met deze strategische zet verstevigt Multi Bier zijn positie in de speciaalbiermarkt en opent het nieuwe deuren voor leveranciers en klanten.

De Kikvorsch, opgericht in 1973, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende staat van dienst. Het bedrijf heeft met succes merken als Guinness en Somersby in Nederland geïntroduceerd en bedient voornamelijk het on-trade kanaal.

Multi Bier, sinds 2003 een prominente speler in de markt, levert aan supermarkten en slijterijen en heeft het grootste assortiment speciaalbier in Nederland. Met meer dan 350 leveranciers is Multi Bier een sterke en onafhankelijke kracht in de markt.

Op 21 mei bereikten beide partijen een akkoord voor de volledige overname van De Kikvorsch door Multi Bier. Richard van Duivendijk, sinds 2015 directeur en enig aandeelhouder van De Kikvorsch, zal het bedrijf verlaten. Multi Bier bedankt Richard voor zijn waardevolle bijdrage aan de groei van De Kikvorsch.

De komende tijd behouden beide bedrijven hun eigen identiteit en zelfstandigheid. Het integratieproces zal zorgvuldig verlopen, waarbij de focus ligt op het leren kennen van elkaars bedrijfsvoering en cultuur.

Patrick Smits, Algemeen Directeur van Multi Bier, spreekt zijn optimisme uit: “De overname van De Kikvorsch is een spannende stap. Beide bedrijven delen een onafhankelijke geest en een sterke marktpositie, wat veel kansen biedt voor groei en innovatie. We zijn trots om De Kikvorsch binnen onze organisatie te verwelkomen.”

Dankzij deze overname versterkt Multi Bier haar marktpositie aanzienlijk. De combinatie van beide bedrijven zal leiden tot verdere ontwikkeling in merkenbouwen, innovatie en het bieden van meerwaarde in de markt. Voor de korte termijn verandert er niets voor klanten: dezelfde contactpersonen blijven beschikbaar en de service blijft onveranderd.

Multi Bier is vastbesloten om haar klanten de hoogste kwaliteit en service te blijven bieden en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking en integratie.