Maximus Stone Cold Crazy eerste ‘Cold IPA’ in blik

6 juni 2021

Maximus Brouwerij uit Utrecht bestaat tien jaar. De brouwerij viert dat onder meer door extra veel nieuwe bieren uit te brengen, waaronder diverse speciale IPA's.

De Stone Cold Crazy (6,5%) is de eerste ‘Cold IPA’ op blik in Nederland. Cold IPA is een nieuwe bierstijl, overgewaaid van de Amerikaanse West-Coast met haar typische en heldere IPA’s. Door de extra koude vergisting met een lagergist en toevoeging van rijstvlokken is dit bier droog, erg crispy en heel ‘hop-forward’ en ‘Wester than West-Coast’. De hoppen Idaho 7, Simcoe en Citra hebben dankzij de lichte body vrij spel en zorgen voor een explosie aan citrus, steenfruit, dennennaalden en tropisch fruit. 

Iets extra's

Stone Cold Crazy - Cold IPA verschijnt in de Circus Maximus reeks, feestelijk op een groot 44CL blik met een THT van tien maanden. Het is negende bier in deze reeks, waarin bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn.