Marc Janssen van Grolsch over de Week van het Nederlandse Bier

14 mei 2019
De Week van het Nederlandse Bier wordt dit jaar gehouden van 16 tot en met 26 mei. Brouwmeester Marc Janssen van Grolsch vertelt wat bierliefhebbers de komende dagen van Grolsch mogen verwachten.

Traditioneel begint de Week van het Nederlandse Bier met het Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Hier staan tientallen grote en kleine brouwers gemoedelijk naast elkaar om het publiek kennis te laten maken met de mooiste bieren van eigen bodem.

Het Bierproeffestival is komende donderdag, vrijdag en zaterdag. In de rest van de week zijn er verspreid over het land diverse activiteiten, variërend van wandelingen tot proeverijen en van bierdiners tot lezingen. De Week van het Nederlandse Bier wordt afgesloten met de Open Brouwerijdagen in het week van 25 en 26 mei. Belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen in de keuken van heel veel brouwerijen.

Bij veel brouwerijen, de AH's en bij de Mitra-winkels kun je een gratis krant afhalen. In deze uitgave lees je alles over de Week van het Nederlandse Bier inclusief het uitgebreide programma.