Maak kennis met Rauw Brouwers

2 juni 2021
Rauw Brouwers is een jonge brouwerij uit Amsterdam. Achter de brouwerij gaan mannen schuil met een enorme passie voor bier. De brouwerij heeft momenteel vier verschillende bieren in het assortiment. Aan een vijfde wordt gewerkt. Rauw Brouwers brengt een bier pas op de markt als het recept tot twee cijfers achter de komma klopt. "Wij gaan voor kwaliteit. Alleen als wij 100% tevreden zijn over een bier, gaan we er de markt mee op."

Het brouwen van bier is voor de mannen een serieuze business. Een eigen brouwerij zit er op dit moment nog niet in, maar wat nog niet is, kan nog komen. Vooralsnog huren ze capaciteit bij bevriende brouwerijen en daar worden de vier bieren gebrouwen onder toezicht van de Rauw Brouwers. De bieren worden hoog gewaardeerd door de Biersista Community. De rapportcijfers voor de vier bieren variëren tussen de 7,5 en 7,8, fraaie scores voor deze Amsterdamse bieren.

Lul.Lul

Een verfrissend bier boordevol koolzuur en een fijne volle fruitige smaak. Weissguy, de Weizen van Rauw Brouwers, is net even iets anders dan de standaard Weizen bieren, die we vooral kennen vanuit Duitsland. Ook heeft Rauw Brouwers een Tripel. Die kreeg die naam Lul.Lul omdat de mannen niet zo gecharmeerd zijn van alcoholvrij bier. Dat laten ze middels deze ludiek bedoelde naam weten.

Neipaard

Hoppige bieren is waar je de Rauw Brouwers 's nachts voor kunt wakker maken. Daarom hebben we een IPA in het assortiment met een dikke vette hoppige toets en een flinke portie bitterheid. Ook dit bier kreeg een grappige naam mee: I.P.A.Lot (spreek de naam maar eens hardop uit ...). Het nieuwste bier is de Neipaard, een New England IPA, vol fruitige hoparoma's en met een zachte bitterheid.

Bestellen

Deze bieren - twee van elk - vind je in het Rauw Brouwers Bierpakket. Het pakket kost € 27,95 inclusief verzendkosten. Eens een keer wat nieuws proberen, dan is dit pack een mooie ontdekking! Ben je Bierista, dan krijg je 10% korting. Check dan je accountpagina 'Exclusief voor Bierista's'.

Bestel nu