Lowlander lanceert eerste botanisch gebrouwen alcoholvrije bier

4 juni 2019

Lowlander Beer verdubbelt de 0 voor hun allereerste botanisch gebrouwen alcoholvrije bier. Gebrouwen met geperste sinaasappel- en citroenschillen uit de horeca smaakt Lowlander 0.00% Wit niet alleen goed maar doet ook goed. Lowlander 0.00% Wit is vanaf nu verkrijgbaar in de betere Nederlandse horeca & (online) retail. 

Chief Botanical Officer en oprichter Frederik Kampman: “Matigen is niet langer taboe; meer dan een kwart van de jongeren beschouwt zichzelf als niet-drinker en kiest steeds vaker voor low & no. Tegelijkertijd is die consument kritisch op kwaliteit en smaak, tegenover een beperkt en eenzijdig aanbod van low & no craft bieren. Smaak en karakter gaan verloren wanneer alcohol wordt verwijderd na het brouwen, wat vaak gecompenseerd wordt door het toevoegen van zoete en kunstmatige smaakstoffen. Onze Lowlander 0.00% Wit een van de eerste natuurlijk gebrouwen, alcoholvrije craftbieren. Een échte 0.0% dus, met 100% natuurlijke smaak zoals je van ons gewend bent.”

De (her)gebruikte botanicals maken de Lowlander 0.00% Wit extra bijzonder. Frederik: “Ieder jaar blijven in Nederland alleen al 250 miljoen kilo sinaasappel- en citroenschillen over na het persen van vers sap; voornamelijk in de horeca. In samenwerking met PeelPioneers en Vermaat Groep halen we deze reststroom op en worden de schillen duurzaam verwerkt tot nieuwe grondstof, waarmee wij vervolgens kunnen brouwen. Het resultaat is een verfrissend en fruitig botanisch gebrouwen bier met uitgesproken citrus tonen; een alcoholvrij bier wat niet alleen goed smaakt maar ook goed doet!”