Kompaan Levensgenieter is het fruitige zonnetje in huis

19 november 2022
Soms kun je er gewoon echt zin in hebben. Een sappig bier met fruitig aroma's en niet teveel alcohol. Vandaag is zo'n dag. Dus trokken wij een blik Kompaan Levensgenieter open. Hoe smaakt dat?

Meet the Levensgenieter, joyful NEIPA. Dat lezen we op het fris en vrolijk gekleurde bierblik. Een NEIPA staat voor New England India Pale Ale. Het is een bovengistend bier, waarvan je veel fruit mag verwachten en ondanks dat het een IPA zal Kompaan Levensgenieter een matige bitterheid hebben. Opvallend is het alcoholpercentage: 4,5% is minder dan een gewoon glas Pilsener.

Mandarina Bavaria

Bij het inschenken zien we een troebel geel bier met een prima schuimkraag. En kom je met je neus in de buurt van het glas dan ruik je het al. De brouwerij uit Den Haag heeft Hallertau Blanc en Mandarina Bavaria als hopsoorten gebruikt. En ja, dan kun je inderdaad deze fruitige aroma's verwachten. We ruiken sinaasappel, mandarijn, ananas en mango. Het is bijna een fruitmand.

Sappig mondgevoel

De smaak is net zo fruitig als de geur. We durven hier zelfs de omschrijving wel aan dat dit een sappig bier is. Het geeft je echt dat sappige mondgevoel. Dit is fris en fruitig en drinkt heerlijk weg. Zorg maar dat je een tweede blikje in de buurt hebt. Qua bitterheid doet dit bier niet veel. Het is vooral dat frisse fruit dat dit bier karakteriseert. Van zo'n NEIPA krijg je automatisch een glimlach op je gezicht. Wat dat betreft is de naam Levensgenieter ook prima gekozen. De gediplomeerde bierkenners waarderen dit bier met een dikke 7,7. Heerlijk om de werkdag mee af te sluiten of in combinatie met een mooi stukje kip.