Dry spy James Bond voortaan door het leven als 0.07

16 januari 2020
James Bond is tegenwoordig een Dry Spy. In de nieuwe Bond-film 'No time tot die' heeft de 'Martini shaken not stirred' weer plaats gemaakt voor Heineken 0.0. Met deze alcoholvrije Heineken in de hand staat Daniel Craig inmiddels te boek als 0.07.

De nieuwe Bond-film No Time to Die gaat op 2 april in Nederland in première. Het is de achtste film waarin Heineken samenwerkt met de geheim agent. De eerste film was Tomorrow Never Dies in 1997. In de nieuwe film drinkt James Heineken 0.0 als hij z'n koppie erbij moet houden. Maar dat wil zeker niet zeggen dat hij de alcohol heeft afgezworen.

Toeval

De nieuwe spot is net uit. En dat midden in Dry January. Briljante marketing toch? Hans Erik Tuijt, sponsormanager van Heineken, wenste dat hij dat had bedacht. In al zijn eerlijkheid geeft hij toe dat het een toevallige samenloop van omstandigheden is en alles te maken heeft met de releasedatum van de film. Hoeveel Heineken betaalt voor de sponsordeal blijft gissen.

Humor

Er is bijna anderhalf jaar gewerkt aan de commercial, die die typische Bond-sfeer ademt. Het is een kort verhaal met veel actie en een vleugje humor. Bekijk 'm zelf maar.

James Bond en zijn Heineken 0.0.