Horeca in Beweging in gesprek met Peer Swinkels

27 oktober 2020
Horeca in Beweging is een initiatief van Bert van Zijtveld van restaurant De Heikamp en Alain Schepers van Bierista. Zij wandelen meer dan 200 kilometer van het Achterhoekse Ruurlo naar Den Haag om de horeca te laden met positieve energie. Onderweg spreken ze met meer dan 40 ondernemers, onder wie Peer Swinkels, CEO van Royal Swinkels Family Brewers.

De tiendaagse tocht begon vorige week maandag in Ruurlo. "We begonnen onze tocht bij het doolhof in Ruurlo", aldus Alain Schepers. "Dit doolhof staat symbool voor de vragen die we hebben. Onderweg spreken we met ondernemers, experts en wetenschappers. Tijdens deze interviews worden vragen beantwoord, aanbevelingen gedaan en krijgen we boodschappen mee voor de beleidsmakers. Deze verzamelen we in onze rugzak. Woensdag hopen wij die aanbevelingen te mogen overhandigen aan premier Rutte."

Peer Swinkels

Maandag aan het einde van de ochtend kwamen Bert en Alain aan bij Brouwerij De Molen in Bodegraven. Daar spraken zij met Peer Swinkels, de CEO van Royal Swinkels Family Brewers. In het gesprek zegt de Brabantse brouwer dat hij zich misschien nog wel meer zorgen maakt over de lange termijn, dan over de korte termijn. Het hele gesprek is te zien op de Facebook-pagina van Horeca in Beweging.

Prominenten

Behalve met Peer Swinkels spraken Bert en Alain met tal van andere mensen uit de horeca, onderwijs en wetenschap. Onder andere Jeroen Carol-Visser van de Goudse Eend, breinprofessor Erik Scherder, acteur Barry Atsma, oud-volleyballer Bas van de Goor, Toon Gerbrands van PSV en Jonnie & Thérèse Boer van de Librije gaven een boodschap mee. Woensdag wordt het Binnenhof bereikt. Hopelijk gaan de deuren van Het Torentje van Mark Rutte open en kunnen de boodschappen persoonlijk aan de premier worden overhandigd.