Het is tijd voor Hertog Jan Vatgerijpt 2022

29 september 2022
Het begint nu toch wel op een traditie te lijken. Elk najaar komt Hertog Jan met een nieuwe serie Vatgerijpt. Deze week was het weer feest: Hertog Jan Vatgerijpt 2022 stond ook bij Bierista op de stoep.

Hertog Jan verrast de bierliefhebbers al jaren achtereen met de serie Vatgerijpt. Basis voor deze reeks is steeds het kroonjuweel van de Limburgse brouwerij, de Hertog Jan Grand Prestige. Deze gerstewijn van 10% wordt op houten gelegd waar het smaken kan absorberen van het eikenhout en van de vorige bewoners van het vat, denk hierbij aan rode wijn, sherry, rum, whisky en bourbon.

Gratis speedcourse

Een serie Vatgerijpt bestaat uit vier verschillende bieren in 75cl flessen. Wil je alles weten over deze bijzondere serie en de geschiedenis, doe dan nu de gratis speedcourse Hertog Jan Vatgerijpt. Zo ben je in een keer helemaal op de hoogte. Start hier de speedcourse.

Hertog Jan Vatgerijpt 2022

Hertog Jan Vatgerijpt 2022 heeft als thema meegekregen 'Bière du soir'. Het basisbier Hertog Jan Grand Prestige heeft voor deze editie mogen rusten op eikenhouten vaten van Calvados, Cognac, Bordeaux Merlot en Armagnac. Met de ervaring van de voorgaande jaargangen loopt het water je al in de mond, bij alleen al deze kennis. Het pakket wordt ook elk jaar fraaier. De verpakking, de uitleg, inclusief proefglaasjes, het is één geweldige experience.

Dit zijn de vier bieren van de Hertog Jan Vatgerijpt 2022

Populair

We willen hier nog niet alles verklappen. Geen spoilers. We hebben het bier ook nog niet geproefd. Daar gaan we rustig de tijd voor nemen. We jazeker, ondanks de roze bril zullen we zeker ook zeker met een kritische blik proeven. De eerste reacties van Bierista's die het pakket inmiddels ook hebben ontvangen, liegen er niet om. Die zijn laaiend enthousiast. En mocht je nu denken: Ik wil ook z'n pakket. Jammer dan, binnen enkele uren was de complete voorraad uitverkocht. Het zegt alles over de populariteit van dit bijzondere bier.

De proefnotities van de vier verschillende bieren van Hertog Jan Vatgerijpt 2022 kun je binnenkort hier verwachten.