Help de Horeca richting de 1.2 miljoen

9 april 2020
De actie Help de Horeca is een doorslaand succes. In de derde week dat de actie loopt wordt de grens van 1.2 miljoen euro geslecht. Steeds meer horecaondernemers sluiten zich aan en nog veel belangrijker: steeds meer mensen kopen waardebonnen om de horecaondernemers te steunen.

Het kan je niet zijn ontgaan. Koninklijke Horeca Nederland heeft samen met een aantal partners HelpdeHoreca.nl gestart. Op dit platform kun je waardebonnen kopen, waarmee je straks - als het weer kan - kunt betalen in jouw favoriete café of restaurant. De waardebonnen vormen een soort vooruitbetaalde reservering. Met dit geld worden horeca-ondernemers ondersteund, die het nu moeilijk hebben tijdens de corona-crisis.

Een mooi begin

Deze week werd een tussenstand bekend gemaakt. Er zijn inmiddels 6450 horecazaken aangesloten. Er zijn al meer dan 25.000 waardebonnen verkocht. De voorlopige opbrengst staat op € 1.180.000. Natuurlijk is dat een substantieel bedrag. Maar er is veel meer geld nodig. Wil je straks ook weer genieten van een lekker glas bier op het terras, een lunch met vriend of vriendin of een vier-gangen-diner met bijpassende bieren? Koop dan nu alvast je waardebonnen op HelpdeHoreca.nl.