Grolsch sluit bijzonder jaar af met bierproeverij

4 december 2020

Grolsch houdt op vrijdag 18 december de Grote Grolsch Kerst Proeverij. In een interactieve proeverij onder begeleiding van meesterbrouwer Marc Janssen worden de drie karakteristieke Grolsch speciaalbieren Klassieke Blond, Volle Dubbel en Kruidige Tripel geproefd. Daarnaast krijgen deelnemers een exclusief kijkje in de brouwerij en treedt singer-songwriter Rob Dekay op.

In de supermarkten, de slijterij en in de webshop van Grolsch vind je speciale cadeauverpakkingen met daarin een Proeverij-glas en de drie speciaalbieren. Grolsch Klassieke Blond krijgt van de Bierista's een 7,5. Exact datzelfde cijfer krijgt de Grolsch Volle Dubbel. Het zwaarste bier uit deze range - Grolsch Kruidige Tripel - wordt gemiddeld beoordeeld met een 7,3. Allemaal uitstekende bieren dus, die je schenkt uit de iconische bruine beugelfles van Grolsch.

Thuis proeven

Corona heeft een grote impact gehad op dit jaar, waarin onder andere de horeca zwaar is getroffen. "Samen het jaar afsluiten in de kroeg of een gezellige bedrijfsborrel zit er niet in dit jaar. Vanuit Grolsch willen we met zo veel mogelijk mensen het jaar toch op een gezellige manier afsluiten. Daarom organiseren we aan het einde van het jaar de Grote Grolsch Kerst Proeverij", vertelt Juan Pérez Nijhuis, Brandmanager Grolsch Speciaal Bier. "Het leuke is dat iedereen mee kan doen vanuit huis en je dus toch samen met je vrienden, familie of collega’s een kerstborrel kunt houden. Een ludieke manier om het jaar positief met elkaar af te sluiten en alvast te proosten op een beter 2021", vertelt Pérez Nijhuis.

Record

De Grote Grolsch Kerst Proeverij staat volledig in het teken van gezelligheid én bier proeven. Tijdens de uitgebreide online proeverij leren deelnemers bierproeven en krijgen ze informatie over de karakteristieke smaak van bier. "Het record verbreken is niet ons belangrijkste doel, maar het zou natuurlijk wel heel leuk zijn als we de grootste online proeverij kunnen realiseren", aldus Pérez Nijhuis. Het huidige record staat volgens het Guinness Book of Records op 1264 personen. 

Hoe doe je mee?

Iedereen van 18 jaar en ouder kan gratis meekijken met de proeverij. Het is natuurlijk wel zo leuk als je daadwerkelijk de drie bieren voor je hebt staan, zodat je lekker kunt meeproeven. Haal dus zo'n cadeauverpakking in huis en zorg dat de bieren op temperatuur zijn. De proeverij start vrijdag 18 december om 19.00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren. Bekijk hier de uitnodiging van meesterbrouwer Marc Janssen en meld je aan.