Grolsch Finale: champagnebier met Spaanse druiven

22 november 2019
Grolsch maakt zich op voor een bijzondere oudejaarsavond. De jaarwisseling wordt niet gevierd met champagne, maar met Grolsch Finale, een sprankelend bier van 10,5% gebrouwen met Spaanse druiven en champagnegist.

De meesterbrouwers van Grolsch ontwikkelen samen met andere bierliefhebbers continue nieuwe bieren in de Grolsch Proeverij. Een bijzondere serie speciaalbieren, gebrouwen in de Proefbrouwerij van Grolsch. De laatste editie van dit jaar is Grolsch Finale. De verschillende Spaanse druiven in dit bier geven een mooie fruitige smaak. Door het gebruik van champagnegist krijgt het bier het karakter van een wijn met een strakke en droge afdronk.

Bruiloft

“Als brouwer werk je niet dagelijks met ingrediënten als druiven en champagnegist; het brouwen van dit bier was dan ook een uitdaging”, aldus Marc Janssen, meesterbrouwer bij Grolsch. “Het plan was om dit bier voor mijn bruiloft in 2018 te brouwen, maar het lukte me toen niet om het precies te brouwen zoals ik voor ogen had. Het ontdekken van iets nieuws kost tijd en vergt discipline. Ik ben nu enorm trots op het eindresultaat. Het voelt als een gewonnen finale met deze fles als trofee. Ik hoop dat iedereen er deze jaarwisseling net zo van geniet als ik.”

Limited edition

Van Grolsch Finale (70cl) zijn slechts 6.000 flessen gebotteld. Een fles heeft een adviesprijs van € 12,99 en is exclusief verkrijgbaar bij Plus Supermarkten vanaf zondag 24 november (zolang de voorraad strekt). Grolsch Finale is tevens op de tap verkrijgbaar in de Proeverij Café's van Grolsch.