Geen Oktoberfest dit jaar

28 juli 2020
Het komt niet als een verrassing. Het coronavirus heeft een dikke streep gezet door het Oktoberfest in München dit jaar. Ook in Limburg werd de 13e editie van het Arcense Oktoberfest geannuleerd.

Dit jaar geen discussies over de prijs van een Mass. Elk jaar weer houdt de prijs van een glas bier op het Oktoberfest in München de gemoederen bezig. Niet dit jaar. Het Oktoberfest is geschrapt. De reden is voor iedereen duidelijk, maar pijn doet het wel in het trotse Beieren. Het feest zou dit jaar gehouden worden van 19 september tot en met 4 oktober.

Arcener Oktoberfest

Sinds twaalf jaar wordt er in Limburg het Arcener Oktoberfest gehouden. Op de foto zie je hoe gezellig dat feest onder de rook van de Hertog Jan brouwerij is. Die blik op de foto leert ook dat het onverantwoord zou zijn het feest wel door te laten gaan. "Uiteraard met pijn in ons hart, maar op dit moment is het gewoonweg niet verantwoord. Gezondheid heeft absoluut de hoogste prioriteit", aldus organisator Bram Clevis. Het programma van dit jaar is volledig omgezet naar komend jaar (22 tot en met 24 oktober 2021) in de hoop en verwachting dat alles dan weer in rustig vaarwater verkeert.

Cursus Oktoberfest

Speciaal voor Bierista is een korte cursus beschikbaar over het Oktoberfest. In deze gratis e-learning leer je alles over het meest beroemde bierfeest ter wereld. Na het behalen van je Bierista Bierdiploma krijg je regelmatig extra kennis aangeboden. Deze cursus over het Oktoberfest is daar slechts een voorbeeld van. Nog geen bierdiploma, meld je dan snel aan voor de Bierista Bieropleiding en leer van alles over de drank die ons bindt.