Gebrouwen door Vrouwen is Brouwerij van de Maand

1 november 2022
Leuke dingen doen! Daar houden we wel van Bierista. Datzelfde geldt voor Do en Tessel de Heij, de dames achter Gebrouwen door Vrouwen. Een samenwerking was snel geboren. Gebrouwen door Vrouwen is in november Brouwerij van de Maand bij Bierista!

In november besteden we op verschillende momenten aandacht aan Gebrouwen door Vrouwen. We bespreken een aantal bieren en natuurlijk hebben we een lekkere aanbieding voor je in petto. Er staat een aantal speciale kennismakingspakketten klaar met tien bieren, een sleutelhanger en een glas voor nog geen 30 euro, inclusief bezorgkosten. Daarover verderop in dit artikel meer.

Bestel nu!

Bier brouwen

Gebrouwen door Vrouwen werd in 2015 opgericht door Do en Tessel de Heij. De zussen zijn hun hele leven al bierfans. "Dan komt er een moment dat je ook zelf bier gaat brouwen.  Eerst als hobby, op heel kleine schaal. Onze bieren sloegen aan. Het werd echt serieus toen een bevriende kroegeigenaar het in handen kreeg en per se op tap wilde hebben", vertelt Do, die trots laat weten dat er inmiddels meer dan een miljoen Gebrouwen door Vrouwen biertjes worden gedronken.

Bloesem Blond

Daar waar de doorgewinterde bierdrinkers jeuk krijgen van het woord 'biertje', glipt het in al hun enthousiasme regelmatig over de lippen van Tessel en Do. Beide dames zijn gezegend met een flinke portie girlpower en kiezen hun eigen weg. "Onze bieren zijn smaakvol en toegankelijk. We hebben onze focus op kruiden en veel minder op hop. Gebrouwen door Vrouwen Bloesem Blond met vlierbloesem is ons populairste bier. De bieren zijn te vinden in steeds meer slijterijen en supermarkten door het hele land en natuurlijk ook via onze eigen webshop."

Eigen bar

Vers van de tap zijn de bieren ook op steeds meer plekken te vinden. Aan de Jan Pieter Heijestraat 119D-h in Amsterdam hebben de zussen sinds maart 2019 zelfs een eigen bar. "Dat was een lang gekoesterde wens en ook die is uitgekomen. Natuurlijk kun je er bier drinken. Het is bovenal een fijne plek om elkaar te ontmoeten voor een goed gesprek of om even een spelletje te spelen."

Brouwen en lol maken

Bier brouwen en lol maken daar draait het leven van Do en Tess om. Positieve energie, daar komt altijd wat goeds uit voort. Check een van de jongste bieren maar eens. Gebrouwen door Vrouwen Tripel Trap is speciaal gebrouwen voor Sinterklaas. Het is een limited edition met die typische warme kruidenaroma's die onlosmakelijk bij het 'heerlijk avondje' horen. De Tripel Trap zit ook in het speciale bierpack, waar we het in het begin van dit artikel over hadden.

Aanbieding

Het Gebrouwen door Vrouwen bierpack bestaat uit maar liefst tien verschillende bieren, een sleutelhanger én een Gebrouwen door Vrouwen bierglas. De prijs is € 29,95 inclusief bezorgkosten. 

Het Gebrouwen door Vrouwen bierpack bestaat uit:
Bloesem Blond
Gin Weizen
Tricky Tripel
Gember Goud Super Spicy
Een Blik Emoties
Hop & Happening
Citrus Paradisi
Pumpkin Party
Glüh Weizen
Tripel Trap
Sleutelhangeropener
Gebrouwen door Vrouwen bierglas

Ja, ik wil dat bierpack!