Een omvangrijk boekwerk: Cafés, 250 topadressen in Nederland

23 juni 2019
Biersommelier Fiona de Lange leefde wekenlang vanuit de auto. Dag in, dag uit reed ze kriskras door Nederland om de 250 beste café's van Nederland te bezoeken. Een monnikenwerk, maar nu het boek er ligt, overheerst toch de voldoening. En terecht. Het is een omvangrijk werk waar elke kroegtijger dorst van krijgt.

Het boek heeft het formaat van een stoeptegel. En zoveel weegt het boek ook bijna. Dat laatste is een beetje overdreven, maar het boek 'Cafés, 250 topadressen in Nederland' weegt toch zeker een kilo. In ruim 500 bladzijden brengt Fiona het café-landschap in kaart.

Fiona de Lange

Fiona de Lange is biersommelier en al ruim 25 jaar 'besmet' met het biervirus. Wie de Brabantse over bier hoort praten, krijgt onherroepelijk dorst. Geen wonder dus dat Fiona juist die café's in kaart heeft gebracht, die de liefde voor bier met haar delen. Het voerde haar langs oude herbergen, moderne café's, dorpskroegen en langs een kerk met koperen bierketels. Elke locatie wordt prachtig in beeld gebracht en beschreven, waarbij steeds een bier wordt uitgelicht.

Bucketlist

In totaal worden dus 250 adressen beschreven. Alle café's zijn per provincie gerangschikt. Helder en overzichtelijk. Dit boek is nu al een klassieker, een naslagwerk waar je heerlijk in kunt grasduinen en waar je inspiratie in kunt opdoen, een boek waarmee je zelf een bucketlist kunt maken van café's die je zelf beslist eens wilt bezoeken. Dit boek is een aanrader voor elke bierliefhebber. Met dit heerlijke boek op de stamtafel bestel je gauw nog een tweede - en vast ook nog een derde - glas bier om te zien waar je volgende bestemming ligt.

Cafés, 250 topadressen in Nederland is verkrijgbaar bij de betere boekhandels en bij de bekende online aanbieders en kost € 29,99.