Derde editie van speciaalbier festival Gimmert Gist

10 juli 2019

Na een overweldigende tweede editie met meer dan 1500 bezoekers, vindt op zondag 14 juli de derde editie van het Gimmert Gist Speciaal Bier Festival plaats. Gimmert Gist is een initiatief van een groep enthousiaste bierliefhebbers uit Gemert, in samenwerking met Heeren van Ghemert en Café Gij&ik.

Uitgangspunt voor deze derde editie van Gimmert Gist is het proeven van mooie en kwalitatief hoogstaande streekbieren. Daarnaast staat de sfeer hoog in het vaandel. De unieke locatie op het Ridderplein tegenover een middeleeuws kasteel in combinatie met live muziek en goed eten moet zorgen voor een bruisend festival voor jong en oud. Om 13.00 uur zullen de eerste vaten door de diverse brouwers aangeslagen worden, waarna er tot omstreeks 19.00u meer dan 50 verschillende bieren geproefd kunnen worden. Er is dit jaar wederom gekozen om uitsluitend lokale en regionale ambachtelijke brouwerijen een podium te geven. Enerzijds om de lokale en regionale biercultuur te versterken, anderzijds omdat vorige editie heeft bewezen dat onze regio ontzettend veel mooie brouwerijen en bieren herbergt. In totaal zijn 18 brouwerijen aanwezig met ieder maximaal 5 bieren. Nieuw dit jaar is dat een aantal brouwers als extra bier een primeur of speciaal festivalbier mee brengen. Bezoekers kunnen bij binnenkomst een proefglas kopen om vervolgens kennis te maken met al het moois dat er in onze nabije omgeving wordt gebrouwen.

De muziek wordt verzorgd door Do The Dishes, deze Gemertse formatie sluit tijdens Gimmert Gist ook hun reunietour af met in het voor programma de Mockin’ Minstrels met akoestische covers.

De entree voor dit festival is gratis voor een ieder. Om te proeven kan er een proefglas worden gekocht voor € 7,50. Dit is inclusief het vullen van het proefglas met één van de meer dan 70 bieren.