Nieuw: Cupana, verfrissend festivalbier

5 maart 2021
De oprichters van ‘Thuishaven’, ‘s Nederlands grootste wekelijkse festival, brengen hun eigen biersoort op de markt. Het nieuwe sapje heet ‘Cupana’ en bevat naast 5% alcohol, ook cafeïne.

De toegevoegde cafeïne in Cupana komt niet uit een koffieboon, maar is afkomstig uit guarana, een nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonebekken van Brazilië. Het bier is een zogenaamde European Pale Lager, een fris bier bedoeld voor iedere festivalganger die op natuurlijke kracht net dat uurtje langer door wil gaan.

Thuishaven

Terwijl de festivalsector door de coronapandemie al maandenlang geen bezoeker heeft mogen ontvangen, zat Thuishaven afgelopen zomer iedere dag afgeladen vol. 70.000 bezoekers genoten in de maanden juni, juli en augustus van het grootste terras van Nederland. Uiteraard alles veilig volgens de voorgeschreven maatregelen.

Cupana

Eén van de meest bestelde producten afgelopen zomer? Thuishaven’s eigen cafeïnebier ‘Cupana’. Nu het er op lijkt dat het festivalseizoen wellicht pas aan het einde van de zomer weer op gang komt, maakt de organisatie haar favoriete bier alvast beschikbaar voor iedereen die nog niet naar een festival kan, maar wel wil. “Creativiteit en vernieuwing vormen de basis van ons bestaan”, zeggen de oprichters over de stap naar de biermarkt. “Festivals zijn springlevend in ieders hart en ziel, en hiermee brengen we ons cafeïnebier naar de woonkamer van iedereen die het festivalseizoen mist.” 

Zuid-Amerika

“Cupana wordt aangevoerd door de goddess van het biermerk die dan ook prominent op het flesje staat afgebeeld”, vertelt kunstenaar Stefan Da Costa Gomez. “Toen ik door de bedenkers van het bier werd benaderd voor het ontwikkelen van het design, heb ik mij laten inspireren door de Zuid-Amerikaanse invloeden en rituelen van inheemse stammen. Een bijzondere toevoeging in het logo is de druppel die onder de goddess hangt. Deze druppel staat symbool voor de guarana die dit bier tot een volledige nieuwe soort maakt binnen het bestaande bier assortiment.”

Verkrijgbaarheid

Nu de horeca nog gesloten is door corona kan de consument zich toch al te goed doen aan dit nieuwe bier. Op cupana.nl zijn 12-packs te verkrijgen. De horeca kan terecht bij Heineken Nederland.