Wat brouwen ze er bij Albert Heijn van? Brouwers 0.0 geproefd

24 juni 2019
Albert Heijn heeft z'n eigen huismerk bier. Behalve een Pils hebben ze ook een Weizen en een IPA. En met de stormachtige opkomst van de alcoholvrije bieren mag een 0.0 natuurlijk niet ontbreken. Wij snorden een blikje op bij de lokale Appie en zetten 'm op de proeftafel.

Het eerste wat opvalt is dat Albert Heijn z'n bier in blik verpakt. Een duidelijk ontwerp, blauw-witte kleur; het is duidelijk dat dit een huismerk is voor een redelijke prijs. Bij het inschenken van het bier vormt zich een mooie witte schuimkraag, die even blijft staan en dan toch wel snel inzakt. Het bier is helder en heeft een gouden tot donkergouden kleur.

Fruitige tonen

De geur is moutig, wat zoete fruittonen van geel fruit en in de verte ontwaar ik ook iets bloemigs, iets kamille-achtigs. Bij de eerste slok merk ik hoe zacht het bier is. Het is heel smooth. De smaak is zoet. De moutige tonen zijn duidelijk herkenbaar, ook het fruitige is duidelijk aanwezig. Het komt toch vooral uit de aromastoffen lijkt het en wat minder uit de hop. De tonen van hop bespeur je na het doorslikken. Dan komt er een lichte bitterheid naar voren. In de nasmaak ook weer een lichte metaalsmaak, die je in meer alcoholvrije bieren tegenkomt.

Al met al is dit best een ok alcoholvrij bier. Heel zacht en toegankelijk. Maar eentje, of max twee, dan ben je er wel klaar mee. Drink dit bier wel goed gekoeld. Zodra deze Brouwers 0.0 non-alcoholic langer staat en opwarmt, wordt de smaak heel weeig.