Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag

14 juni 2021

Brouwerij Rodenbach bestaat 200 jaar. In 1821 hielden Alexander, Ferdinand Gregoor, Pedro en Amalia Rodenbach de Roeselaarse brouwerij boven de doopvont. Anno 2021 is Rodenbach dé wereldreferentie in Vlaams roodbruin bier.

Rodenbach is uitgegroeid tot een echte klassieker binnen het Belgisch bierpatrimonium en wordt in binnen- en buitenland geroemd omwille van haar unieke smaak die mede tot stand komt door rijping op één van de 294 legendarische eikenhouten foeders. Ruim 137 medailles behaald op toonaangevende bierwedstrijden bevestigen de topkwaliteit. Naar aanleiding van deze verjaardag verschijnt het rijkelijk geïllustreerde tweeledig jubileumboek ‘Rodenbach schenkt & schrijft geschiedenis’.

Verkrijgbaar

Het eerste deel van het boek focust onder andere op de bieren, de brouwerij, de horeca en de culinaire toepassingen. In het tweede deel komt de bijzondere familie Rodenbach aan bod. Het geslacht Rodenbach kende in zijn rangen militairen, dichters, schrijvers, brouwers, ondernemers, maar ook pragmatische revolutionairen en politici die zelfs een rol speelden bij de totstandkoming van België. Dit en zoveel meer heeft auteur Erik Verdonck voor de volgende generaties in het boek "Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis" (320 pagina's) vastgelegd. Dit ‘Coffee Table Book’ is nu net verschenen. Het boek bevat onder andere 12 strippagina’s van de hand van de Roeselaarse striptekenaar Jimmy Hostens en talloze unieke archiefbeelden, het wordt uitgegeven door TDM en wordt voor € 29,95 verkocht bij Standaard Boekhandel en vanaf eind juni via www.s-hop.be.