Brouwerij De Leite neemt Paljas over

21 juni 2021

Brouwerij De Leite heeft Paljas-bieren overgenomen. De brouwerij uit Ruddervoorde breidt haar aanbod in één klap uit met vijf bieren. “De Paljas-bieren zijn een mooie aanvulling op ons bestaande assortiment en bieden ruimte voor verdere groei als ‘craft brewer’. Met Paljas erbij mikken we resoluut op een andere, iets jongere doelgroep”, stelt Luc Vermeersch, CEO van brouwerij De Leite. 

Brouwerij De Leite is het levenswerk van Luc Vermeersch en werd opgericht in 2008. De brouwerij beschikt in Ruddervoorde over een productiecapaciteit van 3.500 hectoliter en kan 4.500 flesjes per uur bottelen. De Leite heeft intussen twaalf bieren op de markt, waaronder Enfant Terriple, Femme Fatale, Cuvée Jeun’Homme… Elk van die speciaalbieren wordt op artisanale manier gebrouwen, sommige met een kenmerkende, mooie zure smaak. 

Recent bracht De Leite nog een bier met whisky op de markt. Een lichtpuntje in barre tijden, want door de coronacrisis zag ook deze brouwerij haar omzetcijfers sterk dalen. “Onze markt is sowieso erg concurrentieel. Met corona en de horecasluiting werd het er niet gemakkelijker op, omdat we een belangrijke afzetmarkt verloren. Daarom hebben we volop ingezet op online verkoop. Daarnaast besloot ik om met enkele collega-brouwers ‘Brewers around Bruges’ uit de grond te stampen. We lanceerden een ‘ontdekkingsbox’ om onze bieren in de kijker te zetten. Dat groeide uit tot een succesvol initiatief. Maar voor alle craft brewers geldt hetzelfde: we hebben de horeca nodig.”