Brouwen voor Stichting TuTu

23 mei 2022
Afgelopen weekend hebben 23 brouwerijen samen een bier gebrouwen bij SpierBier in Mijdrecht. Deze bijzondere collab heeft een bijzonder doel. De opbrengst gaat namelijk naar de Stichting TuTu.

Stichting TuTu is de waargemaakte droom van de inmiddels overleden Evert Muis, de stoere vader in een roze tutu. Hij wilde een stichting die het mogelijk maakt om gezinnen met een terminaal zieke ouder tastbare laatste herinneringen te bezorgen. Zijn droom kwam op 22 februari van dit jaar uit.

California Common

Afgelopen zaterdag werd een een bier gebrouwen, een California Common met 5% alcohol. De opbrengst van de verkoop van dit bier gaat naar de stichting. Het bier komt ergens in juli op de markt in opvallende blikken (zie afbeelding). Wil je dit mooie initiatief en dus ook dit goede doel steunen, schaf dan een aantal blikken van dit ongetwijfeld heerlijke bier aan. Meer informatie krijg je via de deelnemende brouwerijen.

Deelnemende brouwerijen

Deze brouwen werken mee aan het project: Spierbier brouwerij, Bosch Genot, Borrelnoot Brouwerij, Brouwerij De 12 Stuyvers, Brouwerij Het Bierkwartier, Brouwerij Raz, Brouwerij Vuurtje, Castorix, De Housebrouwerij, Filmtheater De Uitkijk, Happy Demons Craft Beer, Harm, Jelsterbier, Brouwerij Lost, Low Five Brewing, Natum Brouwerij, Brouwerij Rare Jongens, Brouwerij Stijl, @stad1806, Brouwerij ’t Blauwe Hert, Brouwerij Vogelvrij, Brouwerij de Waaghals.