Brewdog brouwt Speedbird 100 op 13.000 meter hoogte

5 april 2019
Even moesten we denken aan een verlate 1 april-grap. Maar dit bericht menen ze toch echt serieus bij British Airways ... De vliegtuigmaatschappij en Brewdog hebben een bier gebrouwen op 13.000 meter hoogte. Deze stunt - het brouwen van een 'Transatlantische IPA' - werd opgezet in het kader van de 100ste verjaardag van British Airways.

Met hulp van enkele stewardessen zijn Brewdog-oprichters Martin Dickie en James Watt  het brouwproces begonnen aan boord van een Boeing 787 Dreamliner, terwijl deze met 223 meter per seconde over het noorden van Schotland vloog.

Blikjes van het bier - Speedbird 100 - zijn vanaf 1 mei exclusief bij British Airways aan boord verkrijgbaar en in een select aantal lounges. Het recept is speciaal ontwikkeld voor consumptie op grote hoogte. Hamish McVey, Head of Brand and Marketing van British Airways, zegt: “We zijn super enthousiast over onze samenwerking met Brewdog, ook een Brits merk dat toegewijd is om het beste van Engeland aan de rest van de wereld te geven.”

Zie je de humor hier wel van in en kun je nog meer marketing verdragen? Check dan deze video.