Brewdog Duopolis: het fruit spat je glas uit

28 januari 2022

In het bierschap van de supermarkt staan steeds meer blikken. Ja, het zijn de zware ‘wordt snel dronken zonder smaak’ bieren met zo’n 10% alcohol. Maar dat assortiment valt weg tegen de hoeveelheid blikken met IPA’s.

Deze keer namen we een blik Brewdog Duopolis mee. Dit is een relatief onbekend bier van de grote Schotse brouwer. De Brewdog Punk IPA en Brewdog Elvis Juice mogen als bekend worden beschouwd. Hoe anders is dat bij de Brewdog Duopolis met als ondertitel ‘Oat Cream double dry hop IPA’.

Het gekochte bier heeft slechts 4,7% alcohol en op de bodem van het blik staat de tht-datum 23-06-2022. Het bier is in de aanbieding. We passeren de kassa na het aftikken van € 1,72. Dat mag je op voorhand als een goede deal omschrijven.

In het glas laat dit bier zijn bleekgele kleur zien. Het bier is troebel en schuimt flink. De mooie stevige schuimkraag blijft ook goed overeind.

Brewdog Duopolis is meerdere keren gedryhopt. Dat zorgt voor hoge verwachtingen, daar wat het gaat om de hoparoma’s. Daarin word je echt niet teleurgesteld. De tropische fruitaroma’s stijgen op uit je glas. Het lijkt wel een Punica-oase.

De smaak komt overeen met de geur. Dit bier barst van het tropisch fruit. En het is een heel zacht en rond bier. Geen harde en scherpe bitterheid, maar door het gebruik van lactose is het bijna een milkshake. Een hele fruitige milkshake.

Ik hou best van een fruitig bier. De eerste slokken smaakten best, maar dan is het waarschijnlijk de lactose die de vreugde en frisheid een beetje wegneemt. Het bier heeft ook een wat droge nasmaak.

Brewdog Duopolis is een prima bier aan het eind van de werkdag, op het terras of misschien zelfs wel als verrassende combi met een fruitig dessert. De fruitige aroma’s spatten je glas uit en dat in combinatie met de lactose zorgen er bij mij voor dat ik geen tweede blikje van dit bier neem.

Bierista’s geven dit bier gemiddeld een 6,7. Dat is een dikke voldoende, maar met dit rapportcijfer zal dit bier niet snel in een van de Top 10-lijsten belanden. Wat vind jij van dit bier? Schrijf ook een proefnotitie in je Bierista-account en inspireer tienduizenden bierliefhebbers.