Bourbon County Stout 2020 komt op 11 december

24 november 2020

Goose Island komt op vrijdag 11 december met de nieuwe Bourbon County Stout 2020 naar Nederland. Vanwege COVID-19 zal de lancering plaatsvinden in december, waar voorgaande jaren de Goose Island Bourbon County Stout editie traditiegetrouw werd uitgebracht op Black Friday.

Op 11 december is de 2020 editie in zeer beperkte oplage verkrijgbaar bij 18 speciaalbierwinkels in Nederland, waaronder Sterk Amsterdam en Hoptimaal in Amersfoort. Dit exclusieve bier staat bekend als één van de meest gewilde bieren ter wereld. 

Bourbonvaten

Het unieke profiel van Bourbon County Brand Stout wordt toegeschreven aan twee factoren: de Bourbon-vaten en het rijpingsproces. Elk jaar ontvangt de Goose Island Chicago Brewery een mix van verse Bourbon-vaten, rechtstreeks van distilleerderijpartners. De Original Bourbon County Brand Stout 2020 wordt gerijpt in een mix van bourbonvaten van Buffalo Trace, Heaven Hill Distillery en Wild Turkey.

Toffees

Door het rijpingsproces op Bourbon-vaten neemt de stout een gevarieerd smaakprofiel aan, gevormd door het weer in Chicago - de warme zomers zorgen dat het bier diep in het vat trekt, terwijl de koude winters zorgen dat het bier en het vat uitzetten. Het vatgerijpte bier krijgt hierdoor een sterk karakter en bevat aroma’s van toffees, vanille en karamel, bekroond met een rijk, complex mondgevoel.

Spannend

Andrew Walton, hoofdbrouwer bij The Goose Island Brewpub zegt: "De eerste keer dat ik Bourbon County Stout proefde, was rechtstreeks uit het vat toen ik als brouwstudent het Goose Island Barrel Warehouse bezocht. Deze mix van smaken had ik nog nooit eerder geproefd en het bier heeft sindsdien een speciale plaats in mijn hart. De release van Bourbon County Stout is altijd een spannende tijd voor ons bij Goose Island. Ik ben dol op het ontdekken van de smaken en subtiele veranderingen die elke nieuwe Bourbon County Stout met zich meebrengt. De gelimiteerde jaarlijkse editie brengt ieder jaar andere nuances in smaak en het openbreken van die eerste fles is altijd weer spannend voor bierliefhebbers". 

Bierwinkels

Dit is de lijst van bierwinkels waar dit bijzondere bier te koop is:
- Sterk te Amsterdam
- Bierbridgadier te Tilburg
- Bier Lokaal te Breda
- Bierwinkel Barbier te Hilversum
- Hoptimaal te Amersfoort
- Bier en Zo te Rotterdam
- Drinks & Gifts te Krommenie
- Drie Meter Bier te Utrecht
- Bierloods 22 te Woerden
- Slijterij van Pernis te Arnhem
- Drankenhandel Leiden te Leiden
- ’t Biermenneke te Nijmegen
- Mr. Hop te Venray
- Slijterij Groningen te Groningen
- Slijterij Post te Kampen
- Van Erp Dranken te Rhoden
- Ace Drinks te Vlissingen
- World of Drinks te Zierikzee

Het bier is vanaf 11 december ook gelimiteerd verkrijgbaar bij de online bierwinkel Hopt.nl.