BierWijzer is het nieuwe boek van Marco Philipsen en Rick Kempen

24 januari 2020

BierWijzer is het nieuwe boek van de hand van Marco Philipsen en Rick Kempen en kan gezien worden als het vervolg op MInder TRAmmelant in bierland, dat in 2007 verscheen. De uitgever van BierWijzer is Fedor Vogel van Birdy Publishing.

In BierWijzer worden 120 bieren beschreven van (inter)nationale brouwerijen. Daarnaast staan Marco en Rick stil bij de voorspellingen die zij dertien jaar geleden deden over de consumptie van (speciaal)bier en de ontwikkelingen in de bierindustrie. Daarnaast doen zij ook nieuwe voorspellingen. Verder lees je in BierWijzer informatie over het brouwproces en ontdekt je meer over bier-spijs combinaties.

Smaakcategoriëen

Als rode draad in het boek hebben de schrijvers ervoor gekozen om de 120 bieren te clusteren op basis van de zes smaakcategorieën die Mitra hanteert in de winkel om overzicht te scheppen in de rijke hoeveelheid speciaalbieren op het schap. Elk bier is rijk geïllustreerd en voorzien van een smaaknotitie. Daarnaast is er per bier een leuke en leerzame anekdote opgenomen over het bier dan wel de brouwerij. Het boek staat vol unieke verhalen van Marco Philipsen en Rick Kempen op basis van hun jarenlange werkzaamheden in de bierwereld.

Verkoop

BierWijzer is te koop bij alle Mitra drankenspeciaalzaken en via de website van Mitra. De verkoopprijs bedraagt € 12,99.