Bird Brewery lanceert bier Non Alk

9 maart 2020

Bird Brewery lanceert deze week het bier Non Alk: een frisse, dorstlessende White IPA met slechts 0,3% alcohol. De mix van gerst, tarwe en havermout, flinke dosis hop en een nieuwe gist geven het bier een heerlijke strakke en frisse smaak. Een bier om op elk moment te verschalken!

“We zijn lang bezig geweest om het recept voor ons eerste laag alcoholische bier goed te krijgen. Dit is uiteindelijk de Non Alk geworden en daar zijn we ontzettend tevreden over”, vertelt Rik van den Berg van Bird Brewery. “Mede door een nieuwe gist is de smaak ontzettend strak en fris. Dat wil je volgens mij in een laag alcoholisch bier.” 

“Afgelopen week hebben wij een aantal klanten laten proeven, die zijn allemaal positief. Deze week komt de Non Alk ook op de kaart bij een flink aantal zaken. Dat is toch super?”, aldus de andere mede-oprichter Ralph van Bemmel. “Vandaag is het bier ook richting groothandels, dus per direct voor iedereen te bestellen.”

Non Alk

De Non Alk is vernoemd naar een zwartwitte zeevogel, de Alk, die qua uiterlijk wel iets wegheeft van een pinguïn. Ze zijn zijn net als veel zeevogels wit aan de onderkant, zodat ze door vissen moeilijk te zien zijn.