Biertje op terras mag best wat extra's kosten

17 maart 2021
Iedereen is het thuis zitten wel zat. Gelukkig lijkt het er op dat de maatregelen binnen niet al te lange tijd versoepeld gaan worden. Met een beetje geluk kunnen we dadelijk in het voorjaarszonnetje op het terras zitten met een goed glas bier. En voor die vreugde zijn de bierliefhebbers in de Bierista Community best bereid wat extra's te betalen.

Het lijkt er op dat iedereen smacht naar het eerste biertje in de horeca. Een Pilsje vers van de tap of een vers speciaalbier geserveerd met een glimlach, we kunnen niet wachten. Navraag in de Bierista Community bestaand uit zo'n 10.000 bierliefhebbers leert, dat dit bijna een unaniem gevoel is. Zodra het weer kan spoedt iedereen zich naar de horeca om daar weer te genieten van de gastvrijheid en lekker eten en drinken.

Meer betalen

Tot zover niks nieuws. Wat opvallender is, is dat het merendeel van de ondervraagden aangeeft best bereid is om wat meer te betalen voor een glas bier. De gemiddelde bierliefhebber is graag bereid wat extra's neer te leggen. Als reden wordt door de grote meerderheid aangegeven dat ze daarmee de horeca willen steunen. Een prijs verhoging van tussen de 10 en 25% vinden de meesten acceptabel.

Genieten gaat boven kosten

Tijdens de lockdown werd er fors meer besteed om het thuis aangenaam te maken. De gemiddelde bestedingen bij slijterijen gingen flink omhoog. En niet alleen bij slijterijen, ook bij bijvoorbeeld warme bakkers en slagers werd meer geld uitgegeven aan luxere producten. Meer dan de helft van de ondervraagde bierliefhebbers geeft aan meer bijzondere, duurdere bieren te hebben aangeschaft dan gebruikelijk. Die beweging lijkt zich nu door te zetten richting de horeca. De ondervraagde bierliefhebbers geven aan zodra het kan de  de horeca veelvuldig te willen bezoeken, waarbij het weer kunnen genieten met stip op 1 staat en waarbij de kosten voor de meesten ondergeschikt zijn.