Bierista is vernieuwd

2 november 2021

Bij Bierista zitten we nooit stil en de afgelopen maanden is er achter de schermen heel veel gebeurd: vanaf deze maand bouwen we verder aan onze community bierliefhebbers met het vernieuwde Bierista.nl! De focus gaat nog meer liggen op leren, inspiratie door Bierista’s en het verder uitbouwen van de community. We zeggen niet voor niets: Hoe meer je weet, hoe leuker het wordt!

Het vernieuwde Bierista.nl heeft een update gehad, maar ziet er op het eerste oog nog vertrouwd uit. Technisch hebben we ervoor gezorgd dat we nog beter onze focus kunnen leggen op educatie met de Bierista Bieropleiding en Bierista Speedcourses. Daarnaast gaan we nog beter inzetten op bieradvies en reviews door de community van Bierista’s.

Inspireren bierliefhebbers

Als gediplomeerd Bierista weet je alles over bier: van het brouwproces tot het proeven van bier, van de ingrediënten tot het combineren van eten en bier. Zij zijn dan ook uitstekend in staat bieren te reviewen en dat wordt massaal gedaan. Er zijn inmiddels meer dat 35.000 bieren beoordeeld op smaak, aroma en bierkarakteristieken, waarmee de community andere bierliefhebbers inspireren en adviseren op biergebied. Dit onderdeel vinden we enorm belangrijk en we zullen onze Bierista’s steeds meer helpen dit nog beter te doen.

Daarnaast staan er bij heel veel bieren videoreviews van onze bierkenners en de bierbrouwers zelf, waardoor je nog beter ontdekt waarom jouw favoriete bier zo lekker smaakt. De Bierista’s bereiken daarmee inmiddels meer dan 2,5 miljoen bierliefhebbers per jaar! #bedanktBierista

Exclusief voor Bierista’s

De komende periode gaan we ook onze speedcourses uitbreiden. Deze zijn exclusief voor Bierista’s, waarmee we er zorg voor blijven dragen dat de opgedane kennis up-to-date blijft. De speedcourses zijn voornamelijk leuk om te doen, want als bierkenner leer je zo alles van jouw favoriete brouwerijen en de wereld van bier. We doen dat samen met onze vele partners in de bierwereld, waarmee we de brug vormen tussen alle bierliefhebbers, bierbrouwerijen en alles daaromheen.

Meer kennis = meer bierplezier

Kennis verspreid zich als een olievlek, of beter gezegd: als constant stromend bier! We zien dat Bierista’s graag hun kennis delen, natuurlijk in de reviews en de beoordelingen, maar zij verrassen ook familie, vrienden en kennissen met de diversiteit van bier. We zien dat bier écht verbroedert en het een glimlach geeft, bier is fun! Dat zien we terug in het aantal Bierista’s, dat zijn er meer dan 5000 en dat aantal groeit gestaag door. Wat dat betreft zijn we nooit klaar, want het is onze overtuiging dat er nooit genoeg Bierista’s kunnen zijn om het woord van bier te kunnen verspreiden.

Doe je mee?

Dit is het moment je aan te sluiten, word ook Bierista en bouw mee aan dé biercommunity van Nederland. Je vindt hier alle informatie en ervaringen van de huidige Bierista’s. Je gaat enorm veel leren en we beloven je dat het leuk wordt!