Bieropleiding in twee jaar al 2000 Bierista's

12 september 2019
De Bierista Bieropleiding viert vandaag haar tweede verjaardag. "In die korte periode is er zoveel gebeurd. Meer dan 2000 bierliefhebbers hebben inmiddels hun bierdiploma gehaald en verspreiden nu ook het biervirus. En dat de biercursus gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de gemiddelde waardering van een 9,8. Daar zijn we met ons team supertrots op", aldus mede-eigenaar Maurice Buijs.

Precies twee jaar geleden werd Bierista BV opgericht, het bedrijf achter de bieropleiding. "Bierista is begonnen in 2013 als een bierblog. Gaandeweg werd duidelijk dat vooral de kennis-artikelen goed werden gelezen en gewaardeerd. Dat bracht ons op het idee om een online opleiding te starten."

Mooie rapportcijfers

Na zeven maanden schrijven, filmen, ontwikkelen en bouwen werd eind maart de opleiding gelanceerd. "Direct vanaf het begin was duidelijk dat we in een behoefte voorzagen. Voor onze verjaardag hebben we de balans opgemaakt. Onze community bestaat inmiddels al uit 2088 Bierista's, die onze opleiding gemiddeld waarderen met een 9,8. Zij schreven 7204 expert reviews voor hun eigen bibliotheek en om andere bierliefhebbers te vertellen welke bieren de moeite waard zijn. In twee jaar tijd kwamen 3.083.370 bezoekers op onze website."

Meer bierkennis

Bierista Bieropleiding bouwt gestaag verder aan het verder verspreiden van bierkennis. "We laten ons graag voeden door onze Bierista's, want na het behalen van je bierdiploma houdt het niet op. Wij organiseren bijvoorbeeld rondleidingen bij brouwerijen. De maand gaan we op bezoek bij Nevel Artisan Ales en in oktober zijn we te gast bij Uiltje Brewing Company. Die uitjes zijn razend populair. Beide rondleidingen zijn lang van tevoren volgeboekt. Daarnaast bieden we kortingen bij onze partners, gratis festivalkaarten en noem maar op. Op biergebied ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Daarom bieden we met regelmaat gratis speedcourses aan; korte cursussen waar je je kennis kunt bijspijkeren op een bepaald gebied. Komende week gaat bijvoorbeeld de speedcourse live over het Oktoberfest."

Leren en plezier

Bij Bierista staat plezier voorop. "Met onze opleiding bewijzen we dat leren ook leuk kan zijn. Korte bondige teksten, toegankelijk geschreven, veel video's, afbeeldingen en infographics zorgen ervoor dat je de opleiding met plezier volgt. Dat blijkt ook wel uit het rapportcijfer dat we kregen. We blijven ook steeds verbeteren en ontwikkelen. Dat doen we samen met bekende bierexperts en grote en kleine brouwerijen. We zijn een onafhankelijke opleiding. Niks in de Bierista Bieropleiding is op welke manier dan ook gesponsord", aldus Buijs.

Ook Bierista worden?

De Bierista Bieropleiding is de online biercursus voor de bierliefhebbers van nu. Meer informatie over Bierista vind je hier. Wil jij ook je bierkennis vergroten met alle voordelen vandien, inclusief het officiële Bierista Bierdiploma? 

Bestel de bieropleiding!