Bierfestival Groningen verplaatst in verband met Corona

12 maart 2020
Het Corona-virus beheerst het nieuws. Vrijwel niemand ontkomt aan de gevolgen van de pandemie. Zeker ook in de horeca en de bierwereld zijn de gevolgen enorm. Vanmiddag werd bijvoorbeeld besloten het Bierfestival Groningen in april van de kalender te halen en te verplaatsen naar augustus.

Veel organisaties van evenementen en festivals volgen het nieuws op de voet. Wel door laten gaan? Of niet? En als we gaan cancelen, wanneer dan? "Het Bierfestival Groningen verhuist van april naar 19, 20, 21 en 22 augustus. Ik hoop dat de situatie over twee weken totaal anders is. Maar hoe reëel is dat? We hebben besloten om tijdig een einde te maken aan de onzekerheid en het festival te verplaatsen", aldus organisator Maik van Heerd in een reactie aan Bierista. De tickets voor het festival blijven gewoon geldig.

Hertog Jan

Eerder deze week liet Hertog Jan weten de brouwerij voor onbepaalde tijd te sluiten voor publiek. Komende week zou de nieuwe Hertog Jan Vatgerijpt-serie worden gepresenteerd. Een moment waar veel bierliefhebbers reikhalzend naar hebben uitgekeken. Hun geduld zal nog even op de proef worden gesteld.

Op een enkele uitzondering na, begrijpt iedereen de beslissingen van zowel de organisatie van het Bierfestival Groningen als het sluiten van de brouwerij voor bezoekers. "Jammer, maar begrijpelijk", is de teneur van veel reacties op Facebook.