Bierconnaisseurs Zuid-Holland is een feit

6 juli 2021
Biersommeliers John Schut en Edward Strijbis hebben op 1 juli het startschot voor Bier Connaisseurs Zuid Holland. Beide bierkenners gaan een gedeeld voorzitterschap aan om BC ZH op de kaart te zetten in bierminnend Nederland.

Aanwezig op de release party de voorzitters van Bier Connaisseurs Oost Nederland en Noord Holland, respectievelijk de Bierista's Bert Kuperus en Remco van Staveren. Deze afdelingen gingen Zuid Holland voor. Bier Connaisseurs Noord-Nederland staat. Eric Harder van Café de Pintelier Groningen is hier de kartrekker. De opening vond plaats bij Murray's Irish Food & Drinks.

Bij de oprichting van de afdeling Zuid-Holland werd onmiddellijk een erelid benoemd: oud-profvoetballer Roy Makaay. Hij was zelf niet aanwezig, maar leverde wel een doos van zijn biermerk HAPJ af voor degustatie. Brouwerij Tureluur is ook aangesloten als lid. De Red Ale van deze brouwerij werd geproefd door de connaisseurs. Het bier is gebrouwen met aardappel en werd door de mede-leden als een 'fijn bier' bestempeld.