Bierbrouwers staan in de startblokken

23 januari 2022

De bierwagens staan klaar. Dinsdag, onmiddellijk na de persconferentie, gaan de bierbrouwers van Nederland aan de slag om de horeca zo snel mogelijk van vers bier te voorzien. De regering hoeft alleen maar de seinen op groen te zetten. En de voortekenen lijken positief.

Branchevereniging Nederlandse Bouwers roept het kabinet op te kiezen voor een sluitingstijd in de avond. Daar lijkt Den Haag dinsdag gehoor aan te gaan geven, als de voortekenen niet bedriegen. 

Eindelijk kunnen dan ook de horeca, culturele – en evenementensector weer aan de slag. Lucie Wigboldus, directeur van de Nederlandse Brouwers, staat te popelen. “We kunnen niet wachten tot het dinsdag is! Het is de hoogste tijd dat ook de horeca open gaat. De horeca-ondernemers verdienen het om weer te mogen ondernemen. De Nederlander wil weer gezellig in de horeca van een glas bier genieten. Net zoals in de rest van Europa.”

“De horeca-ondernemers moeten wel de mogelijkheid krijgen om te kunnen ondernemen! Dat betekent een sluitingstijd in de avond en niet al aan het eind van de middag. De nieuwe routekaart van KHN wijst de weg naar een veilige en verantwoorde opening van de horeca. Horeca-ondernemers verdienen een eerlijke kans. Bij een te vroege sluitingstijd wordt te veel horecaondernemers die kans ontnomen! Wij roepen het kabinet op horecaondernemers die ruimte te geven die hun in staat stelt weer te gaan ondernemen.”

De bierbrouwers van Nederland zijn al druk bezig om alles te doen dat nodig is om de horeca zo snel mogelijk van bier te voorzien. Die voorbereidingen gaan dit weekend door, want alle horeca bevoorraden in zo min mogelijk tijd, is een logistieke uitdaging.

Direct na de persconferentie van dinsdagavond kunnen de bierwagens gaan rijden. Het risico wordt daarbij genomen, dat als het kabinet het dinsdag toch niet aandurft, alles voor niets is geweest. Met alle kosten van dien. Maar de bierbrouwers zijn positief gestemd en willen er alles aan doen om te zorgen dat de horeca zo snel mogelijk vers bier in huis heeft.