Bier draait om kennis en beleving

Bier heeft een ziel. Dat hoef je een echte bierliefhebber niet uit te leggen. Een bier met liefde gebrouwen communiceert met je, praat met je. Behandel bier met respect en geniet bewust van elke slok. Een beetje kennis zorgt voor zoveel meer beleving bij het samen genieten van deze belevenisvolle en betekenisvolle drank.

Betekenisvol, jazeker. Bier is al duizenden jaren een drank die mensen samenbrengt. Bier zorgt voor plezier, vriendschappen en de mooiste gesprekken. Niet voor niets roepen we bij Bierista altijd 'Bier verbroedert'. En dan hebben we het hier alleen nog maar over het sociale aspect. Bier is ook betekenisvol als je het economisch bekijkt. De biebranche zorgt voor werkgelegenheid en zorgt er dankzij de accijnzen voor dat de minister van Financiën jaarlijks flink wat te besteden heeft.

Verleiden

Maar even terug naar die ziel van het bier. Bier is een levend product. Zelfs als het in de fles zit, praat het al met je. Vanaf het schap in de slijterij of supermarkt word je verleid met mooi kleuren, fraaie labels en pakkende teksten. En dan begint de reis, dat eindigt in het glas voor je. Daar zorgt het uiterlijk dat je in opperste staat van opwinding je lippen aan het glas zet om te proeven, om te genieten.

Om het bier in optimale conditie in je glas te krijgen is kennis nodig. Je hoeft geen 'biernerd' te zijn, maar enige kennis is wel vereist. Welk bier past bij jou? Daar begint het al mee. Hou je van een donker bier, van een bitter bier bier of juist van een verfrissend en dorstlessend bier. Als je wat van bierstijlen weet, is het makkelijker een keus te maken aan de bar of in de winkel.

Schuimkraag

Kennis over het juiste glas en de juiste temperatuur zijn er handig. En wat te denken van een bierschoon glas. Hoe vaak zie je niet een Pilsener, waarvan de schuimkraag niet veel meer dan een witte kring aan het gele oppervlak is. Doodzonde voor je beleving, voor het bierplezier. Met een beetje bierkennis tackel je dit soort probleempjes en kun jij altijd genieten van een heerlijk glas bier.

Bierista Bieropleiding

Leer genieten van bier. Dat is de reden waarom we bij Bierista zes jaar geleden de Bierista Bieropleiding zijn gestart. Op een laagdrempelige, plezierige manier leer je alles over bier, zodat je bewust en optimaal kunt genieten. Deze online opleiding is de ideale bron van kennis voor elke bierliefhebber en voor de professional in de horeca en retail. Met het Bierista Bierdiploma ben je meester in bier en haal jij de rest van je leven alles uit elk glas bier. Bestel de Bierista Bieropleiding en start gelijk.