Bier Butler Vrijdag: Asperges en Swinckels Pilsener

16 april 2021
Wat een feest! Het aspergeseizoen komt goed op stoom. En dat laat de Bier Butler natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Deze Bier Butler Vrijdag hebben we een heerlijk recept voor je: Tortellini met witte asperges. Drink daarbij een Swinckels Superior Pilsener en je weekend kan niet meer stuk! Download nu de Bier Butler app. Onder 'Inspiratie' vind je het complete recept.

Het geluk zit vaak in de kleine dingen. Heerlijk genieten van witte asperges, zo vers van het land. Door het koude weer komt het seizoen wat langzaam op gang, maar ze zijn inmiddels weer volop verkrijgbaar: Het witte goud, de koningin der groenten. Asperges zijn smaakvol en erg  gezond. Aspergegerechten laten zich bovendien eenvoudig combineren met veel bierstijlen. Een Witbier of een Weizen is vaak een uitstekende keuze. De Bier Butler kiest in vandaag voor Swinckels Superior Pilsener.

Swinckels Superior Pilsener

Swinckels Superior Pilsener klinkt niet als een gewoon pilsje. En dat is het ook zeker niet. Deze Pilsener is een stukje donkerder van kleur dan de meeste andere Pilseners. Dat heeft alles te maken met de gebruikte moutsoorten. Die donkere kleur geeft lichte karameltonen en maken het bier wat zachter en zoeter. De hop geeft dit bier een fijne bite. Bierista's waarderen dit bier met gemiddeld een 7,5. Wil je liever geen alcohol, kies dan voor Swinckels 0.0. Dit alcoholvrije bier laat zich ook uitstekend pairen met de tortellini met witte asperges.

Bier Butler Vrijdag

Vind je het leuk om te experimenteren met bierpairings? Download dan zeker even de gratis Bier Butler app. Deze handige tool is recentelijk vernieuwd en uitgebreid en omvat een enorme database met duizenden bier-spijs-suggesties. Elke vrijdag - zo net voor het weekend - biedt de Bier Butler samen met Bierista smakelijke informatie voor een verrukkelijk weekend. Dit noemen we Bier Butler Vrijdag! Meer van dit soort inspiratie, vind je in de app en op de Facebook-pagina van de Bier Butler.  Suggesties van mooie bierpairings zijn van harte welkom. Stuur ze naar linda@bierista.nl en mogelijk wordt jouw suggestie overgenomen in de app.