Bier Butler Vrijdag - Lagunitas IPA met chicken wings

2 april 2021
Deze Bier Butler Vrijdag staat Lagunitas IPA in de hoofdrol. Je geniet nog meer van deze India Pale Ale als je een bierpairing maakt met smoked chicken wings. Loopt het water je al in de mond?! Wij hebben het complete recept voor je, perfect voor een heerlijk weekend!

Lagunitas IPA is het vlaggenschip van de Amerikaanse brouwerij uit Petaluma. De brouwerij brouwt andere prachtige bieren zoals Lagunitas Hazy Wonder en Lagunitas Daytime. Deze Lagunitas IPA is wereldberoemd. Deze IPA heeft 6,2% en wordt door de Bierista Community met een 7,2 hoog aangeslagen. Het is voor het samenspel tussen de hoparoma's en de mout, die dit bier zo geliefd maken.

Kinderspel

Probeer Lagunitas IPA in combinatie met de smoked chicken wings en geniet van de symbiose van bier en gerecht. Je hebt wat ingrediënten nodig om de wings te bereiden, maar de bereiding zelf is kinderspel en alleszins de moeite waard. Het gerecht heeft dankzij de 'smoke' een krachtige smaak. Die rokerige smaak en de pittige hoparoma's in het bier zorgen voor een heerlijk samenspel. Dit is ongecompliceerd genieten.

Bier Butler

Bier Butler Vrijdag is een initiatief van de gratis app Bier Butler en Bierista. Elke vrijdag wordt op Bierista.nl, op de Facebook-pagina van de Bier Butler en in de app een bijzondere bierpairing gedeeld. Download de app nu en heb altijd je eigen biersommelier bij de hand. Wil je meer leren over het pairen van bier en gerechten? Dan is de Bierista Bieropleiding iets voor jou. Deze online biercursus besteedt aandacht aan alle facetten van bier. In een apart hoofdstuk worden de basisbeginselen van het combineren van bier en spijs op toegankelijke wijze uitgelegd.