Bier Butler Vrijdag: Dubbel met een burger

26 februari 2021
Heb je ook zo'n zin in het weekend? Het wordt nog beter dankzij de perfecte bier-spijs combinaties van de Bier Butler. Elke vrijdag is het Bier Butler Vrijdag en dan delen we op Bierista een heerlijke combi om jouw weekend nog lekkerder te maken.

Deze Bier Butler Vrijdag hebben we een heerlijke Mexicaanse hamburger op het menu staan. Een hamburger op tafel zetten is zelfs voor beginnende keukenprinsen en -prinsessen een koud kunstje. Met net even een beetje extra moeite tover je echt iets bijzonders op tafel, bijvoorbeeld deze Mexicaanse hamburger. Het wordt helemaal hemels met een bijpassend bier erbij!

Gouverneur Dubbel

Welk bier kies je voor bij je hamburger? Dan heb je volop keus. Een India Pale Ale (IPA) gaat vaak uitstekend samen met een burger. En ook een Tripel kan zorgen voor prachtige combinaties. De Bier Butler heeft hier gekozen voor een Dubbel, de Lindeboom Gouverneur Dubbel om precies te zijn. Deze Dubbel is een mooie degelijke Dubbel. Helemaal niks mis mee, precies zoals een Dubbel behoort te zijn. De Bierista Community waardeert dit bier met gemiddeld een 7,1. Deze Dubbel heeft die mooi zachte moutsmaken met een karameltouch, geen scherpe randje en een milde bitterheid. Die milde zoetheid pairt geweldig met de hamburger.

Bier Butler

Elke vrijdag deelt de Bier Butler een recept met een bijpassend bier op Bierista. Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot vrijdag. Download de app en je hebt duizenden bier-spijs combinaties in je broekzak. Meer inspiratie vind je ook op de Facebook-pagina van de Bier Butler. Wij waarderen het als je deze pagina wilt liken. Wil je zelf leren hoe je bier en spijs met elkaar kunt combineren? Dan is de Bierista Bieropleiding iets voor jou. In deze cursus leer je alles over bier, van de verschillende bierstijlen tot de ingrediënten en van het brouwproces tot het maken van mooi combinaties van bieren en gerechten.