Bier Butler Vrijdag: Courgettesoep met Gulpener Ur Pilsner

5 maart 2021
Lekker inspiratie om je weekend goed te beginnen! Elke vrijdag is het Bier Butler Vrijdag en delen wij een bier-spijs combinatie die je weekend nog lekkerder maakt. Vandaag hebben we een recept voor courgettesoep voor je. Probeer dit eens in combinatie met Gulpener Ur-Pilsner. Dat wordt gegarandeerd genieten!

Een zelfgemaakte courgettesoep is ontzettend gezond. Je krijgt ongemerkt een flinke dosis groente binnen. En zo'n lekker en gezond soepje maken kan eigenlijk iedereen. Daar hoef je echt geen keukenprins(es) voor te zijn. En dan is het genieten geblazen, zeker met zo'n fijne Gulpener Ur-Pilsner ernaast.

Gulpener Ur-Pilsner

Gulpener Ur-Pilsner is een verfrissend Pilsner, een heerlijke dorstlesser, die niet al te bitter is. Dit bier heeft 5% alcohol en is gebrouwen met biologische grondstoffen. Gulpener Ur-Pilsner is die mooie frisse tegenhanger van de rijke, zachte courgettesoep. Behalve bij deze soep smaakt dit bier ook heerlijk bij Pasta Pesto en bij sushi met garnalen. Bierista zijn zeer te spreken over de frisse ondergistende bier. Zij waarderen deze Pils met een 7,0.

Bier Butler

Bier Butler is een onderdeel van Bierista. Elke vrijdag delen we hier een fijne bier-spijs combinatie. Voor meer inspiratie kun je de gratis Bier Butler app downloaden. Zo heb je een schat aan bier-spijs combinaties altijd binnen handbereik. Like ook de Facebook-pagina van de Bier Butler. Vind je het leuk om meer te weten over hoe je zelf bier en spijs kunt combineren. Zet dan je eerste stappen in de richting van biersommelier en start vandaag nog de Bierista Bieropleiding.