Lancering ALS-bier Road to Nowhere op zaterdag 1 februari

25 januari 2020
Tachtig Nederlandse brouwers hebben samen een bier gebrouwen. De Smoked Porter 'Road to nowhere' wordt op 1 februari feestelijk gelanceerd. De opbrengst van het bier gaat naar de Stichting ALS Nederland.

Deze actie - Beer Geeks Beat ALS - wordt voor het tweede jaar gehouden. Het is een initiatief van de Facebookgroep Beergeeks. Vorig jaar werd veel succes geoogst met het bier 'Body and Soul'. De verwachtingen voor dit jaar zijn hoog gespannen. Het label van Road to nowhere is gebaseerd op een aquarel van ALS-patiënte Eeke Maters.

Kunstwerk

“Road to nowhere is een passende titel voor zowel het op doek gezette duinpad als natuurlijk de metafoor, die het heeft met de ziekte ALS. Door op het label wederom een kunstwerk van een patiënt te zetten, linken we het doel van het bier direct aan het eindproduct”, zegt Ronald van de Streek, die samen met Ferry Wijnhoven en Marcel Borghart het Beer Geeks Beat ALS project coördineert.

Acties

“Het ontstaan de Beer Geek beat ALS actie ligt in de geschiedenis van de groep”, vertelt Ferry Wijnhoven. “Vorig jaar ontstond het idee voor het eerst omdat we tegelijkertijd 5 jaar bestonden en 10.000 leden bereikten. Het bier werd gekoppeld aan Stichting ALS, omdat een vriend van velen in de groep helaas aan ALS is overleden.” Inmiddels worden allerhande acties opgezet om geld op te halen voor het goede doel. De teller staat inmiddels op ruim €33.000.

Verkrijgbaar

Road to nowhere wordt op zaterdag 1 februari gelanceerd bij Davo Bieren in Deventer. Vanaf dan is het bier landelijk verkrijgbaar bij onder meer Mitra Drankenspeciaalzaken.