Bavaria op zoek naar Sjefkes

28 januari 2019
Bavaria omarmt carnaval al sinds jaar en dag. Vorig jaar organiseerde Bavaria de campagne #carnavalvrij. Ook dit jaar start de bierbrouwer een campagne rond haar favoriete feest. Bavaria gaat nu op zoek naar alle onzichtbare carnavalshelden, die met uitzonderlijke inspanningen een belangrijke bijdrage leveren aan carnaval.

Zonder deze helden is er geen carnaval. In de nieuwe commercial roept Bavaria, in samenwerking met Sjefke Vaeren, carnavalvierend Nederland op om alle ‘Sjefkes’ in ieders vriendenkring te nomineren. ‘Een eerbetoon aan alle mensen die met enthousiasme en gedrevenheid van carnaval ieder jaar weer één groot volksfeest maken, is op z’n plaats’ vindt Bavaria.

Carnavalshelden

Er zijn veel Nederlanders die zich, bijna als vanzelfsprekend, jaarlijks op een bijzondere manier inzetten om het feest der feesten mogelijk te maken. Vanaf vandaag kan iedereen deze carnavalshelden nomineren op samensjeffenwecarnaval.nl. Iedereen heeft wel zo’n vriend of familielid en op deze site kunnen zij vertellen waarom juist deze persoon extra waardering verdient als Sjef Carnaval.

SamenSjeffenWeCarnaval

Met de campagne #SamenSjeffenWeCarnaval wil Bavaria heel carnaval- of vastelaovendvierend Nederland bewegen om gezamenlijk alle Sjefkes Carnaval in het zonnetje te zetten. Zij treden hiermee in de voetsporen van Sjefke Vaeren, die vorig jaar het boegbeeld van de succesvolle campagne #CarnavalVrij was. Bavaria wil iedereen bewustmaken van de belangrijke rol die vele onzichtbare helden spelen om van carnaval elk jaar weer een fantastisch feest te maken. Florent Renders, marketing manager Bavaria: “Iedereen die bijdraagt aan carnaval vinden wij een held, of zij nu een grote of kleine bijdrage leveren. Van de tractorchauffeur van de carnavalswagen tot de instrumentendokter; alle carnavalshelden verdienen waardering en die geven wij ze graag.”

Op zoek naar Sjefkes

De campagne gaat van start met een tv-commercial waarin Sjefke Vaeren iedereen - familie, vrienden en kennissen – oproept om zijn of haar carnavalsheld te nomineren. Met deze oproep gaat een zoektocht van vier weken naar alle ‘Sjefkes’ van Nederland van start. Achter elke Sjef zit een mooi en bijzonder verhaal. Deze verhalen gaat Bavaria verzamelen en delen met de rest van Nederland. Ter inspiratie zijn vier minidocumentaires over carnavalshelden gemaakt. Deze zullen te zien zijn bij Omroep Brabant en gedeeld worden via social media. Ook gaat in de supermarkten een actie van start waarbij consumenten carnavaleske patches kunnen verzamelen. Op de patches zijn verschillende soorten Sjef-rollen afgebeeld, zoals Sjef Kok, Sjef Pot, Sjef Pils en Sjef Jazeetie. Met deze patches wil Bavaria mensen laten nadenken over welke Sjef-rol zij kunnen vervullen in de aanloop naar carnaval.

Feestelijke huldiging

Na nominatie krijgen de Sjefkes de mogelijkheid om van Bavaria een officieel bijbehorend erelintje thuis gestuurd te krijgen. “We hopen dat deze ‘Sjef Carnaval pinnekes’ niet onopgemerkt blijven onder de andere carnavalsvierders en dat de Sjefkes deze met trots zullen dragen tijdens carnaval”, aldus Florent Renders. Uit alle genomineerden worden honderd Sjefkes geselecteerd met wel heel bijzondere, tot de verbeelding sprekende, verhalen. Op woensdag 27 februari verwelkomt Bavaria deze Sjefkes in Lieshout om hen op een bijzondere manier in ’t zonnetje te zetten. “We willen vooral laten zien dat iedereen die een bijzondere bijdrage levert aan carnaval een Sjef is. Het doel van #SamenSjeffenWeCarnaval is om iedereen ervan bewust te maken dat we met zijn allen het feest der feesten maken.”