Bavaria komt met nieuwe IPA

25 juni 2020

De Bavaria 0.0% IPA was er al en vanaf nu is er ook een alcoholhoudende variant: de Bavaria India Pale Ale met een alcoholpercentage van 6%. 

Aan de genen van de IPA 0.0% is niet getornd; de IPA 6.0% heeft dezelfde goede eigenschappen. Met de introductie speelt Bavaria in op de toenemende vraag naar speciaalbier. Voor meesterbrouwer Emiel Hendrikx was het vanzelfsprekend dat er ook een alcoholhoudende IPA moest komen. "Ik ben trots dat het ons is gelukt deze uitdaging succesvol te volbrengen. Het is een bier naar mijn brouwershart, vol met speciaal geselecteerde hopsoorten. Het zit bomvol hoparoma’s met een fijne, passende bitterheid en ronde afdronk. Het is een fris en fruitig bier en combineert heerlijk met pittige gerechten, sushi en barbecue. Ideaal voor de zomer dus.” 

Hoppig

Zoals de meesterbrouwer al zegt: Bavaria IPA is een verrassend hoppig, toegankelijk bier met een bittere afdronk. "Mosaic, Azacca en Columbus-hop wordt tijdens verschillende stappen in het brouwproces gedoseerd aan het bier toegevoegd", legt Hendrikx uit, "deze aromatische hopsoorten uit de Verenigde Staten zijn speciaal voor dit bier geselecteerd. In de smaak en geur zijn tropisch fruit en citrus duidelijk herkenbaar."

Jumbo

Bavaria IPA is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Jumbo, te vinden in het speciaalbierschap.