Bavaria 8.6 opent tattooshop in de brouwerij

3 juni 2019
Een tatoeage laten zetten tussen de bierketels: deze intense ervaring is sinds kort mogelijk bij 8.6 in Lieshout. Het biermerk heeft een tattooshop geopend in haar brouwerij in samenwerking met Peter van der Helm – eigenaar van tattoo- en graffitishop Walls and Skin en groothandel Tattooland. Deze wereldprimeur brengt de merkbelofte Intense by nature tot leven en combineert de passies voor tattoos en bier. Met de ‘tattooshop-in-brewery’ wil 8.6 mensen prikkelen om het zetten van een tattoo nog intenser te beleven.

Er is geen biermerk zo verbonden met de scene als 8.6. Zo is 8.6 al vijf jaar partner van de Paris Tattoo Convention, de grootste tattoo show in Europa, en sponsort het merk dit jaar voor het eerst de tattoo shows in Lyon en Barcelona. Daarnaast laat 8.6 haar blikken customizen door bekende tattoo artiesten. Het openen van een eigen tattooshop in Lieshout past daar volgens Coen Dekker, Global Marketing Manager 8.6 bij Royal Swinkels Family Brewers, perfect bij. “8.6 is een van de grootste merken binnen Royal Swinkels Family Brewers. Het merk verdient een eigen geboorteplek, een plek waar 8.6 tot leven komt en waar fans onze passie voor tattoos kunnen beleven. 8.6 is een intens pilsener van nature: de olie op het vuur om het maximale uit mooie momenten te halen.”

No look tattoo

Volgens Peter van der Helm, de eigenaar van tattoo- en graffitishop Walls and Skin wordt het een intense ervaring voor iedere bezoeker. “Tattoos passen goed bij het karakter van 8.6. Het is een intense passie.” En voor de echte waaghalzen heeft de shop een ‘No look tattoo’ muur: bezoekers steken hun hand door het gat in de muur en laten de creatieve tatoeëerder zijn gang gaan. De 8.6 tattooshop prikkelt alle zintuigen. Zo zijn de muren onder handen genomen door bekende graffiti artiesten als Fake, Ozon, Sperm, Marcart, Nicky Nahafahik en Peter van der Helm. De 8.6 tattooshop is op afspraak geopend.

Samenwerkingen

Het merk heeft de krachten gebundeld met Tattooland. De groothandel voor tattoo benodigdheden levert alle spullen voor de 8.6 tattoo shop en zorgt ervoor dat het biermerk nog zichtbaarder is in tattoo shops door heel Europa. Tevens gaat 8.6 een samenwerking aan met tattoodo.com, een online platform waar consumenten de beste artiest kunnen vinden en artiesten hun werk kunnen poseren.

Walls and Skin event

Daarnaast sponsort het biermerk de Walls and Skin events waar een mix van de beste graffiti artiesten en de meest creatieve tatoeëerders hun kunsten vertonen. Dit event vindt plaats op 22 en 23 juni in Rotterdam.