Ook met alcoholvrij bier is het soms lachen en gieren geblazen

4 augustus 2019
Je zou het misschien niet gelijk zeggen, maar ook met alcoholvrij bier is het soms lachen en gieren geblazen. Elke introductie van een 0.0-bier levert discussies op van voor- en tegenstanders. Om het een beetje luchtig te houden is humor een prima middel. Wij vonden twee uitingen, waarvan de mondhoeken omhoog schoten.

De meest recente uiting is van Warsteiner. Dit Duitse biermerk was ooit erg populair in ons land. Ze zijn er nog steeds en doen goed hun best, met de nodige zelfspot. Ook Wartsteiner heeft een alcoholvrij bier, de Warsteiner Alkohol Frei. En daarin zit net zoveel alcohol als Duitsers humor hebben, aldus Warsteiner zelf.

Alfa Bier is een trotse familiebrouwerij in de Limburgse heuvelen. Nestor Harry Meens is heel serieus als het aankomt op zijn bier. Alfa Edel Pils is zonder twijfel het beste bier ter wereld, als je het aan Harry vraagt. Vriend en vijand was dan ook verbaasd over bijgaand filmpje, waarin Meens een nieuw bier aankondigt, de Alfa 0.0. De clue zit in het eind van het filmpje, dus even volhouden.