Dit zijn de 8 leukste bierspots in het centrum van Rotterdam

3 juni 2020

We hebben er allemaal wel eens rondgewandeld, onze havenstad Rotterdam! Was het niet voor het uitgaan in jongere jaren, dan wel om de kunst, architectuur en cultuur op latere leeftijd. Rotterdam is booming! De stad heeft dan ook een hele hoop te bieden, waaronder een aantal overheerlijke bierspots! Bij deze 8 bierspots in het centrum van de stad wil je dan ook echt eens van het bier geproefd hebben!

Of je nu middenin het centrum op zoek bent naar een gave plek om van bier te genieten of de moeite neemt om buiten het centrum te gaan kijken… In Rotterdam kun je alle kanten op! Wij vertellen je dit keer meer over de leukste bierspots in het centrum van de stad.

Walhalla voor bierliefhebbers

Rondom de Meent kun je je hart als bierliefhebber volledig ophalen. In dit gebied zijn namelijk heel wat verschillende bierspots gevestigd!

Bierspots rotterdamWe beginnen met het alom bekende Bokaal. Sinds jaar en dag weet men het terras en gezellige proeflokaal van deze bierspot te vinden. Het is dan ook altijd lekker druk. In de weekenden kun je ’s avonds je kont bijna niet keren, maar dat hoort er hier gewoon bij!

Op de wisselende kaart staan allerlei bieren van Nederlandse maar ook buitenlandse brouwerijen. Van de tap en uit de fles. De dames en heren op het terras zijn ook altijd bereid je te helpen, dus schroom niet als je uit het uitgebreide assortiment geen keuze kunt maken. Oja! Vergeet hier ook niet de borrel-, lunch- en dinerkaart te bekijken of één van de periodieke bierfestivals te bezoeken!

Eigen stadsbrouwerij

Iets verderop loop je tegen restaurant en undergroundbar THOMS aan. Op zichzelf al een hele leuke bierspot, waar je langs de Meent lekker mensen kunt kijken met een smakelijk glas bier voor je neus. Maar sinds juni dit jaar, hebben zij ook de deuren van hun ‘kleine’ broertje geopend. En jawel dat is een eigen brouwerij!

Bierspots RotterdamVlak om de hoek loop je zo binnen bij Stadsbrouwerij THOMS. Een gave, hippe en vooruitstrevende bierspot met de langste bar van Rotterdam en hoge taptafels waar je met vrienden kunt aanschuiven en zelf je bier tapt! Je kunt hier alleen bieren van eigen makelij drinken, en daar heb je het op z’n Rotterdams ‘maar gewoon mee te doen’. En dat is echt wel prima hoor, de bieren en de gerechten zijn namelijk heel smakelijk! Daar vertellen we je hier over.

Sinds juli dit jaar is in hetzelfde district – maar dan een stukje verderop – aan de Goudsesingel De Gele Kanarie geopend. Deze bierspot wordt gerund door dezelfde eigenaren als onder andere Bokaal, maar gaan even net een stapje verder! De totale beleving staat hier centraal. Verrukkelijke gerechten op de kaart met altijd een bijpassend bier in een prachtige zaak of op het zonnige terras. Hier kun je op ieder moment van de dag terecht voor iets lekkers. En natuurlijk staan er naast bieren van bevriende brouwerijen, ook bieren uit de eigen brouwerij beneden op de kaart!

Bruisend Witte de With

Dan valt er in en rondom het Witte de With-kwartier ook een hoop te beleven. De Witte de Withstraat bruist van het bierplezier. Eén van de pareltjes in deze straat is toch wel Bierboutique. Zoals de naam al zegt, een mooi etablissement waar je aan kunt schuiven voor bier, goed bier! De kaart is zeer uitgebreid en iedere twee weken is er wel weer iets nieuws van de tap te proeven. bierspots rotterdamDe mannen en vrouwen achter, voor en naast de bar staan altijd paraat om je van een lekker glas bier te voorzien of natuurlijk een smakelijk hapje van de kaart. Met uitzicht op het gemêleerde publiek in de Witte de With vermaak je je hier binnen, of buiten op het terras meer dan prima!

Ook welbekend in het artistieke straatbeeld van de Witte de With is Café De Witte Aap. Je kunt hier de stoep bijna niet belopen, zo vol staat het op een gezellige avond. Aan één van twee barren in het pand kun je bier bestellen tot je een ons weegt. De (vooral) heren achter de bar kunnen je vrijwel alles vertellen over de bieren die hier van de tap en van de fles verkrijgbaar zijn. Vraag ook zeker naar de nieuwste bieren op de tap, daar wordt niet alleen jij maar ook de crew enthousiast van. Zoek een plekje op het terras of dans op de vensterbank na een uur of 11. Bij De Witte Aap is niets te gek!

Richting Centraal Station

Als je een klein stukje verder loopt, richting het Centraal Station, kom je langs Kaapse Maria. Dit is het kleine zusje van de Kaapse Brouwers op Katendrecht. Op het kleine maar gezellige terras aan de Mauritsweg zitten bij ieder zonnestraaltje bierliefhebbers te genieten van de easy-going sfeer bij Kaapse Maria. Binnen in de zaak heb je op twee verdiepingen de ruimte om van goed bier te genieten. Natuurlijk met een lekkere versnapering erbij! Hier worden alle gerechten gecombineerd bij de bieren op de kaart. Ook worden er speciale avonden georganiseerd. Daar lees je hier meer over!

Bierplezier aan de Nieuwe Binnenweg

Net buiten het Witte de With kwartier kom je bij de Nieuwe Binnenweg. Daar loop je langs heel wat horecazaken. Vlak naast poppodium Rotown kom je hier al snel terecht bij Belgisch Biercafé Boudewijn. Een echt donkerbruin, Belgisch biercafé waar alles draait om bier, drukte en gezelligheid. Van bierfestivals, tot een bierquiz en van voetbal op het scherm tot live muziek in de tuin. En dat alles onder het genot van een goed glas bier van de zeer uitgebreide bierkaart, in het gezellige café of dus die stadse biertuin. Vol passie helpt de bediening je kiezen of brengen ze je een glaasje om te proeven. Op de kaart staan allerlei gerechten die goed passen bij bier en het staat snel op tafel. Kan jij gewoon vooral lekker genieten. Vergeet ook zeker niet eens langs te gaan bij één van de seizoensfestival bij Boudewijn!

Bierspots rotterdamBijna aan het einde van de Nieuwe Binnenweg zit Kraftbar. Een modern biercafé met een terras op de stoep en een lekker licht en fris café daarbij. Op de kaart staan allerlei bieren uit binnen- en buitenland, waar je van de tap of uit de fles van kunt genieten.

In totaal kies je uit bijna 80 bieren! Hier is het vaak wat rustiger, maar zeker niet minder gezellig dan bij de andere bierspots in de buurt. Je kunt hier dan ook op ieder moment van de dag terecht. Of het nu voor de lunch, het diner, de borrel of een dansje is… Ook hier ben je welkom tot in de late uurtjes.

Bierspots te over!

Overige bierspots in Rotterdam, waar je voor meer details nog even geduld voor moet hebben, sommen we hier voor je op. Binnenkort nemen we je mee naar deze toffe bierlokalen, cafés en restaurants.

Biergarten Rotterdam

Locus Publicus

Pardoen

Kaapse Brouwers

Eurotrash

Bird

Proeflokaal Faas

Brouwerij Noordt

Stadsbrouwerij de Pelgrim

Jouw favoriete bierspots gemist? Je bent altijd vrij om te delen! Maar let wel op, we nemen de spot pas mee als meer dan 8 ‘speciaalbieren’ van de tap geschonken worden. Stuur een mailtje met info en misschien brengen we hier ook wel een bezoekje!