5 Redenen waarom ook jij Bierista wilt worden

Kennis vergaren kan heel leuk zijn. Neem bijvoorbeeld de Bierista Bieropleiding. Toegankelijke lesstof met veel beeldmateriaal en video’s zorgen dat je in gemiddeld vijftien uur een echte bierkenner wordt. Dat is mooi meegenomen, net als dat officiële bierdiploma, maar waarom zou je Bierista willen worden? We kunnen je wel 100 redenen noemen, maar we proberen je te overtuigen met deze vijf redenen.

1. Herken kwaliteit

Een belangrijke reden om Bierista te worden is om je weg te vinden in de bierjungle. Het is niet normaal meer wat er allemaal op de markt verschijnt. Naast heel veel goede bieren wordt er ook een hoop rommel verkocht. Als Bierista leer jij het onderscheid te maken.

2. Vergroot je opties

Bier proeven, praten over bier, bier drinken, het is allemaal even leuk. Misschien wil je wel zelf bier gaan brouwen. Door het volgen van de Bierista Bieropleiding vergroot je je opties. Je ervaart of bier brouwen iets voor jou is, of misschien wil je wel aan de slag in de horeca of als vertegenwoordiger van een brouwerij. De Bierista Bieropleiding is voor velen al een fundament gebleken, waarop een succesvolle carrière in bier is gebouwd.

3. Drink en proef bewuster

Je hoeft geen talent te hebben om bier te slempen. Goed proeven is een heel ander verhaal. Veel bieren zijn zo rijk aan smaak, die wil je goed kunnen proeven. Bewust en vol aandacht genieten van een ambachtelijk gebrouwen bier. Bij Bierista leren we je proeven als een echte professonial. Hierdoor leer je nog meer genieten van een mooi glas bier.

4. Stop met het mishandelen van bier

Bier is waanzinnig populair. Bier is overal. Hoe bestaat het dan dat er nog zoveel misgaat? Vieze glazen, te warm of te koud, verkeerd ingestelde tap, foute glazen. Het zijn maar een paar voorbeelden. Als Bierista weet je hoe je bier moet behandelen, bewaren en serveren. Met de kennis van een Bierista geniet jij altijd van een bier zoals de brouwer het bedoeld heeft.

5. Laat je niks wijsmaken

De wijnsnob kennen we allemaal. Van die betweters die je proberen te imponeren met hun kennis, die vaak flinterdun blijkt en niet zelden niet eens blijkt te kloppen. Ook in de bierwereld duiken deze figuren steeds meer op. Dankzij de Bierista bierkennis heb jij voldoende kennis om je niet meer te laten afbluffen. Jij hebt jouw kennis op orde en weet heel goed welk bier jij wel en welke je niet lekker vindt.

Dit zijn slechts vijf redenen om jezelf te bekronen tot Bierista, Meester in bier. Bestel de online opleiding en er zal een wereld voor je opengaan. Het is een begin van een levenslange bierreis, die je zal blijven verbazen. Bestel de Bierista Bieropleiding nu en begin vandaag nog aan de leukste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland.