7,8

Einstök Icelandic Winter Ale

Viking Ölgerd (2)

Einstök Icelandic Winter Ale van Brouwerij Einstök Ölgerd in Noorwegen is gebrouwen met dennennaalden! Bijzonder? Dat zeker, dit winterbier moet je geproefd hebben!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10-12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

Einstök Icelandic Winter Ale is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,9

Smaak

7,8

Zicht

7,9

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Aangenaam winterbiertje uit IJsland om eens een keer te proberen. Licht en eenvoudig van toonzetting met daarin wel het beeld van ongrijpbare verfrissendheid en aromatiek van naalden van sparrenbomen. Geen super verwarming met de 8% alcohol."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol

7,8 Zicht Dieprood en vrij helder. Redelijk aanwezig licht beige van vrij fijn naar medium schuim, dat langzaam wegzakt.

7,9 Neus Vrolijke donker moutige en iets zoete geur met idee van fruit.

7,9 Smaak Mild strelende smaak met duidelijk een lijn van karamel en wat (koffie) gebrandheid van de mout. Zoete tinten met iets bitter. Verder niet zoveel vertoon in dit bier; de karamel lijnvoering blijft zich herhalen en is leidend, maar daarmee niet onaangenaam.

Spijssuggestie Mokka taart en gebak. Fudge cake en andere vormen waarin dit suiker product zich voordoet (iets met peer denk je aan). (Blauwader) kazen. (Spek) pannenkoeken met stroop.

Aanpakken met KraftBier

KraftBier is een nieuwe campagne gestart onder de noemer ‘Aanpakken’. In deze campagne staat de India Pale Lager, Blotskòps, centraal.

Verder lezen

Rotterdam brouwt 010 All Star bier

Na de succesvolle samenwerking bij de eerste 010 Craftbox bundelen de vier toonaangevende Rotterdamse brouwerijen in 2021 opnieuw hun krachten.

Verder lezen

Nieuw - Maximus Monkey Python Brett Pale Ale

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert met Monkey Python Brett Pale Ale een nieuw bier in haar Circus Maximus-rariteitenkabinet.

Verder lezen

Warm aanbevolen door Bierista's

De gediplomeerde bierkenners uit de community van Bierista schrijven wekelijks talloze expert-reviews, die jou helpen de juiste keuze te maken.

Verder lezen