Bestel de Bierista® Bieropleiding

 |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €149,-

 • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
 • Uitermate geschikt voor de horeca
 • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
 • Studeer wanneer het jou uitkomt
 • Gemiddelde studietijd: 15 uur
 • Erkende opleiding!
 • Inclusief online examen
 • Officieel Bierista Bierdiploma
 • Exclusieve voordelen als Bierista
 • Nu bestellen, gelijk beginnen
 • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste online bieropleiding van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. 

Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen de online cursus met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door de Brouwers van Nederland. 
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse gerenommeerde bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord.
De Bierista Bieropleiding is een erkend opleiding keuzedeel Bierkennis.

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Praktijk ervaring

Als onderdeel van het les programma, adviseert Bierista een bijpassend bierpack voor benodigde praktijk ervaring. Je vindt dit pack vanzelf bij het aankoop proces. In praktijk kun leren proeven als een pro om zo nog meer uit je glas bier te kunnen halen. Op deze manier leer je zicht, geur en smaken herkennen, dat een belangrijk onderdeel is van de studie.

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 12-15 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Bjorn Warners

een hele leerzame en vooral leuke opleiding

Marlies Van den Brand

Het is een hele leuke opleiding waarvan ik heel veel heb opgestoken. Op wat spelfouten na en hier en daar wat lesstof die op sommige punten wat achterhaald is, is dit een hele leerzame en vooral leuke opleiding om je bierkennis te vergroten. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

Ricardo Bok

een ander positief aspect van het progamma is de flexibiliteit

Willem Bronsveld

Interessante en leuke opleiding. Alle facetten komen aan bod. Goede opbouw en dosering. Smaakt naar meer!

Don Olsthoorn

Ontzettend leuke en leerzame cursus. In een paar avondjes ben je er al doorheen, met name omdat het boeiende en duidelijke lesstof is. Hierdoor blijf je doorgaan en gaat dat prima gepaard met een mooi bier ernaast :)

Daan Schouwenaar

Hendrik Lammers

Zeer leuke reviews die de moeite waard zijn. Je denkt al veel over bier te weten, maar er is dus nog zoveel meer.

Tina Zwijnenburg

Uitgebreide pittige cursus met veel onderwerpen die aan de orde komen. Leuke weetjes over bier.

Arjan Otten

Het is een leuke manier om wat meer te weten te komen over bier en alle verschillen daar in. Mijn interesse voor bier is hier door wel groter geworden, vooral de verhalen en ideeën achter de smaken.

Jan De Kort

Best een pittige cursus waar ik echter wel veel (meer) heb geleerd over bier en de wereld er omheen. Ben nu echt in afwachting van mijn diploma.

Rene Vergote

Alhoewel ik al veel weet over bier , heb ik hier toch nog kennis kunnen opdoen . Bedankt dan ook voor de mooie lessen .

Remco Dings

Goed opgebouwde en vormgegeven online opleiding, inclusief een interessant bierpakket.

Jesper Boshuis

Peter van der Steege

Goed als basis voor verdere verdieping. De cursus geeft een overzicht van de belangrijkste aspecten van de wereld van bier. Maar er worden ook veel details behandeld. Prettig is een samenvatting die beschikbaar is na het examen. Ik ben blij met Bierista!

Ralf Wedage

De Bierista Bieropleiding was een mooie reeks lessen waarbij de vele facetten van bier op een aangename, heldere en goed behapbare manier werden belicht. Buiten dat het leerzaam was, was het ook erg leuk om te doen.

Ramon Ruperti

Leuke en leerzame cursus. Hierdoor kom je net even wat meer te weten over Bier, de oorsprong, ontwikkeling, achtergrond en de verschillen. De site en training zijn goed opgezet en eenvoudig te volgen. Let wel op het is geen eenvoudig te halen examen, dus serieus benaderen en houd het tempo erin, anders vergeet je die kleine details snel weer. Dan wat minpuntjes: Ondanks de waarschuwingen vind ik dat er een best (te?) positieve benadering is gedaan over de gezondheidseffecten (niet dat ik een glas bier laat staan hoor...). Wat ik jammer vind is dat er in de bierstijl IPA niet meer aandacht is voor de varianten, daar had ik graag meer over willen leren. Bij een niet gehaald examen is het lastig uitvinden waar het misging en waar je info terug kunt vinden voor het correcte antwoord, daarom dus belangrijk om goed voorbereid te zijn voor je examen. Maar al met al zeer aan te raden, zeker voor de bierliefhebber. Ik heb er in elk geval van genoten. Succes

Matthias van Dijke

Ik ben pas begonnen, en dit is een zekere aanrader bij andere mensen. Verrijk je bier kennis en leer proeven als een baas.

Marco Bakker

Leuke cursus met veel interessante weetjes. Veel van opgestoken. Nodigt uit om ook de andere (speed) cursussen op te gaan pakken. Aanrader!

Roy Dijkhof

leuke opleiding soms iets te lang dradig

Olivier Rijbroek

heel bijzonder dat alle weetjes (welke ik zo in mijn leven opgepikt heb bij elkaar komen