Bestel de Bierista® Bieropleiding

 |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €149,-

 • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
 • Uitermate geschikt voor de horeca
 • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
 • Studeer wanneer het jou uitkomt
 • Gemiddelde studietijd: 15 uur
 • Erkend opleiding!
 • Inclusief online examen
 • Officieel Bierista Bierdiploma
 • Exclusieve voordelen als Bierista
 • Nu bestellen, gelijk beginnen
 • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste online bieropleiding van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. 

Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen de online cursus met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door de Brouwers van Nederland. 
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse gerenommeerde bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord.
De Bierista Bieropleiding is een erkend opleiding keuzedeel Bierkennis.

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Praktijk ervaring

Als onderdeel van het les programma, adviseert Bierista een bijpassend bierpack voor benodigde praktijk ervaring. Je vindt dit pack vanzelf bij het aankoop proces. In praktijk kun leren proeven als een pro om zo nog meer uit je glas bier te kunnen halen. Op deze manier leer je zicht, geur en smaken herkennen, dat een belangrijk onderdeel is van de studie.

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 12-15 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Inge thijssen

Erg leerzame opleiding en uitdagend. De uitleg van alle hoofdstukken zijn duidelijk verwoord en voor iedereen begrijpelijk. Een echte aanrader!

Ivan Wind

Leuke, leerzame cursus, al was de periode van 3 maanden toegang met drukke activiteiten ernaast iets wat aan de krappe kant. In het examen waren een aantal vragen welke ik niet terug herkende uit de lesstof. Het naslag materiaal is wel iets wat aan de magere kant.

Ruben van Ginkel

Joep Smeets

Erg leuke en leerzame opleiding! Geeft je een zeer uitgebreide basiskennis over bier. En genoeg leuke weetjes en feitjes om indruk te maken op verjaardagen!

Kevin Meeuwis

Leerzame opleiding voor mensen die nieuw in het vak komen.

Sander Erents

Een geweldig mooie cursus als je van bier houdt!

Arend van Gelder

Toegankelijke opleiding. Had zelf misschien nog wel iets meer van het brouwproces willen weten. Daar had wat mij betreft meer verdieping in kunnen liggen. Verder mooie site en leuke filmpjes. Goede extraatjes om ook ná de opleiding aan te blijven haken.

Wim Sip

jazeker supertrots.een leuke opleiding.

Pjotr Behrtel

Super leuke en leerzame opleiding. Dacht dat ik al aardig wat wist, maar enorm veel bijgeleerd!

Eric Duijzings

Hele leuke cursus. Is het geld zeker waard.

Ruud Binnekamp

Als bezitter van het certificaat voor de eerste Stibon opleiding, werd het tijd om alles weer eens op te frissen. Dat is met de Bierista opleiding prima gelukt. de vorm van deze online opleiding nodigt uit tot doorgaan en afmaken!

In één woord: TOP!

Micha Heckmanns

Superblij dat ik me nu officieel Bierista mag noemen. Opleiding was zeer gevarieerd en leerzaam. Met 8 uur studie haal je het niet. Wel mooie opzet van informatie die je verkrijgt. In één woord: TOP!

Rolf Werner

Roy Evers

Alex Hagen

Zeker leuke cursus die je zeker zeer veel bijbrengt over bier en alles erom heen,enige wat jammer is dat je geen mooi naslag werk heb van de cursus zodra je deze heb gehaald om eens terug te kijken hoe het precies zat

John Schut

Leuke en leerzame cursus

Bart de Paauw

Leuke opleiding. Goede mix van feitjes en kennis en op goede manier gebracht.

Thomas Neaum

Ik vind de theorie, met name de eerste hoofdstukken over hoe bier wordt gemaakt en de geschiedenis ervan heel interessant en op een fijne manier uitgelegd. Zelf vond ik sommige hoofdstukken wat overbodig, zoals wet en regelgeving.

Leuke cursus

Henny Mors

Leuke cursus. Aanrader Als je geïnteresseerd bent en iets meer wil leren over de verschillende biersoorten en hun eigenschappen.

Robin van Gessel

Het was een leuke cursus en heb er veel van op gestoken. een top verjaardags kodo.