Bestel de Bierista® Bieropleiding

 |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €149,-

 • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
 • Uitermate geschikt voor de horeca
 • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
 • Studeer wanneer het jou uitkomt
 • Gemiddelde studietijd: 15 uur
 • Erkend opleiding!
 • Inclusief online examen
 • Officieel Bierista Bierdiploma
 • Exclusieve voordelen als Bierista
 • Nu bestellen, gelijk beginnen
 • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste online bieropleiding van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. 

Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen de online cursus met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door de Brouwers van Nederland. 
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse gerenommeerde bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord.
De Bierista Bieropleiding is een erkend opleiding keuzedeel Bierkennis.

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Praktijk ervaring

Als onderdeel van het les programma, adviseert Bierista een bijpassend bierpack voor benodigde praktijk ervaring. Je vindt dit pack vanzelf bij het aankoop proces. In praktijk kun leren proeven als een pro om zo nog meer uit je glas bier te kunnen halen. Op deze manier leer je zicht, geur en smaken herkennen, dat een belangrijk onderdeel is van de studie.

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 12-15 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Ruud Binnekamp

Als bezitter van het certificaat voor de eerste Stibon opleiding, werd het tijd om alles weer eens op te frissen. Dat is met de Bierista opleiding prima gelukt. de vorm van deze online opleiding nodigt uit tot doorgaan en afmaken!

In één woord: TOP!

Micha Heckmanns

Superblij dat ik me nu officieel Bierista mag noemen. Opleiding was zeer gevarieerd en leerzaam. Met 8 uur studie haal je het niet. Wel mooie opzet van informatie die je verkrijgt. In één woord: TOP!

Rolf Werner

Roy Evers

Alex Hagen

Zeker leuke cursus die je zeker zeer veel bijbrengt over bier en alles erom heen,enige wat jammer is dat je geen mooi naslag werk heb van de cursus zodra je deze heb gehaald om eens terug te kijken hoe het precies zat

John Schut

Leuke en leerzame cursus

Bart de Paauw

Leuke opleiding. Goede mix van feitjes en kennis en op goede manier gebracht.

Thomas Neaum

Ik vind de theorie, met name de eerste hoofdstukken over hoe bier wordt gemaakt en de geschiedenis ervan heel interessant en op een fijne manier uitgelegd. Zelf vond ik sommige hoofdstukken wat overbodig, zoals wet en regelgeving.

Leuke cursus

Henny Mors

Leuke cursus. Aanrader Als je geïnteresseerd bent en iets meer wil leren over de verschillende biersoorten en hun eigenschappen.

Robin van Gessel

Het was een leuke cursus en heb er veel van op gestoken. een top verjaardags kodo.

Sjoerd Veenings

Prima opleiding, wel even voor gaan zitten:-). In tijdnood? Vraag gerust een maandje extra tijd. Was leuk om te doen en leren met je bierpakket erbij gaat goed. Examen was wat eenzijdig gezien de aangeboden stof. Nice to know more from beer.

Myrthe van de Wijdeven

Fijn dat je de opleiding op je eigen tempo kunt doen. De filmpjes en infographics geven veel duidelijkheid. Prettig dat je na afloop van de opleiding je eigen diploma ontvangt, superleuk!

Ik heb er echt van genoten.

Sjoerd Huijsmans

Ik heb er echt van genoten. De opleiding samen met mijn buurman gedaan, alle hoofdstukken 1 voor 1 erg interessant, mooi met proeverij gecombineerd elke keer. Leuke nieuwe feitjes geleerd. Hele mooie ervaring

Theo Staring

Leuke leerzame opleiding. Wel teveel keuze bij de meer keuze- vragen . Maar toch handige tips en wat nieuwe dingen erbij geleerd. Het was alleen erg jammer dat ik pas na 2 examens zag dat ik mijn foute antwoorden wel terug kon vinden. Ik ben heel benieuwd hoe mijn diploma eruit ziet. Deze heb ik nl nog niet mogen ontvangen. Vriendelijke groeten Theo Staring.

Fantastische opleiding

Jonny Verhaaf

Fantastische opleiding. Veel bijgeleerd en nieuwtjes ontdekt. Maar ik had zeker wel meer uren nodig dan word omschreven.

Peter Aaldijk

Lotte Koedood

Top cursus met zeer lekkere bieren!

Bier drinken is stuk interessante geworden

Chris Wagter

Op een leuke manier voor de bierliefhebber om bierkennis opdoen en blijven doen. Bier drinken is stuk interessante geworden

Leuke en smakelijke biercursus!

Nico Evers

Leuke en smakelijke biercursus! In eigen tempo en in korte tijd veel nuttige informatie en leuke weetjes opgedaan over bier. Combinatie van de online-cursus met een heus bierpakket van 12 uiteenlopende bieren is zeker een aanrader voor liefhebbers van het edele gerstenat. Dit smaakt naar meer. Onder het genot van een mooi glas bier ga ik nadenken over mijn volgende cursus.

Leuke cursus voor de bierliefhebber

Dennis Berkers

Leuke cursus voor de bierliefhebber, met een goede mix tussen de basiskennis en leuke feitjes. Alleen jammer dat je niet meer bij de lesstof kan nadat je je tentamen hebt gehaald.