Bestel de Bierista® Bieropleiding

 Reviews  |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €125,-

  • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
  • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
  • Studeer wanneer het jou uitkomt
  • Gemiddelde studietijd: 8 uur
  • Inclusief online examen
  • Officieel Bierista Bierdiploma
  • Exclusieve voordelen als Bierista
  • Gratis bezorging Bierista Bierpack
  • Nu bestellen, gelijk beginnen
  • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste bier e-learning van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma.
Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen ons met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door tal van bierexperts en bierbrouwers.
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord. 

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Bierista Bierpakket

Nadat je bestelling bij ons is binnen gekomen, gaan we onmiddellijk voor je aan de slag. Wij zorgen ervoor dat het Bierista Bierpack met twaalf verschillende speciaalbieren zo snel mogelijk gratis thuis bij jou wordt afgeleverd. Dan kun jij lekker proeven!

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 8 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je - om maar een voorbeeld te noemen - voortaan standaard 10% korting op al je aankopen bij Beerwulf. Daarnaast krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Een interessante cursus vol wetenswaardigheden

Gert Jan Hoolwerf

Interessante cursus waar ik mijn bierkennis op een leuke en begrijpelijke manier heb kunnen opwaarderen. Voor mij waren vooral de onderwerpen van bier in combinatie met eten een welkome aanvulling. Ook de gebruik van de juiste glasvorm is een meerwaarde, want niet altijd is een merkglas het juiste glas. Kortom, een interessante cursus vol wetenswaardigheden, waar ik als bierdrinker mijn voordeel ga doen en het genieten nog meer tot uiting zal gaan brengen.

Must have

Keith Nooijen

Leuke, leerzaam opleiding. Een echte” must have” als eigenaar van een café.

Leuke cursus voor de bierliefhebber

Jos Gijsbers

Interessante feiten over bier in het algemeen en over het brouwen in het bijzonder. Extra leuk als je zelf ook al bier brouwt. Na afronding heb je behoorlijk wat kennis over bier verkregen. Leuke opzet door 12 verschillende soorten bieren op te sturen om zo kennis te maken met de verschillende soorten bier.

Zeer leuke en leerzame cursus

Maurice Kroon

Zeer leuke en leerzame cursus. Mis alleen na de cursus een pdf of op papier de lesstof om leuk terug te lezen hoe het zat. Dit was helaas nog niet mogelijk hopelijk in de toekomst wel.

Een must voor de bierliefhebber

Kees Kouwenberg

Ik ben sinds de eerste keer dat ik op de Bierista-site belandde fan. Ik was op zoek naar verkoopadressen van een bier, maar bleef hangen. Na een paar dagen heb ik de biercursus besteld, en daar heb ik heel veel plezier aan beleefd (en met goed gevolg volbracht.. zei hij trots). En nu kijk ik eigenlijk elke dag wel even op de site, nieuwtjes volgen, interessante cursussen doen. Bierista is echt een MUST voor de bierliefhebber.

Zo is leren wel leuk

Johannes Berghuis

Ik kreeg de opleiding cadeau. Van het woord 'leren' krijg ik normaal al bultjes. Toch maar geprobeerd; het gaat tenslotte over bier. Het is geweldig! Veel foto en leuke video's. De tekst leest lekker vlot weg. Genoten van het bierpack. De Bloedbroeder van Kompaan is mijn favoriet! Jammer dat ik nu pas ontdek hoe lekker leren kan zijn ;-)

Zeer goede cursus in "normale mensen"

Pascal Wevers

Zeer goede cursus in "normale mensen taal" Voor iedereen die net even iets meer wil weten van Bier. Alle hoofdstukken zijn direct en geen ellenlange oefenstof waar je doorheen moet. Van simpele Pilsdrinker ben ik nou toch mooi Bierista geworden.

Super interessant

Christiaan Dalhuisen

Super interessante en leuke opleiding! Op deze manier leer je bier echt waarderen. Enige nadeel is dat je de stof na 90 dagen niet meer kan inzien. Zo vergeet je tóch weer een deel en dat vind ik wel jammer.

Veel van geleerd!

Leonie Visser

Met de vriendengroep proef ik regelmatig speciaalbiertjes. Ik vind het leuk om daar meer over te weten. Daarom heb ik de opleiding gedaan. Ik heb veel geleerd en kan het geleerde ook direct in praktijk brengen. Ik ben van plan alle hopspots te gaan bezoeken. Super tof!

Leerzaam en fun!

Annelies

Onwijs leuke opleiding als bierliefhebber of als je in de horeca werkt. Voor mij geld beide, ik dacht veel te weten maar er is nog veel meer te leren. Met je diploma op zak kun je regelmatig naar verschillende brouwerijen of evenementen. Ik heb veel leuke weetjes geleerd die ik weer op mijn werk kan vertellen aan gasten.

Bierdiploma in de pocket

Maarten

Yes, eindelijk Bierista. Bierdiploma in de pocket. Ik ben er totaal 8 uur mee bezig geweest, verspreid over een aantal weken. Af en toe pak je er een bier bij dat je opgestuurd krijgt bij de opleiding. Leren gaat makkelijk, leuk geschreven en fijne video's. Veel geleerd en nu blij met de korting acties. Ben helemaal fan!

Geweldige cursus!

Cors Den oudsten

Geweldige cursus! Veel van geleerd en waar voor je geld. Ik raad het elke bierliefhebber aan om ook te doen!

Genoten van de manier van 'studeren'

Maarten Tegenbosch

Alweer enige tijd geleden dat ik in het zonnige Portugal, in de ochtendzon het examen maakte voor het Bierista Diploma. Ik heb genoten van de manier van 'studeren' Spelenderwijs bijna maar duidelijk, verhelderend en bovenal zeer begrijpend geschreven en visueel gemaakt. Een opleiding die mijn inziens eenieder die in de horeca werkzaak is, zou moeten volgen. Het in delen tot je nemen van kennis, is prima te combineren. Uiteraard is de hele Bierista opleiding ook zeer geschikt voor de liefhebbers. De bieropleiding moet zeker niet onderschat worden, even het examen doen is er niet bij maar als je stap voor stap de cursus doorloopt, de proefexamens maakt en de proeverijen gebruikt als praktijk toepassing van het geleerde, is het prima te doen. Ik hoop dat iedereen evenveel plezier beleefd aan deze Bierista opleiding als ik dat gedaan heb. Maarten Tegenbosch

Leuke en interessante opleiding

Peter Liesting

Leuke en interessante opleiding met lekker makkelijke simpele uitleg van het hoe en wat over bier. Ik heb nu de kennis om echt te kunnen genieten van een lekker biertje.

Tonen van afbeeldingen

Peter Coster

Ik heb toch een aantal keren problemen gehad met het tonen van afbeeldingen. dat is niet fijn tijdens het leren. Bij les 12 Wereldcijfers staat twee keer het losse zinnetje "productie in miljoen hectoliters. Dus ik verwacht ook iets van een plaatje of tabel. Vandaar de 8.

Ik ben er super trots op

Rene van Velthoven

Ik ben er super trots op. En heb dat ook mijn vrienden en collega's laten weten. Na deze bieropleiding is mijn interesse voor bier alleen maar groter geworden. Bovendien beleef je het bier nu nog meer. Genieten dus!

Een goede basis

Marien Geerlings

Er is een goede basis gezet voor een toekomstige bier sommelier. Interessante feiten en goed om inzicht te hebben van de markt structuur.

Een hele fijne manier

Fien van Bergen

Het was een fijne manier om redelijk snel veel te kunnen leren. Ik miste alleen een soort van samen proeven filmpje van de bieren die erbij zaten. En had graag willen weten welke vragen ik fout had na het behalen van mijn examen. Maar in zijn geheel is het een hele fijne manier om wat extra’s te leren over bier!

Leuk, leerzaam, interessant. Overzichtelijk.

Angelique Schaap

Leuk, leerzaam, interessant. Overzichtelijk. Vragen zijn niet zo moeilijk, makkelijker dan ik had verwacht. 1 nadeel: echt jammer dat de leerstof niet meer toegankelijk is na het examen. Ik wilde nog iets nakijken en dat kon niet meer.

Leren op een leuke manier

Andy Meerwaldt

Op een leuke manier leer je meer over bier. Het is een goede manier om een stap verder te gaan dan alleen maar het drinken van bier.

Een goede basiscursus

Mathijs Breedveld

Eigenlijk ben ik best wel tevreden. Bierista bied een goede basiscursus. Paar punten van kritiek: Tacitus wordt in een adem genoemt met 500 voor Christus terwijl Tacitus eeuwen later pas leefde. Het plaatje bij de middeleeuwen is een plaatje uit de vroegmoderne periode, zit toch ook 300 jaar tussen. Af en toe wat kromme zinnen of vage constructies in de lesstof of toetsen en de smaak categorieën worden iets te strak gehanteerd. Verder genoten van de opleiding en veel geleerd!

GESLAAGD

Kees Heijnis

Na een aantal online biertrainingen te hebben gevolgd, trok ik de stoute schoenen aan. Ik gaf me op voor de training Bierista. Vol goede moed begon ik aan de lessen, de oefen vragen gingen mij redelijk af. Dus ik dacht dus, beginnen met examen. Ik startte met de eerste vragen en al gauw ontstond er een paniek bij mij. Hoogmoed kwam ten val. Een vet gedrukt woord GEZAKT. Dus dacht ik moet doen wat ik altijd doe voor een examen, Afzonderen, focus, aantekeningen maken goed de bijbehorende oefenvragen maken keer op keer en ook de extra info lezen. Goedlezen en de tijd nemen. Verleden week maandag trok ik weer de stoute schoenen en begon met het examen. En ik zag de woorden GESLAAGD en ik was daar super blij mee.

Halverwege

Juan Navarro

Ik ben nu halverwege de cursus bierista , mijn bevindingen zijn dat het een leuke leerzame cursus is. De lesstof van deze cursus is duidelijk en bevat geen moeilijke ingewikkelde temen . Al met al als u van speciaal bieren houdt is deze cursus zeer aan te bevelen

Voor echte bierliefhebbers

Wessel van Calcar

Mooie start voor echte bierliefhebbers om veel kennis te vergaren. Een perfecte opstap naar meer voor een aantal, voor anderen de manier om het genieten van een glas bier meer diepgang te geven.

Mooie cursus

Arend Slijkhuis

Hele mooie cursus om een stevige basiskennis op te doen.

Meer van geleerd dan verwacht

Eric Van de Leur

Ik heb er meer van geleerd dan ik vooraf verwacht had. ook fijn in mijn eigen tempo kunnen leren.

Bijzonder blij

Stefano Groen

Bijzonder blij met de inhoud van deze cursus. Voor mij persoonlijk ideaal dat er een ruime periode gegund wordt (90 dagen) om dit naast mijn full-time horeca baan te doen. De inhoud van de cursus is voor iedereeen te begrijpen en de toetsen aan het einde van elk hoofdstuk is ideaal om te polsen hoe je er voor staat. Al met al ben ik erg tevreden over de bijgeleverde bieren, al vond ik wel dat er iets meer diversiteit gemaakt mag worden in het selecteren van de biersoort. Zo zat er bijvoorbeeld geen Tripel of Bockbier bij, terwijl dit wel wordt behandeld. Iets minder van de IPA's (ook al zijn dat mijn favorieten) en iets meer van de hiervoor genoemde. Het enige verbeterpunt met betrekking tot de cursus zelf is het niet kunnen inzien van de foutief beantwoorde vragen na het examen. Overigens heb ik wel te horen gekregen dat Bierista dit zelf ook erkent en zij hiermee aan de slag gaan. Als laatste: Bijzonder snelle service! Ik vond het jammer dat er geen proefglas bij het bier was geleverd en 48u later werd deze bezorgd. Ik behaalde mijn diploma en deze lag wederom snel op de mat. Chapeau Bierista, wie weet ga ik gauw weer door met de volgende stap! Stefano

Echte aanrader

Eric Bakermans

Erg leuke en leerzame cursus. Ga ook zeker de volgende cursus doen. Een echte aanrader

Leerzaam

Tom van der Molen

Een leuke, en leerzame cursus!

Leuke en leerzame cursus

Marlies Steur

Erg leuke en leerzame cursus en helemaal leuk om meester in bier te zijn.

Zeer interessant

Jan Joop Pruijs

Ja, het is zeer interessant en leerzaam.

Tof, mag iets meer diepgang

Michael Jansen

Tof, mag iets meer diepgang hebben wat mij betreft. Zou nog uitgebreider stil willen staan bij het herkennen van smaken en de combinaties met eten. Ook praktijklessen zouden een mooie toevoeging zijn, of misschien voor een deel 2 van de cursus.

Henri van Son

Zeer leerzame opleiding

Bas Onstenk

Een zeer leerzame opleiding, die erg leuk gebracht wordt met een afwisseling van filmpjes en stof. Door deze cursus te volgen begrijp ik beter een glas bier en kan alle producten die nodig zijn beter waarderen.

Thomas Jakobsen

Veel weetjes en kennis

Leuke opleiding, met veel weetjes en kennis, duidelijk en goed geïnstrueerd. En in goede duidelijke hoofdstukken

Studiemateriaal is zeer uitgebreid

Bram Bouwman

Het studiemateriaal is zeer uitgebreid en goed. Ook de tijdsdruk door een ultimatum te stellen is me goed bevallen, dwingt je toch om echt te gaan studeren. De vragen vond ik vaak te detailgericht op zaken die ik minder belangrijk vind als de bv festivals

Iets meer tijd zou prettig zijn voor Dyslectici

Malcolm Stolk

vooral een 7 doordat, als dyslectici, het wel prettig is als er wat meer tijd mogelijk zou zijn voor het beantwoorden van sommige examen vragen. ook zou het erg prettig zijn dat als je, na het niet slagen in het examen, de foute en goeie antwoorden kan zien net zoals bij de proefexamens. verders een prima opleiding, heel erg leerzaam en wist van te voren niet dat er zoveel te leren viel over bier. Het is zeker geen "gein" opleiding

Complimenten over de klantenservice

Marcel Boersma

Wat een leuke cursus is dit zeg, ik heb een hoop kennis mogen bijspijkeren en de filmpjes vond ik ook erg leuk en dan het bier pakket wat je mag beoordelen, er zaten wat mindere bieren bij en ook zeker hele fijne bieren maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Uiteraard ook grote complimenten over de klantenservice en hoe je van alles op de hoogte word gehouden. Ik deed een examen op een laptop maar helaas liep die vast bij vraag 10 waar ik heel erg van baalde dus ik heb contact opgenomen met de klantenservice en gelukkig begrepen ze het probleem en kon ik die toch nog overnieuw doen zonder dat het een extra examen kans koste ( achteraf was dat niet nodig). Ik zou deze cursus zeker aanraden voor bier liefhebbers.

Mooi

Carla jongejan

Ziet er heel mooi uit en staat erg leuk op m'n bierkast

Genoten

Kate Cikowska-Ludwik

Ik heb ervan genoten! En veel geleerd :)

Prima opleiding

Mark Kaspersma

Op zich prima opleiding. Alle facetten van bier worden behandeld in duidelijke taal. Wat wel jammer is, is dat er voor het bierproeven niet een bierista proefglaasje wordt geleverd.

Enorm leuke cursus

Vicky Kitzen

Enorm leuke cursus om te doen. Zeker gecombineerd met het bierpakket. Aandachtspunt zijn de laatste 5 hoofdstukken die toch wel een beetje 'saai' zijn. Daarnaast werkt de cursus niet goed op een iPad.

Behoorlijk complete basisopleiding.

Alouis Heijmans

Het is een behoorlijk complete basisopleiding. Wat mij betreft had het onderdeel biercategorien met bijbehorende gerechten beter uitgewerkt kunnen worden. Verder jammer dat je niet kunt nakijken welke fouten er zijn gemaakt tijdens het examen. Graag ook meer aandacht voor de samenstelling van het bierpakket. Het zou prettiger zijn meer klassiekers te ontvangen met verschillende bierstijlen.

Leerzaam

Jan-Pieter Feikens

Het was leuk en leerzaam om te doen

Interessant

Daisy Oosterink

Ik had inhoudelijk meer verwacht over het brouwproces. Verder interessant.

Veel geleerd

Jurgen van Vugt

Erg leuk om meer achtergronden en feiten over de biersoorten en -stijlen te leren! Veel zaken geleerd welke volledig nieuw waren. De opgedane kennis ook direct toegepast om zelf bier te maken met een thuisbrouwpakket . Toch ook verbeterpuntjes wat mij betreft. Enigszins jammer dat het meegestuurde bierpakket geen aansluiting heeft met de lesstof. Het was in mijn geval vooral een verzameling IPA's. Hier had ik graag meer bierstijlen gezien, om de verschillen wat meer te ervaren. Erg leuk om de eigen ervaringen met bier bij te houden en te delen. Verrassend is dat het Bierista proefformulier niet volledig aansluit met de proefnotities op de website. Het zou mooi zijn als deze eenduidig zijn zodat je het formulier kunt gebruiken en deze later kunt overnemen om te delen. Maar over het algemeen erg tevreden en zal de opleiding ook zeker aanbevelen!

Goed samengesteld, complimenten!

Milo Van Osch

De opleiding is plezierig om te doen, helder, overzichtelijk, alles in eigen tijd doen en behapbaar. Ook alle facetten rond bier worden behandeld, soorten, productie, historie, smaak en eten etc. Er goed samengesteld, complimenten ! En natuurlijk......betaalbaar. Proost !

Gevarieerde cursus

Arnout van 't Voort

Hele leuke gevarieerde cursus met interessante informatie en leuke weetjes

Ron Snijders

Super leuk

Wim Nattekaas

Super leuk om te doen, toch best pittig.

Leerzame opleiding voor iedereen

Stijn van der Heijden

Leuke en leerzame opleiding voor iedereen die van bier houdt en er meer van wil weten.

Goed opgebouwde online training

Pieter Timmermans

Zeker van geleerd

Marco van Leeuwen

Het is een leuke cursus om te doen. Ik heb er zeker van geleerd. De 90 dagen zijn, normaal gesproken, ruim voldoende. Wat ik wel jammer vind, is dat je het niet kunt downloaden. Er zijn toch wel een paar dingen die ik nog bij de hand zou willen hebben.

Makkelijk te leren in je eigen tijd

Marcel Boer

Veel informatie makkelijk te leren in je eigen tijd met je eigen tempo. wat ik alleen wel jammer vind zijn de laatste 3-4 delen van wat je moet leren. Dit is niet heel interessant en hierover kreeg ik veel vragen in de toets... Wat heeft het voor belang als ik weet hoeveel liter per hoofd er in Tsjechisch gedronken word? De eerste delen zijn zeer leerzaam.

Leuk om te doen. Niet duur

Anton Jansen

Erg leuke cursus. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om een echte meester in bier te worden. Leuk om te doen. Niet duur

Een echte aanrader

Megan Joosse

Leuke leerzame cursus, veel bijgeleerd! Een echte aanrader Geeft je een andere kijk op het drinken van bier.

Welkom in de wereld van bier

Roxane Epskamp

Als recent "bierontdekker" is er echt een wereld voor mij open gegaan. Met de Bierista Bieropleiding hoopte ik erachter te komen waarom ik het ene bier nou wel lekker vind en het andere minder mijn smaak is. Ik ben nu halverwege de opleiding (en het bierpack!) en ik heb al zo veel geleerd over de verschillende biersoorten en -stijlen, waardoor ik nu uit veel meer verschillende categorieën mijn nieuwe favorieten weet te kiezen. Dankzij deze opleiding voel ik me helemaal welkom in de wereld van bier.

Joost de Vreede

Deze cursus geeft je een breed overzicht van een groot aantal aspecten van bier. Na afloop kan je behoorlijk meepraten over bier. Wat ik het leukste vind is, dat je meer leert over de ingrediënten van bier, hoe de brouwers bier maken en hoe dat de uiteindelijke smaak ervan beïnvloedt. Je proeft de biersoorten zelf en leert ze daardoor ook echt kennen. Na afloop weet je dus meer over de soorten en smaken. Je kan beter bedenken hoe je bier goed samen met eten kan combineren.

Ik ga door!!

Edwin Meijer

Prima opleiding om de basis van het bier drinken en de achtergronden te leren kennen! Naast de theoretische achtergrond is het natuurlijk ook erg leuk en lekker om de speciale bieren te proeven en je bierkennis te vergoten. Het is een goede opstap om zelf te gaan starten met het brouwen van bier! Ik ga door!!

Wilma Mikulski

Wilma Mikulski

Hele mooie opleiding, veel geleerd.

Goeie biercursus!

Jimmy van Mechelen

Goeie biercursus!! Ik moet wel zeggen, hij is pittig; onderschat hem dus niet. Er zitten ook een 'hop' leuke feitjes tussen. Ook supertof dat je die 12 biertjes erbij krijgt om te proeven. Wel mis ik eigenlijk nog een echt proefglaasje :-)

Ilsa Wanningen

Top!

Theo Schilder

Een interessante cursus die op een leuke manier gebracht wordt. Deze cursus heeft mijn interesse voor bier, ook als enthousiaste thuisbrouwer, alleen maar vergroot. Top!

Veel van geleerd

Eric Zoontjens

De opleiding is mooi opgezet en goed te doen De lesstof is duidelijk en interessant ik heb er veel van geleerd en het is leuk de informatie te delen als je samen met andere een lekker bier aan het drinken ben. De bierkartel wordt nu op een andere manier bekeken

Aanrader

Henk de Beer

Het was een zeer leerzame bieropleiding. Leuk om te doen! Een aanrader voor ieder die meer wil weten en leren over het product bier op een leuke wijze.

Leuke en informatieve cursus

Ed Wiltink

Hele leuke en informatieve cursus. Ondanks het feit, dat ik al een tijdje met (niet alleen het drinken) van bier bezig ben toch veel nieuwe informatie opgestoken. Het bierpakket om proefnotities vast te leggen bevatte een leuke variatie aan bieren. Het was grappig om je eigen notities te kunnen vergelijken met andere bierista's.

Frank Hopstaken

Leuke cursus, een paar nieuwe dingen geleerd

Interessante opleiding

Peter de Beer

Interessante opleiding. Uiteenlopende onderwerpen. Leuke meerkeuze toetsvragen.

Zeer goed

Manfred Magielse

Zeer goed opgezette online opleiding met tal van weetjes.

Genoten

Reuven Smienk

Een leuke en leerzame cursus. Ik heb er van genoten. Wat feedback: In sommige hoofdstukken staan verschillende datums voor hetzelfde feit (, bijv. de ingangsdatum van het Reinheidsgebot). Daarnaast zou het goed zijn om nog eens een spellingscorrectie over de tekst te laten gaan (dubbele werkwoorden ed.) Tenslotte, in de oefenvragen wordt soms met dubbele ontkenningen gewerkt. Daarmee test je eerder de beheersing van het Nederlands dan de lesstof

Voegt echt iets toe

Ben Lanser

Voegt echt iets toe, ook als me al meerdere brouwerijen bezocht hebt of dat je op Untappd al aardig op dreef bent. Veel leuke weetjes om te vertellen en het Bierista diploma is natuurlijk de kers op de taart! Heel hartelijk bedankt.

Dik de Jager

Ramon de Koster

Leerzaam

Geweldige opleiding

Teus Bruggink

Geweldige opleiding. Met veel plezier alle hoofdstukken door lopen. De lesstof is helder en duidelijk. Een aanrader voor een ieder die wat meer wil weten over het bier wat er zoal verkrijgbaar is.

trots op mijn diploma

Marianne de Graaf

Natuurlijk ben ik trots op mijn diploma. Iedereen in ons café, de Holy Cow in Schijndel, zal weten dat ik me voortaan meester in bier mag noemen. En natuurlijk krijgt het "papiertje" een plaats op onze wall of fame, waar al onze behaalde titels hangen.

informatieve cursus

Joop de Lange

Zeer leuke informatieve cursus. Duidelijk opgesteld. Het enige waar ik moeite mee heb is dat je na een examen waar je voor zakt niet te zien krijgt hoeveel fout je had.

Chapeau!

Ton van Dooremalen

De opleiding was goed opgezet, compleet en zeer leerzaam. Ook de reminders per email heb ik op prijs gesteld. Kortom, chapeau!

Een aanrader voor iedereen

Joris van Egmond

erg interessant, super veel geleerd, zeker een aanrader voor iedereen die of in de horeca werkzaam is of puur voor zichzelf meer kennis over de bierwereld wilt vergaren.

Leuke en leerzame opleiding.

Francis Raaijmakers

Leuke en leerzame opleiding. Lesstof is gemakkelijk leesbaar en ook leuk om te lezen. Ik heb gelezen dat je na je opleidingstermijn niet meer in de lesstof kan, dit zou jammer zijn en dat mag van mij dus anders. Ook dacht ik alvast het examen te maken na de lesstof om een beetje te kijken hoe veel ik nog zou moeten leren en wat ik nog meer zou moeten leren, helaas kun je geen herexamen doen als je deze al gehaald hebt om bijvoorbeeld je cijfer te verbeteren. Hierdoor heb ik niet het gewenste resultaat kunnen behalen naar mijn idee, omdat ik streef naar zo hoog mogelijk. Verder een goede opleiding die veel kennis geeft.

Meer kennis en plezier

Nathalie Walsweer

De opleiding biedt een complete achtergrond en verdieping op het gebied van bier. Voor mij waren vooral de onderwerpen met betrekking tot bier-spijs, brouwproces, verschillende biersoorten en stijlen etc. het meest relevant. De informatie over hotspots, bier en sport en brouwerijen waren leuk maar hadden iets minder mijn interesse. In ieder geval heb ik veel geleerd en kan ik nu met nog meer kennis en plezier over bier vertellen!

Danny Knol

Maurice Pollemans

Fred Noorlander

Ben Jansen

Aanrader voor de liefhebber

Walter Schuren

Leuke cursus. Je drinkt al jaren bier en toch steek je er heel wat van op. Tijdens en na de cursus ga je in de horeca toch anders kijken naar bier en eten. Aanrader voor de liefhebber en eigenlijk een must voor horeca personeel.

Martijn Roos

Leerzame cursus.

Dick Fierens

Leerzame cursus. Meer dan ik vooraf had verwacht.

Wat een leuke cursus!

Rik Lagerweij

Wat een leuke cursus! Als bier-enthousiasteling met nog niet heel veel serieuze kilometers op de teller (afgezien van het drinken van bier op zich) is dit echt een hele nuttige en interessante opleiding. Je komt van alles te weten over het brouwproces, soorten en stijlen bier en het combineren van bier met eten! Zelf kijk ik nu toch anders naar bier dan voorheen en proef ik ook op een iets andere manier. Ik vond het heel erg leerzaam en er zijn tal van nuttige weetjes die je makkelijk toe kunt passen in de praktijk bij het serveren en proeven van bier. Oja, de lesstof wordt op een leuke manier aangeboden waardoor het zeker niet saai is om te leren!

Erg genoten van deze opleiding

Daan Nijendijk

Erg genoten van deze opleiding. Je leert over alle facetten wat. Het ene interessanter dan het ander maar overall ben ik erg te spreken over de opleiding. Ik vond het mooi laagdrempelig, als bier leek kan je hier goed je weg in vinden en eruit komen als een bierkenner (Bierista). Van sommige onderwerpen merk je dat er meer theorie achter schuil gaat, dus het had van mij op bij sommige onderwerpen ook wel wat uitgebreider gemogen. Uiteraard snap ik dat er ergens een grens moet liggen. Soms kwamen er een aantal definities naar voren waarvan het voor mij op dat moment niet duidelijk was wat het inhield. Verderop in de cursus werd het alsnog uitgelegd maar ik had liever gezien dat er dan even een voetnootje o.i.d. naar voren kwam met een beknopte uitleg. Alles bij elkaar erg genoten van deze opleiding en zeker een aanrader voor andere (tot nu toe) bierleken.

Rebecca van Middendorp

Ik vond het erg leuk om de cursus deze te doen en te lezen maar ik vind de tijdsdruk om de vragen te lezen en de antwoorden te bekijken vaak te snel gaan. Je krijgt erg weinig tijd om heel even na te denken of om de vraag nog eens te bekijken. Dat gaf mij erg veel stress waardoor ik eigenlijk meer bezig was met de aftellende tijd dan met de antwoorden en de vraag.

Aanrader voor de bierliefhebber.

Arne Werkers

Leuke en leerzame cursus vol wetenswaardigheden waar ik mijn bierkennis op een leuke manier heb kunnen opwaarderen. Met interessante feiten over bier, over het brouwen, geschiedenis en de combinaties met eten. Ook zeer leuk met het proefpakket van verschillende bieren dat opgestuurd werd om zo kennis te maken met deze verschillende bieren en het proeven te oefenen. Aanrader voor de bierliefhebber.

Bas 'TheDutchBeerDad' de Goede

Auke Spruyt

Hele grote aanrader

Jens Goossens

Leuke en eenvoudig toegankelijke opleiding om een brede basis kennis omtrent bier (en alles wat daarmee te maken heeft) op te bouwen. Goede combinatie van filmpjes, tekst, visualisaties en praktijk materiaal! De opleiding is wel breed opgezet waardoor niet alle onderwerpen niet even interessant zijn en bij andere onderwerpen juist een verdiepingsslag ontbreekt. Bijvoorbeeld bij het combineren van bier met eten zouden enkele voorbeeld recepten niet misstaan. Alsnog een hele grote aanrader en een goede basis om jezelf verder te verdiepen in de wereld van bier.

Veel geleerd, lekker gedronken

Michael Wiersma

Als hobby brouwer en bierliefhebber echt een leuke leerzame cursus, een dag goed voor gaan zitten en het diploma gehaald, het geleverde bier pakket met veel verschillende bieren is een mooie/lekkere aanvulling. Veel geleerd, lekker gedronken, geproefd en gegeten wat wil je nog meer.. Nu op naar Stibon 1 in juni.

Ben blij dat ik het diploma gehaald heb!

Ross Sakko

Leuke cursus. Goed opgebouwd, helder en mooie vormgeving. Een aanrader voor wie meer wil weten over bier. Deze opgedane kennis vergroot de smaakbeleving en het proeven van bieren. Ben blij dat ik het diploma gehaald heb!

Échte aanrader. Bedankt, lieve mensen!

Mark Staats

Interessante cursus die flink wat wetenswaardigheden opleverde, maar ook een herhaling was, van wat je als adept reeds weet, wat daardoor weer even opgepoetst wordt. De testvragen en de proefdoos maken het geheel compleet. Échte aanrader. Bedankt, lieve mensen!

Theorie in 2 avonden afgerond

Marc Peters

Leuke opleiding met leuke weetjes. Veel geleerd en handige downloads! Als amateurbrouwer zou ik graag wat dieper in gegaan zijn op bierrecepten (of waar goede recepten te vinden zijn), verschillende giststammen en methodes om thuis te brouwen + bewaren van ingrediënten. Daarnaast zou het mooi zijn wanneer de gehele online-cursus te downloaden zou zijn / in boekvorm beschikbaar zou zijn. Al begrijp ik dat e.e.a. dan verspreid kan worden onder anderen. Voorop staat dat het een erg leuke cursus is, leuk niveau. Zelf had ik de theorie in 2 avonden afgerond.

Een prachtige, heldere cursus

Frans Kloosterman

Een prachtige, heldere cursus die heel aandachtig de hoofdstukken binnen brengt. Het gaat me zeker verder brengen" omtrent de info naar onze groep "De Feanpriuwers" Misschien wel een basis tot een volgend project, wie weet...

Een welverdiende 10!

Don van leeuwen

Erg leuke manier om meer te weten te komen over bier, een zeer overzichtelijke manier van leren en ontdekken, vooral de speedcourses na het behalen van het bierista diploma vind ik erg interresant! Van mij zouden er hier meer van mogen komen! Kortom, een onwijze leuke, interresante manier van ontdekken en leren. Vandaar een welverdiende 10!

Leuke cursus

Ontzettend leuke cursus om te doen.

Lex van Wijck

Een leuke en zeer leerzame opleiding

Mariska Ottink

Een leuke en zeer leerzame opleiding. Alle lesstof word goed en uitgebreid uitgelegd. Aan het einde een toets om te kijken of je de leerstof hebt begrepen, en meteen een overzicht met de "foute" antwoorden. Ik raad deze bierista opleiding ook zeker aan!

Aanrader om te doen

Tim Jan Ubaghs

Een interessante opleiding over bier. Met leuke basis kennis over verschillende bieren soorten. Aanrader om te doen.

Echte aanwinst en raad ik aan iedereen aan!

Matthijs Schilder

De Bierista opleiding geeft je een heel andere kijk op bier. Je weet na het volgen van deze opleiding waarom bepaalde bieren zijn zoals ze zijn. Hierdoor beleef je het proeven van een goed glas bier als nooit tevoren. Met alle leuke feiten en weetjes over de geschiedenis en cultuur rondom bier, kan je vrienden blijven verbazen en kom je over als een echte bier kenner. De Bierista opleiding is echt voor iedereen die houd van een lekker biertje en nieuwsgierig is naar hoe dit precies voor elkaar wordt gebokst. Ook de bieren die met de opleiding mee komen zijn een lekkere traktatie voor tijdens de opleiding. Voor deze opleiding is niet veel voorkennis nodig en de lesstof in makkelijk te behappen. Met de handige oefenvragen wordt je binnen de kortste keren klaargestoomd voor het eindexamen. De Bierista opleiding is wat mij betreft een echte aanwinst en raad ik aan iedereen aan!

Leuk en fijne manier

Luc Dirks

Hele leuke en fijne manier om meer over Bier te weten te komen. Je wordt stapsgewijs door alle stof meegenomen met toetsen per blok maar ook vele infografics, weetjes, afbeeldingen en filmpjes.

Bier is mijn hobby

Marc Lamberts

Bier is een van mijn hobby's of beter gezegd een passie. De bieropleiding van Bierista is zowel informatief alsook amusant van aard. Het is laagdrempelig (online) en omdat je geruime tijd hebt om alle lesstof tot je te nemen, kan je "leren" wanneer het je het beste uit komt. Ik heb ervan genoten en kan het iedereen aanraden!

Interessante info

Wouter Egas

- Cursus is vooral gericht op beginners. Toch is er ook voor de meer gevorderde wat interessante info. - Mooie en informatieve plaatjes - Filmpjes kunnen niveautje informatiever en spannender - Bierpakket van Beerwulf kan stuk interessanter en ook verser - Wel slim gedaan deze cursus zo online. 7,5. omdat ik niet de doelgroep ben (verre van beginner) rond ik af naar boven. - Proost!

Goeie instapcursus

Tahné Annie Josefa Bals

Soms was het lesmateriaal wat verwarrend (birtsoort-bierstijl door elkaar gebruikt, kan bitter nu wel of niet goed met pittig) maar over het algemeen wel een goeie instapcursus. Had wel een goed proefglas verwacht bij het pakket die we kregen.

Duidelijke oefenstof.

Dennis Nijhuis

Goed begrijpelijke en duidelijke oefenstof. Is voor iedereen persoonlijk maar voor mij hadden ze wel iets dieper in mogen gaan voor het opstellen van een proeverij. Wel jammer dat men het examen niet in kan zien welke vragen je fout hebt gemaakt. Mocht het over een bepaald onderdeel de meeste fouten hebben gemaakt had ik deze stof nog wel een keer willen doornemen.

Veel geleerd

Robin van Wenum

Prima basisopleiding. Veel geleerd in zeer korte tijd. Was wel in 2 dagen door de stof heen. Had iets meer diepgang mogen hebben. Bierpakket was meer dan uitstekend!

Zeker aan te raden!

Marcel Peterse

Bijzonder duidelijke, leerzame, leuke en smaakvolle cursus. Enkel de gemiddelde studieduur van 8 uur is wel erg rooskleurig voor 12 lessen. Maar is deze cursus zeker aan te raden!

leuk, interessant, leerzaam en smaakvol

Arnold Verhoeven

Beste Bierista's, Er waren verschillende redenen om mee te doen was; leuk om meer te weten over bier, nu tijd genoeg om eens te doen, en uit opleidings oogpunt eens te kijken hoe jullie de e-learning gemaakt hebben. Mooie opzet, goede verdeling van onderwerpen, even een film, woordelijke informatie, de oefentoetsen, de biercoins en natuurlijk vooral het huiswerk (wat me wel zwaar viel soms, goed proeven met één fles.) leuk er trouwens 16 te krijgen. De informatie bier en eten hebben wel al meerdere malen gebruikt. Dit voorjaar bij Jopen trouwens ook al goed mee geoefend. Punt van kritiek, tijdens de toetsen blijft de toets regelmatig hangen voor de oefentoetsen niet zo'n probleem bij de examen gebeurde het ook een paar keer. Ik dacht geen probleem er is altijd een herexamen. die mocht niet gemaakt worden om dat er voldoende punten waren gehaald voor het examen. Zilver, maar had natuurlijk een andere kleur in gedachten. Gelukkig was al het bier uit het pakket nog niet op en geproost op het Zilver, en één genomen op het halen van een niet andere kleur. (Dus nog even naar kijken waarom de toets blijft hangen, kan ook aan mij liggen. En er is een vraag over of bier een breder of smaller smaakpalet heeft dan wijn bij de ene toets is het antwoord breder en bij een andere smaller) Nog even een vraag, blijft het mogelijk om de cursus in te blijven kijken als een soort naslagwerk. Was leuk, interessant, leerzaam en smaakvol om te doen.

Stijn Burgers

Erg leuke, lekkere en leerzame opleiding!

Fantastisch

Rick Hulshof

Fantastische opleiding, zeer toegankelijk en ontzettend leerzaam voor zowel beginner als expert. Top service!

Heel leerzaam

Remco Niëns

Was een super leuke en heel leerzaam opleiding een echt aanrader voor iedere bierliefhebber!!

Jacqueline Evers

Kan ik tijdens de lock-down gewoon ongegeneerd rond het middaguur aan de alcohol met n goed excuus.

Een must!!

Corwin Van dijk

Een hele goede, leuke leerzame cursus. De lesstof is leuk en goed door te nemen. Enkel vond ik persoonlijk het examen wel lastig te doen. Dus lees de stof echt goed door. Maar echt top, goede informatie, en een goed proefpakket. Zeker de moeite waard voor de echte bierliefhebber. Of als je een café hebt is dit een must!!

mijn kennis flink bijgespijkerd

Eelke van Houten

Een hele mooie en goede cursus waarin de basis van bier behandeld wordt. Ik heb mijn kennis flink bijgespijkerd en dit draagt zeker bij aan het delen van informatie aan ons vriendengroep "de Feanpriuwers" (it Fean is zoals het Friese dorp Surhuisterveen genoemd wordt, en "priuwers"het Friese woord voor proevers). Deze groep vrienden houdt regelmatig een bierproeverij en maakt leuke uitstapjes op het gebied van bier, zoals bezichtiging brouwerijen. Wie weet leidt dit naar meer....

Leerzaam

Marcel Gielen

Leerzaam, leuk en goed in elkaar gezet. Van de technische kant tot aan leuke weetjes over smaken, glazen en hotspots. Door de extra verdieping een mooie opstap naar een volgende cursus/ opleiding.

Geeft bier extra kleur

Bart van de Sande

Een duidelijk, helder en overzichtelijke leerzame cursus over de geschiedenis, smaken en het proces van het biermaken en de weetjes erom heen. Het geeft het drinken van bier extra kleur. :)

Danny Michiels

Redelijk uitgebreid.

Leuk voor jezelf als bierdrinker

Jeroen Jacobi

Ik vond deze e-learning cursus niet alleen heel leerzaam; het is vooral ook heel leuk om te doen! De stof is helder en in mijn ogen ook compleet om je basiskennis over bier op peil te krijgen. Leuk voor jezelf als bierdrinker, maar zeker ook om te delen als je met anderen aan het bier bent! :-)

Zeer leuke cursus

Frank Gosen

Zeer leuke beginnerscursus voor beetje algemene kennis van bier(brouwen,smaken,stijlen enz) hierna kan je in je vriendenkring een beetje snoeven met je bierkennis.

Alle 12 hoofdstukken zijn boeiend

Niek Evers

Leuke opleiding waarbij informatie duidelijk gegeven wordt. Alle 12 hoofdstukken zijn boeiend. Naar mijn idee heb ik nu een leuke kennis en kijk ik toch weer wat anders aan tegen bier als een mooi product.

Luuk Donkers

Van harte aanbevolen!

Guido van Luijk

Heldere lesstof, goede opbouw en het fijne is dat je zelf het tempo bepaald waarmee je wilt studeren. Erg leuke en vooral ook smakelijke opleiding. Van harte aanbevolen!

Vele aspecten van bier geleerd

Peter Brons

Ik heb op een leuke en interactieve manier vele aspecten van bier geleerd. Niet alleen over het brouwproces en de (vele) soorten maar ook rondom over het serveren, proeven, regels, enz. En je krijgt het niet voor niets, wel even de aandacht erbij houden!

Meer kennis van bier

Jordi Wamelink

Heel erg interessant om de Bierista bieropleiding te volgen. In twaalf hoofdstukken leer je alles over bier. Ik ben er zeker wijzer van geworden en ik kan deze opleiding zeker aanraden. Er komt veel informatie op je af in elke hoofdstukken, dus het is wel belangrijk om aantekeningen te maken. Door deze opleiding heb ik meer kennis van bier gekregen.

Geeft veel inzicht

Richard Hassink

Leuke en interessante cursus die veel inzicht geeft in de vele weetjes over het bier.

Super interessant

Resi van Hoof

Super interessant, veel geleerd. Echt een aanrader. Jammer dat je je examenvragen niet kan inzien, ik zou graag weten wat ik fout heb gedaan.

Leon ter Laak

Echt genoten

Niek Bosch

Een leuke opleiding die je voortdurend gemotiveerd houdt. De filmpjes laten sommige aspecten duidelijker zien dan alleen de tekst. Voor en tijdens de opleiding wordt voortdurend duidelijk gemaakt waarom je deze opleiding doet en wat je er uiteindelijk mee kunt. Het bijgeleverde proefpakket laat al helemaal weten waarom je deze opleiding doet. De hoofdstukken zijn duidelijk opgedeeld, alleen het laatste hoofdstuk is wat rommelig, het zijn eigenlijk kleine stukjes die overal een beetje bij horen. Minpuntje: de opleiding is volledig geautomatiseerd, er is geen enkele sprake van menselijk contact. Nog een tip: misschien is het leuk om af en toe wat linkjes bij sommige onderwerpen of begrippen te geven naar wat diepgaandere informatie, voor de aanvullende interesse bij mensen. Ik heb af en toe ook wel wat opgezocht maar het blijft een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. Ik heb echt genoten van deze opleiding!

Annemiek Brink

Leuke didactische opzet

Harrie Geerts

De cursus heeft een leuke didactische opzet. er worden vele aspecten en weetjes behandel De geschiedenis wordt ook belicht altijd leuk om bij een klant (die er behoefte aan heeft )iets uit het verleden te vertellen van zijn besteld bier). Het is alleen jammer dat de cursus niet te downloaden is. Een fysiek stuk in auto /trein is fijner, maar om een totaal beeld te blijven houden.

Paul Vermeulen

Echt een aanrader

Tim Kollen

Als fan van bier is deze cursus echt een aanrader. Vraag aan 10 willekeurige personen uit welke 4 basisingrediënten bier bestaat. Van de 10 personen weten er 7 de basisingrediënten wel, maar als je vraagt wat mout is en hoe de bier aan zijn smaak komt dan haken veel mensen af. Deze bieropleiding geeft je achtergrond informatie over alle facetten van bier. Daarnaast leer je bierproeven en waarderen. Voor deze cursus was ik echt een pils drinker, niet de smaak maar de hoeveelheid stond vaak voor op. Inmiddels ben ik ook andere bierstijlen gaan waarderen. Ik plaats van biergieten is het echt genieten geworden. Voor iedere bierliefhebber is deze `opleiding` een aanrader. Voor iedere horecaprofessional een must!

goed opgezet

Jan Merkx

Zeer interessant en goed opgezet bedankt

Must voor alle (speciaal) bierliefhebbers!

Rolf Schootman

De Bierista opleiding is een ontzettend informatie en bovenal leuke opleiding om te doen. Eigenlijk is het een must voor alle (speciaal) bierliefhebbers!

Stef de Groot

Vond het heel leuk om te doen

Zeker aanrader

Gijs Dinghs

Hele leuke bieropleiding, waar veel facetten aan bod komen. Persoonlijk had het brouwproces voor mij nog iets diepgaander uitgelegd mogen worden. Mooie indeling qua hoofdstukken en goede uitleg. De oefentoetsen aan het einde van ieder hoofdstuk helpen de stof beter tot je te nemen. De Bierista bieropleiding is zeker aanrader dus!!

De leergierige bierliefhebber

Jozia Groenewege

Leuke opleiding, met een hoop handige informatie. Mooi dat je door het proefpakket gelijk aan de slag kan met je nieuw opgedane kennis! Aan te raden voor de leergierige bierliefhebber of als je in de horeca wil gaan werken!

Frank Van den Dool

Leuke balans tussen kennis en gewoon leuke feitjes

H van Nijnanten

Met een vriend samen ingeschreven tijdens de lockdown, zodat we elkaar (via de telefoon) toch wat bleven spreken. Een keer per week je wat verdiepen in het gerstennat met een goed glas erbij. We hebben er veel lol mee gehad. Als je een cursus wil met een leuke balans tussen wat diepgravender kennis en gewoon leuke feitjes voor in de kroeg, dan is dit m. Je zult er niet direct een meesterbrouwer mee worden (dan moet je doorleren) maar als je interesse hierna niet gewekt is, weet ik het ook niet meer.

"De moderne online opleiding"

Jelle Brouwers

De Bierista Bieropleding is een voorbeeld voor "De moderne online opleiding" en is zeer goed te doen. Niet omdat het "te" makkelijk is maar omdat het heel duidelijk en overzichtelijk word gepresenteerd. Je word er soepel door heen begeleid en leert de belangrijkste aspecten van de basis over bier.

moeilijk te doen

Simon Bakker

De vragen met juist, onjuist antwoorden zijn moeilijk te doen. Je moet eerst de tekst lezen, daarna de twee antwoorden onder de tekst en dan nog een juist-onjuist combinatie vinden.dat is voor mij erg moeilijk te doen in 60 sec.Dus helaas nu 48 punten en geen zilver. Ook kan het herexamen niet gemaakt worden om mezelf te verbeteren

Super leuke opleiding

IME Egberts

Super leuke opleiding, ik heb er echt veel van geleerd. Het is nu veel interessanter om andere bieren uit te proberen. Eerst wist ik niet waar ik op moest letten en nu wel. Ik heb ook kennis gemaakt met vele soorten bier die ik niet kende. En het is ook gewoon echt leuk om te weten van welke brouwerij het bier komt. Eerst lette ik daar weinig op en pakte ik in de winkel de bekendere merken. Nu test ik van alles uit. Fijn dat de opleiding online is. Elke dag deed ik een stukje, dat was handig. Leuk dat het steeds met een filmpje begon en dat je aan het eind je kennis kon testen. Ook super leuk dat je een echt diploma kreeg opgestuurd en het niet zelf hoefde uit te printen of zo. Ik raad het iedereen die van bier houdt aan!

mooie cursus voor elke bierliefhebber

Jos van Bree

De Bierista® Bieropleiding is een mooie cursus voor elke bierliefhebber. Het was een zeer interessante cursus en leuk om te doen. Ik heb mijn bierkennis verder kunnen aanscherpen! Ik hoop dat de vergaarde kennis in de toekomst nog verder uitgebreid zal worden middels nieuwe aanvullende speedcources.

Een Must voor iedereen die achter de bar staat.

Abraham Sietse Deurloo

Ik vond het leuk om een keer gedaan te hebben. Ik werk niet in de horeca maar vind dit sindsdien wel een must voor iedereen die achter de bar staat. Jammer dat het bierpakket niet meer geïntegreerd is in de cursus, het is nu niet veel meer dan verplichte bijverkoop.

Interessante cursus

Jan Otten

Interessante cursus met basis informatie. Makkelijk en leuk om alles over bier te leren. Het ontvangen van het bierpakket is een vertragend element en daar heb ik dan ook niet op gewacht. Er stonden nog wel wat biertjes om te proeven in de kast. Ook de data base van Bierista kan uitgebreider, maar gelukkig kan je zelf nieuwe bieren toevoegen.

Aanrader.

Wilgard Verbaandert

Hele leuke opleiding met leuke weetjes en feitjes. Als je van bier houdt dan is het zeker een aanrader.

Een ongelooflijk leuke opleiding

Ronald van Dongen

Een ongelooflijk leuke opleiding om te volgen. Ik drink al jaren speciale bieren maar had er weinig verstand van. Door het volgen van deze opleiding heb ik enorm veel geleerd. Als straks de corona voorbij is ga ik me ook zeker verder bekwamen door brouwerijen en proeverijen te bezoeken. Ik heb zelfs al een aanvraag gehad om proeverijen te gaan verzorgen en informatie over bieren te vertellen. Super leuk echter eerst thuis nog maar een beetje oefenen door bieravonden te organiseren voor vrienden.

Je bierkennis vergroot

Pieter Groen

Erg leuke opleiding waarmee je als beginner je bierkennis vergroot. Heldere uitleg en zeer overzichtelijke pagina's met prachtige afbeeldingen. Wat mij het meest opviel, is dat ik door de cursus voor veel extra onderwerpen geïnteresseerd ben geraakt. Ook onderwerpen waar ik voorheen helemaal niet bij stil stond. Voor de aanvullende (gratis, na behalen diploma) speed courses geldt het zelfde. Bij mij heeft het veel motivatie opgewekt om een selectie van de voor mij meest interessante onderwerpen verder uit te diepen. Dus kan ik nog jaren vooruit ;-) De Bierista opleiding vind ik een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de bier historie, bier stijlen, bier brouwen, bier proeven en natuurlijk vooral bier-genieten! Mocht je nog twijfelen, gewoon doen want het is leuk!

Duidelijke stof en mooie filmpjes

Jowell van Den Biggelaar

Fijne opleiding, duidelijke stof en mooie filmpjes! het bierpakket was erg leuk veel bieren wel al gehad. Mooi opgezet en mooi iets om erbij te hebben!

Edward Timmer

Goed in elkaar gezette cursus

Thijs Huls

Een leuke en goed in elkaar gezette cursus die iedere bierliefhebber moet volgen zodat je écht weet wat je drinkt! Met de cursus tot Bierista op zak geniet ik nog meer van de vele speciale bieren die er zijn.

Een dikke vette 10!

Björn Lamberink

Een geweldige opleiding waar ik veel heb mogen leren. Voor mijn werk komt dit zeker ten goede. Vanwege mijn dyslexie heb ik meer tijd gekregen. Ik zal deze opleiding iedereen die affiniteit heeft met speciaalbier aanraden. Een dikke vette 10! Op naar de opleiding tot Biersommelier.

Veel geleerd

Dennis Evertman

Leuke opleiding met interessante informatie. Persoonlijk niet zo geïnteresseerd in de combinatie met eten. Veel geleerd op een leuke manier

Een aanrader

Louk Binnendijk

Een leuke en zeer informatieve cursus die mij veel kennis heeft bijgebracht. Het studeren is "ontspannend" omdat je met je passie bezig bent; alles over bier weten en kennen! Een aanrader voor iedereen die meer wilt weten dat alleen maar het proeven en drinken van een biertje, Last bit not least, trots om met je diploma bij de club van Bierista's te horen.

en nu lekker door met het proeven

Jurgen Brok

wat een leuke en leerzame opleiding veel van geleerd en nu lekker door met het proeven van verschillende bieren

Super leuke cursus!

Robin Hermans

Een super leuke cursus! Ik als bierliefhebber heb er zeker van genoten en heb er veel van opgestoken dat ik nu met mijn vrienden kan delen. En de cursus is voor iedereen! het leest makkelijk weg ook voor iemand met dyslexie. Echt een aanrader

Cursus net aan af kunnen maken

Edelien Verheule

Ik begon de cursus met veel plezier en werd erg enthousiast van de informatie die ik verkreeg. Wat ik daarom zo jammer vond, is dat naar mijn mening het hoofdstuk over soorten bier, volledig de plank mis slaat. Over de soorten bier is zo veel te vertellen, denk aan de verhalen over waarom bieren hun naam hebben. Zoals de porter en de Stout. Die hebben een prachtige achtergrond, die ik nergens terug heb kunnen vinden in de cursus. Laatst vroeg iemand aan mij wat nou precies een bockbier is. Wij hebben de cursus erbij gehaald en konden er nou niet echt een duidelijk antwoord uit halen. Ik vind dit heel erg jammer en doordat dit hoofdstuk naar mijn idee zo slecht in elkaar zit, ben ik totaal gedemotiveerd geraakt om door te gaan. Heb de cursus net aan af kunnen maken, omdat ik het anders zonde van mijn geld vond. Wat ik wel goed vind aan de cursus is dat verder alles aan bod komt, zoals de combinaties met gerechten en natuurlijk het brouw proces! Heel duidelijk omschreven!

Zeker een aanrader!

René Geilings

Leuke, interessante cursus met niet alleen theoretische kennis maar ook praktijk lessen bierproeven. Zeker een aanrader! Na afloop bestaat de mogelijkheid om een samenvatting te downloaden om later nog eens door te lezen.

Veel geleerd

Linda Broers

Wat een leuke en interessante cursus/opleiding. Ik heb veel geleerd en zit nu na te denken om door te gaan.

Fantastisch

FJ Hidding

Fantastische cursus incl. een erg goedgekozen cursuspakket. De mogelijkheid om de leerstof te downloaden heb ik helaas niet kunnen ontdekken.

Guido Hermans

Absoluut genoten!

Remko Ramakers

Leuke mix van wetenswaardigheden en kennis die een beetje bierliefhebber absoluut moet weten! Zou leuk zijn als er wat meer bieren naar de voorgrond komen, en wellicht iets meer diepgang in het proeven zou zitten (bv met voorbeelden) Voor de rest, absoluut genoten!

Leuke opleiding, hele goed tijdverdrijf.

Marcel Haas

Leuke opleiding, hele goed tijdverdrijf. De variatie in onderwerpen sprak me ook erg aan, heel leuk gedaan. Het had leuk geweest als de te proeven bieren op de een of andere manier iets beter op de lesstof zouden aansluiten (bij het ene hoofdstuk moeilijker dan bij het andere, denk ik, maar volgens mij moet het goed te doen zijn, als je wilt). Verder vond ik sommige vraag/antwoord-combinaties een beetje flauw. Een voorbeeld dat me bijstaat is de Nederlandse bierconsumptie waarvan je aan moest geven of dat meer of minder dan 14 ML is. Het was geloof ik 13,7 ofzo, dus for all practical purposes is dat gewoon gelijk aan 14. Dat je het ongeveer zou moeten weten snap ik (meer of minder dan 10 ML of 20 ML), maar weten aan welke kant van de 14 dat net valt lijkt me vrij zinloos (en bovendien gaat dat van jaar tot jaar veranderen). Zo waren er meer voorbeelden. Ik denk dat jullie nog eens goed na moeten denken over leerdoelen, en dan de "examenvragen" daarop zouden kunnen aanpassen. Anyway, leuk om te doen en wellicht een inspiratie tot meer opleiding!

Je wordt er echt wijzer van

Ruud van Akker

Ik wist niet voordat ik met deze opleiding begon dat er nog zoveel te leren was over het fenomeen Bier, ik heb er heel wat tijd ingestoken, en kwam weer tot nieuwe ontdekkingen. Het bierpakket wat er bij geleverd werd was top, hier leerde je echt mee proeven van zuur To pittig en zoet. Ik dacht op een gegeven moment ik weet het het en ga op voor mijn examen, na alle vragen te hebben ingevuld wachten en helaas je hebt het niet gered. Helaas geen overzicht met wat je fouten waren. Daarna wederom het herexamen gedaan en uiteindelijk zelfs de 2de. Na de tweede netjes geslaagd met 49 juiste antwoorden, en ik mag me nu dus officieel Bierista noemen, ben dan ook zo trots als een pauw. Nu nog mijn felbegeerde diploma binnen krijgen , en me verder gaan ontwikkelen op bier gebied. Eerst de overige badge’s behalen en dan wie weet wat er dan verder op het pad komt. Ik raad iedereen die meer wil weten en leren over bier deze mooie leerzame opleiding te volgen, je wordt er echt wijzer van.

Heleboel nieuws geleerd.

Roy Waalboer

Heel erg leuk en leerzaam. Een heleboel nieuws geleerd.

Super leuke opleiding

Collin Bouman

Super leuke opleiding waar je kennis over bier, bierbrouwen en proeven op een leuke manier vergroot wordt.

Interessante en leuke dingen geleerd.

Peter Reijntjes

Tijdens de corona lockdown, via een lokale kroeg, die een online bierproeverij aanbood, ben ik in contact gekomen met héél veel aparte bieren.  Als liefhebber van een apart glas bier en mede door deze proeverijen wilde ik wat meer leren over bier. Via deze cursus is dat gelukt. Uiteraard waren er enkele open deuren bij, maar ook veel nieuwe, interessante en leuke dingen geleerd.  De Bierista opleiding is voor iedere bierliefhebber een echte aanrader.

Een leuk concept

Patrick van der Bleek

Een leuk concept, maar een op een aantal punten voor mij niet de waarde die ik er had gehoopt uit te halen: Als het gaat om content had ik iets meer video content verwacht Echter de video's in de cursus beperken zich eigenlijk tot introducties van de hoofdstukken. Ze verliezen daarom in mijn ogen snel hun relevantie. De video's daarentegen in de vervolg speed cursus Hertog Jan waren erg leuk, meer van dit soort content zou de cursus opwaarderen. Daarnaast vond ik de cursus erg gericht op horeca personeel. Waar ik meer op zoek was naar onderwerpen als de biologie en technieken achter het brouwen en een verdieping in biersoorten vond ik de onderwerpen als bier tappen, etiquette wat overbodig waardoor ik vooral de laatste hoofdstukken de motivatie een beetje verloor.

Een echte aanrader!

Bas Broeksteeg

Leuk om digitaal de opleiding te volgen. Alles duidelijk geformuleerd, aangevuld met leuke filmpjes. Na ieder hoofdstuk 10 meerkeuzevragen, om zo je kennis te testen. Een echte aanrader voor de bierliefhebber!

leuke cursus

Bob Pothoff

Ik vond het een leuke cursus. Ik vond de verschillende bierstijlen en haar gedachten daar achter het leerzaamst.

Goede intuitieve opleiding

Pim Damhuis

Goede intuitieve opleiding met veel informatie over bieren, stijlen, brouwen ed, maar ook over de geschiedenis. Kan deze opleiding aanraden voor een ieder die een voorliefde heeft voor bieren en er graag wat meer van wil weten.

Echt heel leuk

Robert Lammersen

Echt een hele leuke bieropleiding om meer te leren over bier! Goede opzet en natuurlijk extra leuk met het bierpakket erbij!

Andy Hollerman

Met plezier gewerkt aan bierdiploma

Christiane Gathmann

Ik heb met plezier en smaak gewerkt aan mijn Bierista bierdiploma. De biertjes, die je erbij cadeau kreeg heb ik mee op vakantie genomen. Het was geweldig om op deze manier met de verschillende smaken van verschillende bieren bezig te zijn. Leuk, dat in deze cursus kleine en grote biermerken aan bod komen. Voor mij geen wijn, maar bier.

Heel leerzaam

Luc Schouwenberg

Een hele leerzame en leuke opleiding voor een echte bierliefhebber. Erg leuk om wat dieper in te gaan op de totstandkoming van dit mooie product. Erg leerzaam en niet altijd gemakkelijk, maar dat moet natuurlijk ook niet. Erg enthousiast en zou het iedereen aanraden. Proost!

Kevin Renes

Fijne snelle bier opleiding top gewoon.

Michel van der Veen

Wilde meer over brouwproces

Vic Donkers

Te weinig geleerd, vandaar ook niet meer doorgezet. Wilde meer informatie over het brouwproces maar alles zat er erg summier in.

Steve Smit

Leuke en informatieve opleiding die een introductie geeft in alle aspecten van het bier en de biercultuur.

Leuk en leerzaam

Marthijn Woolderink

Leuke leerzame opleiding waarbij je veel bierkennis opdoet. De stof wordt in 12 delen overzichtelijk aangeboden.

Als je denk veel over bier te weten...

Bas Roerdink

Als je denk veel over bier te weten, dan is daar het moment om de Bierista-bieropleiding te gaan doen. Een ervaren bierdinker denkt altijd alles te weten over bier, zeker nadat hij al iets van zijn lievelingsdrank heeft genuttigd. Maar de bierwereld, heeft zeker in de huidige Nederlandse tijden nog veel te bieden. Iets wat de opleiding mooi aan het licht brengt! Je gaat weer ontdekken!! Een verrijking voor elke liefhebber!

Meteen resultaat

Kirsten Bradley

Super leuk om zoveel over bier te leren! Ook goede opzet, prima te doen in niet al te lange tijd en je krijgt meteen resultaat! Ik vond het een goede opstap naar meer....

Top opleiding!

Thomas Scheffer

Kort maar krachtig en leest heerlijk weg! Veel kennis opgedaan, om de bieren toch vanuit een extra dimensie te kunnen bekijken. M.v.g. Thomas Scheffer

Duncan Vermeer

Richard Gulpers

Heerlijk vlotte cursus!

Robert Oomen

Aanrader

Niels van Seters

Een leuke, informatieve opleiding die je geheel vanuit je luie stoel kunt volgen. Gemakkelijke schrijfstijl van de informatie en video's maken dit een zeer toegankelijke opleiding voor iedere bierliefhebber. De aanvulling van het bierpakket van Beerwulf is erg leuk. Wat beter kan is de begeleiding in het proeven na ieder hoofdstuk: ik had liever dat er 1 bier per hoofdstuk gekozen werd waar je het hoofdstuk mee eindigt met een stukje achtergrondinformatie. Ook iets meer diepgang in bierstijlen (wat is bijvoorbeeld berliner weisse) of het proeven had ik niet erg gevonden, maar is misschien ook wat veel gevraagd gezien de prijs. Ik vind het desondanks nog steeds een aanrader!

Claudia Meinsma

Ontzettend leuke cursus

Joey Bakker

Ontzettend leuke cursus waarbij het gehele proces rondom bier wordt weergegeven. De verschillende bier brouwerijen enz is wat zware stof maar de basis principes van bier en alle soorten/smaken is zeer vermakelijk (en lekker :). De video's zijn een beetje houterig ingesproken (opgelezen) maar dat mag mijn pret niet drukken. Hele leuke cursus die ik iedereen aan kan raden. En even serieus, er wordt nu nooit meer zomaar even een 'biertje' ingeschonken/gedronken. Er wordt nu vanaf a tot z genoten van elk bier. Alleen telkens weer de flesjes wegbrengen valt een beetje tegen ;D

Doen, proeven en genieten

Peeter Hakstege

Op het randje maar geslaagd :) Leuke opleiding met allerlei weetjes en tips. Soms een beetje teveel details maar dat geeft niet: gewoon leuk om te doen én ... te proeven en genieten!

leuk en leerzaam

Erik te Lintelo

Leuke opleiding maar best veel leerstof. Niet even te doen op een avondtje.Had alleen wel t examen terug willen kijken welke vragen ik fout had . Maar leuk en leerzaam erik te Lintelo

Leuke zelfstudie

Purdey Smazyk

Leuke zelfstudie. Naar mijn mening had hij nog iets zwaarder/kritischer gemogen en wat meer interactief. Ik had best "verplicht" een paar bier willen beoordelen of een proeverij organiseren bijvoorbeeld ;) dit had naar mijn idee namelijk nog leerzamer geweest. De bieren die ik tussendoor dronk waren helaas bijna allemaal niet bekend op deze site, waardoor ik geen reviews ervoor kon schrijven. Dat was jammer. Ik wilde juist afwijken van de geeikte bieren en mijn eigen smaak reviews schrijven.

Aanrader, gewoon doen

Patrick Quadackers

Je krijgt op een prettige manier kennis van bier in de breedste zin van het woord gepresenteerd. De filmpjes,leuke anekdotes en fabels maken het zo dat je alles gemakkelijk op neemt. Een mooie aanwinst voor je bierkennis. Je gaat toch anders naar bier kijken en denken aan combinaties met eten. Aanrader, gewoon doen die opleiding.

Leuk en leerzaam

Barry Van der Strate

Leuk en leerzaam, zeer verhelderend. Interessant deel over bier-spijscombinatie. Je zult niet vaak “ zomaar een biertje” meer drinken1

Dario van der Linden

Zeker een aanrader

Tim Verhaar

Bierista opleiding is een zeer interessante opleiding waar je altijd iets van opsteekt. Een stuk geschiedenis of handige weetjes als je bier drinkt of verkoopt, het komt allemaal aan bod. De oefenvragen zijn stuk voor stuk vragen waar je echt wat aan hebt en met het examen zie je gelijk of je het goed beheerst of niet. Voor de echte bierliefhebber is dit zeker een aanrader!

Interressante en leuke cursus

Marco de Witte

Interressante en leuke cursus om meer te weten te komen in de wereld van bier. In 12 delen komen verschillende zaken aan de orde die van pas kunnen komen in de uitvoer van je bierhobby of toe kunt passen indien je in de horeca of in een ander beroep, waarbij je met bier te maken hebt, werkzaam bent. Daarnaast is het een leuke opstap indien je ervoor kiest om de opleiding bij het Stibon te gaan volgen.

Echt een aanrader

Arno Dupon

Een leuke en zeer leerzame opleiding voor de (beginnende) Bierliefhebber. Echt een aanrader

Leuke en leerzame cursus!

Dick Ebbers

Leuke, leerzame, overzichtelijke en nuttige cursus voor iedereen die van bier houdt en er meer van wil weten.