Bestel de Bierista® Bieropleiding

 |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €149,-

 • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
 • Uitermate geschikt voor de horeca
 • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
 • Studeer wanneer het jou uitkomt
 • Gemiddelde studietijd: 15 uur
 • Erkend opleiding!
 • Inclusief online examen
 • Officieel Bierista Bierdiploma
 • Exclusieve voordelen als Bierista
 • Nu bestellen, gelijk beginnen
 • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste online bieropleiding van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. 

Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen de online cursus met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door de Brouwers van Nederland. 
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse gerenommeerde bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord.
De Bierista Bieropleiding is een erkend opleiding keuzedeel Bierkennis.

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Praktijk ervaring

Als onderdeel van het les programma, adviseert Bierista een bijpassend bierpack voor benodigde praktijk ervaring. Je vindt dit pack vanzelf bij het aankoop proces. In praktijk kun leren proeven als een pro om zo nog meer uit je glas bier te kunnen halen. Op deze manier leer je zicht, geur en smaken herkennen, dat een belangrijk onderdeel is van de studie.

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 12-15 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Johan de Wild

Bart Michiels

Leerrijke cursus

Bram Stolte

Niels IJzerman

Hele leuke opleiding! :) ik heb er erg veel van geleerd en het helpt mij zeker om nog beter bieren te kunnen beoordelen en ook zelf te brouwen

Super interessant

Francois van den Brink

Super interessante cursus. veel informatie. veel van geleerd

Goed tot je te nemen

Jos van der Meiden

Lekker overzichtelijke informatie, goed tot je te nemen en leuk om te weten! Ik wacht helaas nog wel op mijn diploma.

Lesley Witte

Veel informatie en goed uitgelegd. Ook veel leuke feitjes

Björn Hummelink

erg goede en leuke cursus! zeker het geld waard

Nathalie Notenboom

Wat is bier toch een veelzijdige drank! En hoe leuk is het om hier meer van te leren. Met name het stukje foodpairing vond ik super interessant!

Top opleiding

Robert Rengelink

Als liefhebber van (speciaal)bier was dit een hele leuke opleiding om te volgen en te doen. Duidelijke lesstof afgewisseld met informatieve filmpjes. En hoe leuk is het om bier te proeven na elk afgerond hoofdstuk. Top opleiding welke absoluut aan te raden is voor andere bierliefhebbers.

Sjoerd Muller

De reden waarom ik deze cursus heb gedaan is omdat ik meer te weten wilde komen over het brouwproces, de verschillende bierstijlen, hoe ik goed leer proeven en welke bieren goed smaken bij bepaalde gerechten. Deze cursus heeft daar in alle verwachtingen aan voldaan. Het is fijn dat je de theorie en vragen in je eigen tijd en online kan volgen. De filmpjes zijn deels van toegevoegde waarde, die zouden nog wel wat meer de diepte in kunnen gaan. Het was echt heel leuk om dit te doen en de inspiratie voor een proeverij met vrienden is hierdoor mooi aangewakkerd.

Ben van der Steenstraeten

Leuke cursus! Ik heb veel geleerd over verscheidene aspecten die allemaal horen bij bier. Ik heb de lesstof met veel plezier doorgenomen. Leuk dat dit zo gevarieerd is! De toetsjes zouden wel iets scherper kunnen (niet alle vragen kan je uit de lesstof putten). Hele leuke bezigheid tijdens mijn vakantie.

Inge thijssen

Erg leerzame opleiding en uitdagend. De uitleg van alle hoofdstukken zijn duidelijk verwoord en voor iedereen begrijpelijk. Een echte aanrader!

Ivan Wind

Leuke, leerzame cursus, al was de periode van 3 maanden toegang met drukke activiteiten ernaast iets wat aan de krappe kant. In het examen waren een aantal vragen welke ik niet terug herkende uit de lesstof. Het naslag materiaal is wel iets wat aan de magere kant.

Ruben van Ginkel

Joep Smeets

Erg leuke en leerzame opleiding! Geeft je een zeer uitgebreide basiskennis over bier. En genoeg leuke weetjes en feitjes om indruk te maken op verjaardagen!

Kevin Meeuwis

Leerzame opleiding voor mensen die nieuw in het vak komen.

Sander Erents

Een geweldig mooie cursus als je van bier houdt!

Arend van Gelder

Toegankelijke opleiding. Had zelf misschien nog wel iets meer van het brouwproces willen weten. Daar had wat mij betreft meer verdieping in kunnen liggen. Verder mooie site en leuke filmpjes. Goede extraatjes om ook ná de opleiding aan te blijven haken.

Wim Sip

jazeker supertrots.een leuke opleiding.