Bestel de Bierista® Bieropleiding

 Reviews  |  Bestel de Bierista® Bieropleiding voor maar €125,-

  • Aanbevolen door grote en kleine brouwers
  • Thuisstudie. Leren vanuit je luie stoel
  • Studeer wanneer het jou uitkomt
  • Gemiddelde studietijd: 8 uur
  • Inclusief online examen
  • Officieel Bierista Bierdiploma
  • Exclusieve voordelen als Bierista
  • Gratis bezorging Bierista Bierpack
  • Nu bestellen, gelijk beginnen
  • Klantwaardering van 9,8/10

Bierista® is de grootste bier e-learning van Nederland

Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma.
Duizenden bierliefhebbers zijn je al voor gegaan. Zij waarderen ons met gemiddeld een 9,8! Mede daarom wordt deze onafhankelijke opleiding aanbevolen door tal van bierexperts en bierbrouwers.
Bestel nu en word ook Bierista!

Over de inhoud

De Bierista Bieropleiding is met de grootste zorg en aandacht samengesteld. Diverse bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers hebben mee ontwikkeld aan deze e-learning over bier. Alle content is onafhankelijk. De inhoud van de Bierista Bieropleiding is op geen enkele wijze gesponsord. 

In deze twaalf delen van de opleiding vergroot jij je bierkennis:
1. Alles over de ingrediënten
2. Het brouwproces
3. Bier proeven
4. De geschiedenis van bier
5. Bierstijlen en smaakcategorieën
6. Klassieke bieren en brouwerijen
7. Bier & food combineren
8. Serveren en bewaren
9. Regelgeving en gezondheid
10. Biercultuur
11. Bierlanden
12. Feiten, fabels en fictie

Gelijk aan de slag

Zodra je Bierista Bieropleiding hebt besteld, ontvang je een mail. Door hier op te klikken, kun je inloggen en heb je gelijk toegang tot het lesmateriaal. Je kunt gelijk aan de slag. Snel, simpel en eenvoudig.

Bierista Bierpakket

Nadat je bestelling bij ons is binnen gekomen, gaan we onmiddellijk voor je aan de slag. Wij zorgen ervoor dat het Bierista Bierpack met twaalf verschillende speciaalbieren zo snel mogelijk gratis thuis bij jou wordt afgeleverd. Dan kun jij lekker proeven!

Online examen

Onze cursisten hebben gemiddeld 8 uur studie nodig om tot het examen te komen. Hiervoor heb je 90 dagen de tijd. Jij kiest het tijdstip waarop en waar je de 60 meerkeuze vragen wilt beantwoorden. Je hebt drie pogingen om het examen te halen. Heb je er 45 of meer goed? Dan ben je Bierista! Het Bierista Bierdiploma komt zo snel mogelijk naar je toe.

Bierista Bierdiploma

Je bent geslaagd! Het officiële Bierista Bierdiploma hangt aan de muur. Je bent nu Bierista, meester in bier. Dat heeft veel voordelen. Zo krijg je voordeel bij oa. festivals en brouwerijen. Regelmatig nodigen wij je uit voor rondleidingen, proeverijen en exclusieve bijeenkomsten. Om je kennis op peil te houden heb je altijd gratis toegang tot de samenvatting van de opleiding, exclusieve content en krijg je gratis speedcourses aangeboden.


Wat vinden Bierista’s van de opleiding:

Een interessante cursus vol wetenswaardigheden

Gert Jan Hoolwerf

Interessante cursus waar ik mijn bierkennis op een leuke en begrijpelijke manier heb kunnen opwaarderen. Voor mij waren vooral de onderwerpen van bier in combinatie met eten een welkome aanvulling. Ook de gebruik van de juiste glasvorm is een meerwaarde, want niet altijd is een merkglas het juiste glas. Kortom, een interessante cursus vol wetenswaardigheden, waar ik als bierdrinker mijn voordeel ga doen en het genieten nog meer tot uiting zal gaan brengen.

Must have

Keith Nooijen

Leuke, leerzaam opleiding. Een echte” must have” als eigenaar van een café.

Leuke cursus voor de bierliefhebber

Jos Gijsbers

Interessante feiten over bier in het algemeen en over het brouwen in het bijzonder. Extra leuk als je zelf ook al bier brouwt. Na afronding heb je behoorlijk wat kennis over bier verkregen. Leuke opzet door 12 verschillende soorten bieren op te sturen om zo kennis te maken met de verschillende soorten bier.

Zeer leuke en leerzame cursus

Maurice Kroon

Zeer leuke en leerzame cursus. Mis alleen na de cursus een pdf of op papier de lesstof om leuk terug te lezen hoe het zat. Dit was helaas nog niet mogelijk hopelijk in de toekomst wel.

Een must voor de bierliefhebber

Kees Kouwenberg

Ik ben sinds de eerste keer dat ik op de Bierista-site belandde fan. Ik was op zoek naar verkoopadressen van een bier, maar bleef hangen. Na een paar dagen heb ik de biercursus besteld, en daar heb ik heel veel plezier aan beleefd (en met goed gevolg volbracht.. zei hij trots). En nu kijk ik eigenlijk elke dag wel even op de site, nieuwtjes volgen, interessante cursussen doen. Bierista is echt een MUST voor de bierliefhebber.

Zo is leren wel leuk

Johannes Berghuis

Ik kreeg de opleiding cadeau. Van het woord 'leren' krijg ik normaal al bultjes. Toch maar geprobeerd; het gaat tenslotte over bier. Het is geweldig! Veel foto en leuke video's. De tekst leest lekker vlot weg. Genoten van het bierpack. De Bloedbroeder van Kompaan is mijn favoriet! Jammer dat ik nu pas ontdek hoe lekker leren kan zijn ;-)

Zeer goede cursus in "normale mensen"

Pascal Wevers

Zeer goede cursus in "normale mensen taal" Voor iedereen die net even iets meer wil weten van Bier. Alle hoofdstukken zijn direct en geen ellenlange oefenstof waar je doorheen moet. Van simpele Pilsdrinker ben ik nou toch mooi Bierista geworden.

Super interessant

Christiaan Dalhuisen

Super interessante en leuke opleiding! Op deze manier leer je bier echt waarderen. Enige nadeel is dat je de stof na 90 dagen niet meer kan inzien. Zo vergeet je tóch weer een deel en dat vind ik wel jammer.

Veel van geleerd!

Leonie Visser

Met de vriendengroep proef ik regelmatig speciaalbiertjes. Ik vind het leuk om daar meer over te weten. Daarom heb ik de opleiding gedaan. Ik heb veel geleerd en kan het geleerde ook direct in praktijk brengen. Ik ben van plan alle hopspots te gaan bezoeken. Super tof!

Leerzaam en fun!

Annelies

Onwijs leuke opleiding als bierliefhebber of als je in de horeca werkt. Voor mij geld beide, ik dacht veel te weten maar er is nog veel meer te leren. Met je diploma op zak kun je regelmatig naar verschillende brouwerijen of evenementen. Ik heb veel leuke weetjes geleerd die ik weer op mijn werk kan vertellen aan gasten.

Bierdiploma in de pocket

Maarten

Yes, eindelijk Bierista. Bierdiploma in de pocket. Ik ben er totaal 8 uur mee bezig geweest, verspreid over een aantal weken. Af en toe pak je er een bier bij dat je opgestuurd krijgt bij de opleiding. Leren gaat makkelijk, leuk geschreven en fijne video's. Veel geleerd en nu blij met de korting acties. Ben helemaal fan!

Geweldige cursus!

Cors Den oudsten

Geweldige cursus! Veel van geleerd en waar voor je geld. Ik raad het elke bierliefhebber aan om ook te doen!

Genoten van de manier van 'studeren'

Maarten Tegenbosch

Alweer enige tijd geleden dat ik in het zonnige Portugal, in de ochtendzon het examen maakte voor het Bierista Diploma. Ik heb genoten van de manier van 'studeren' Spelenderwijs bijna maar duidelijk, verhelderend en bovenal zeer begrijpend geschreven en visueel gemaakt. Een opleiding die mijn inziens eenieder die in de horeca werkzaak is, zou moeten volgen. Het in delen tot je nemen van kennis, is prima te combineren. Uiteraard is de hele Bierista opleiding ook zeer geschikt voor de liefhebbers. De bieropleiding moet zeker niet onderschat worden, even het examen doen is er niet bij maar als je stap voor stap de cursus doorloopt, de proefexamens maakt en de proeverijen gebruikt als praktijk toepassing van het geleerde, is het prima te doen. Ik hoop dat iedereen evenveel plezier beleefd aan deze Bierista opleiding als ik dat gedaan heb. Maarten Tegenbosch

Leuke en interessante opleiding

Peter Liesting

Leuke en interessante opleiding met lekker makkelijke simpele uitleg van het hoe en wat over bier. Ik heb nu de kennis om echt te kunnen genieten van een lekker biertje.

Tonen van afbeeldingen

Peter Coster

Ik heb toch een aantal keren problemen gehad met het tonen van afbeeldingen. dat is niet fijn tijdens het leren. Bij les 12 Wereldcijfers staat twee keer het losse zinnetje "productie in miljoen hectoliters. Dus ik verwacht ook iets van een plaatje of tabel. Vandaar de 8.

Ik ben er super trots op

Rene van Velthoven

Ik ben er super trots op. En heb dat ook mijn vrienden en collega's laten weten. Na deze bieropleiding is mijn interesse voor bier alleen maar groter geworden. Bovendien beleef je het bier nu nog meer. Genieten dus!

Een goede basis

Marien Geerlings

Er is een goede basis gezet voor een toekomstige bier sommelier. Interessante feiten en goed om inzicht te hebben van de markt structuur.

Een hele fijne manier

Fien van Bergen

Het was een fijne manier om redelijk snel veel te kunnen leren. Ik miste alleen een soort van samen proeven filmpje van de bieren die erbij zaten. En had graag willen weten welke vragen ik fout had na het behalen van mijn examen. Maar in zijn geheel is het een hele fijne manier om wat extra’s te leren over bier!

Leuk, leerzaam, interessant. Overzichtelijk.

Angelique Schaap

Leuk, leerzaam, interessant. Overzichtelijk. Vragen zijn niet zo moeilijk, makkelijker dan ik had verwacht. 1 nadeel: echt jammer dat de leerstof niet meer toegankelijk is na het examen. Ik wilde nog iets nakijken en dat kon niet meer.

Leren op een leuke manier

Andy Meerwaldt

Op een leuke manier leer je meer over bier. Het is een goede manier om een stap verder te gaan dan alleen maar het drinken van bier.

Een goede basiscursus

Mathijs Breedveld

Eigenlijk ben ik best wel tevreden. Bierista bied een goede basiscursus. Paar punten van kritiek: Tacitus wordt in een adem genoemt met 500 voor Christus terwijl Tacitus eeuwen later pas leefde. Het plaatje bij de middeleeuwen is een plaatje uit de vroegmoderne periode, zit toch ook 300 jaar tussen. Af en toe wat kromme zinnen of vage constructies in de lesstof of toetsen en de smaak categorieën worden iets te strak gehanteerd. Verder genoten van de opleiding en veel geleerd!

GESLAAGD

Kees Heijnis

Na een aantal online biertrainingen te hebben gevolgd, trok ik de stoute schoenen aan. Ik gaf me op voor de training Bierista. Vol goede moed begon ik aan de lessen, de oefen vragen gingen mij redelijk af. Dus ik dacht dus, beginnen met examen. Ik startte met de eerste vragen en al gauw ontstond er een paniek bij mij. Hoogmoed kwam ten val. Een vet gedrukt woord GEZAKT. Dus dacht ik moet doen wat ik altijd doe voor een examen, Afzonderen, focus, aantekeningen maken goed de bijbehorende oefenvragen maken keer op keer en ook de extra info lezen. Goedlezen en de tijd nemen. Verleden week maandag trok ik weer de stoute schoenen en begon met het examen. En ik zag de woorden GESLAAGD en ik was daar super blij mee.

Halverwege

Juan Navarro

Ik ben nu halverwege de cursus bierista , mijn bevindingen zijn dat het een leuke leerzame cursus is. De lesstof van deze cursus is duidelijk en bevat geen moeilijke ingewikkelde temen . Al met al als u van speciaal bieren houdt is deze cursus zeer aan te bevelen

Voor echte bierliefhebbers

Wessel van Calcar

Mooie start voor echte bierliefhebbers om veel kennis te vergaren. Een perfecte opstap naar meer voor een aantal, voor anderen de manier om het genieten van een glas bier meer diepgang te geven.

Mooie cursus

Arend Slijkhuis

Hele mooie cursus om een stevige basiskennis op te doen.

Meer van geleerd dan verwacht

Eric Van de Leur

Ik heb er meer van geleerd dan ik vooraf verwacht had. ook fijn in mijn eigen tempo kunnen leren.

Bijzonder blij

Stefano Groen

Bijzonder blij met de inhoud van deze cursus. Voor mij persoonlijk ideaal dat er een ruime periode gegund wordt (90 dagen) om dit naast mijn full-time horeca baan te doen. De inhoud van de cursus is voor iedereeen te begrijpen en de toetsen aan het einde van elk hoofdstuk is ideaal om te polsen hoe je er voor staat. Al met al ben ik erg tevreden over de bijgeleverde bieren, al vond ik wel dat er iets meer diversiteit gemaakt mag worden in het selecteren van de biersoort. Zo zat er bijvoorbeeld geen Tripel of Bockbier bij, terwijl dit wel wordt behandeld. Iets minder van de IPA's (ook al zijn dat mijn favorieten) en iets meer van de hiervoor genoemde. Het enige verbeterpunt met betrekking tot de cursus zelf is het niet kunnen inzien van de foutief beantwoorde vragen na het examen. Overigens heb ik wel te horen gekregen dat Bierista dit zelf ook erkent en zij hiermee aan de slag gaan. Als laatste: Bijzonder snelle service! Ik vond het jammer dat er geen proefglas bij het bier was geleverd en 48u later werd deze bezorgd. Ik behaalde mijn diploma en deze lag wederom snel op de mat. Chapeau Bierista, wie weet ga ik gauw weer door met de volgende stap! Stefano

Echte aanrader

Eric Bakermans

Erg leuke en leerzame cursus. Ga ook zeker de volgende cursus doen. Een echte aanrader

Leerzaam

Tom van der Molen

Een leuke, en leerzame cursus!

Leuke en leerzame cursus

Marlies Steur

Erg leuke en leerzame cursus en helemaal leuk om meester in bier te zijn.

Zeer interessant

Jan Joop Pruijs

Ja, het is zeer interessant en leerzaam.

Tof, mag iets meer diepgang

Michael Jansen

Tof, mag iets meer diepgang hebben wat mij betreft. Zou nog uitgebreider stil willen staan bij het herkennen van smaken en de combinaties met eten. Ook praktijklessen zouden een mooie toevoeging zijn, of misschien voor een deel 2 van de cursus.

Henri van Son

Zeer leerzame opleiding

Bas Onstenk

Een zeer leerzame opleiding, die erg leuk gebracht wordt met een afwisseling van filmpjes en stof. Door deze cursus te volgen begrijp ik beter een glas bier en kan alle producten die nodig zijn beter waarderen.

Thomas Jakobsen

Veel weetjes en kennis

Leuke opleiding, met veel weetjes en kennis, duidelijk en goed geïnstrueerd. En in goede duidelijke hoofdstukken

Studiemateriaal is zeer uitgebreid

Bram Bouwman

Het studiemateriaal is zeer uitgebreid en goed. Ook de tijdsdruk door een ultimatum te stellen is me goed bevallen, dwingt je toch om echt te gaan studeren. De vragen vond ik vaak te detailgericht op zaken die ik minder belangrijk vind als de bv festivals

Iets meer tijd zou prettig zijn voor Dyslectici

Malcolm Stolk

vooral een 7 doordat, als dyslectici, het wel prettig is als er wat meer tijd mogelijk zou zijn voor het beantwoorden van sommige examen vragen. ook zou het erg prettig zijn dat als je, na het niet slagen in het examen, de foute en goeie antwoorden kan zien net zoals bij de proefexamens. verders een prima opleiding, heel erg leerzaam en wist van te voren niet dat er zoveel te leren viel over bier. Het is zeker geen "gein" opleiding

Complimenten over de klantenservice

Marcel Boersma

Wat een leuke cursus is dit zeg, ik heb een hoop kennis mogen bijspijkeren en de filmpjes vond ik ook erg leuk en dan het bier pakket wat je mag beoordelen, er zaten wat mindere bieren bij en ook zeker hele fijne bieren maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Uiteraard ook grote complimenten over de klantenservice en hoe je van alles op de hoogte word gehouden. Ik deed een examen op een laptop maar helaas liep die vast bij vraag 10 waar ik heel erg van baalde dus ik heb contact opgenomen met de klantenservice en gelukkig begrepen ze het probleem en kon ik die toch nog overnieuw doen zonder dat het een extra examen kans koste ( achteraf was dat niet nodig). Ik zou deze cursus zeker aanraden voor bier liefhebbers.

Mooi

Carla jongejan

Ziet er heel mooi uit en staat erg leuk op m'n bierkast

Genoten

Kate Cikowska-Ludwik

Ik heb ervan genoten! En veel geleerd :)

Prima opleiding

Mark Kaspersma

Op zich prima opleiding. Alle facetten van bier worden behandeld in duidelijke taal. Wat wel jammer is, is dat er voor het bierproeven niet een bierista proefglaasje wordt geleverd.

Enorm leuke cursus

Vicky Kitzen

Enorm leuke cursus om te doen. Zeker gecombineerd met het bierpakket. Aandachtspunt zijn de laatste 5 hoofdstukken die toch wel een beetje 'saai' zijn. Daarnaast werkt de cursus niet goed op een iPad.

Behoorlijk complete basisopleiding.

Alouis Heijmans

Het is een behoorlijk complete basisopleiding. Wat mij betreft had het onderdeel biercategorien met bijbehorende gerechten beter uitgewerkt kunnen worden. Verder jammer dat je niet kunt nakijken welke fouten er zijn gemaakt tijdens het examen. Graag ook meer aandacht voor de samenstelling van het bierpakket. Het zou prettiger zijn meer klassiekers te ontvangen met verschillende bierstijlen.

Leerzaam

Jan-Pieter Feikens

Het was leuk en leerzaam om te doen

Interessant

Daisy Oosterink

Ik had inhoudelijk meer verwacht over het brouwproces. Verder interessant.

Veel geleerd

Jurgen van Vugt

Erg leuk om meer achtergronden en feiten over de biersoorten en -stijlen te leren! Veel zaken geleerd welke volledig nieuw waren. De opgedane kennis ook direct toegepast om zelf bier te maken met een thuisbrouwpakket . Toch ook verbeterpuntjes wat mij betreft. Enigszins jammer dat het meegestuurde bierpakket geen aansluiting heeft met de lesstof. Het was in mijn geval vooral een verzameling IPA's. Hier had ik graag meer bierstijlen gezien, om de verschillen wat meer te ervaren. Erg leuk om de eigen ervaringen met bier bij te houden en te delen. Verrassend is dat het Bierista proefformulier niet volledig aansluit met de proefnotities op de website. Het zou mooi zijn als deze eenduidig zijn zodat je het formulier kunt gebruiken en deze later kunt overnemen om te delen. Maar over het algemeen erg tevreden en zal de opleiding ook zeker aanbevelen!

Goed samengesteld, complimenten!

Milo Van Osch

De opleiding is plezierig om te doen, helder, overzichtelijk, alles in eigen tijd doen en behapbaar. Ook alle facetten rond bier worden behandeld, soorten, productie, historie, smaak en eten etc. Er goed samengesteld, complimenten ! En natuurlijk......betaalbaar. Proost !

Gevarieerde cursus

Arnout van 't Voort

Hele leuke gevarieerde cursus met interessante informatie en leuke weetjes

Ron Snijders

Super leuk

Wim Nattekaas

Super leuk om te doen, toch best pittig.

Leerzame opleiding voor iedereen

Stijn van der Heijden

Leuke en leerzame opleiding voor iedereen die van bier houdt en er meer van wil weten.

Goed opgebouwde online training

Pieter Timmermans

Zeker van geleerd

Marco van Leeuwen

Het is een leuke cursus om te doen. Ik heb er zeker van geleerd. De 90 dagen zijn, normaal gesproken, ruim voldoende. Wat ik wel jammer vind, is dat je het niet kunt downloaden. Er zijn toch wel een paar dingen die ik nog bij de hand zou willen hebben.

Makkelijk te leren in je eigen tijd

Marcel Boer

Veel informatie makkelijk te leren in je eigen tijd met je eigen tempo. wat ik alleen wel jammer vind zijn de laatste 3-4 delen van wat je moet leren. Dit is niet heel interessant en hierover kreeg ik veel vragen in de toets... Wat heeft het voor belang als ik weet hoeveel liter per hoofd er in Tsjechisch gedronken word? De eerste delen zijn zeer leerzaam.

Leuk om te doen. Niet duur

Anton Jansen

Erg leuke cursus. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om een echte meester in bier te worden. Leuk om te doen. Niet duur

Een echte aanrader

Megan Joosse

Leuke leerzame cursus, veel bijgeleerd! Een echte aanrader Geeft je een andere kijk op het drinken van bier.

Welkom in de wereld van bier

Roxane Epskamp

Als recent "bierontdekker" is er echt een wereld voor mij open gegaan. Met de Bierista Bieropleiding hoopte ik erachter te komen waarom ik het ene bier nou wel lekker vind en het andere minder mijn smaak is. Ik ben nu halverwege de opleiding (en het bierpack!) en ik heb al zo veel geleerd over de verschillende biersoorten en -stijlen, waardoor ik nu uit veel meer verschillende categorieën mijn nieuwe favorieten weet te kiezen. Dankzij deze opleiding voel ik me helemaal welkom in de wereld van bier.

Joost de Vreede

Deze cursus geeft je een breed overzicht van een groot aantal aspecten van bier. Na afloop kan je behoorlijk meepraten over bier. Wat ik het leukste vind is, dat je meer leert over de ingrediënten van bier, hoe de brouwers bier maken en hoe dat de uiteindelijke smaak ervan beïnvloedt. Je proeft de biersoorten zelf en leert ze daardoor ook echt kennen. Na afloop weet je dus meer over de soorten en smaken. Je kan beter bedenken hoe je bier goed samen met eten kan combineren.

Ik ga door!!

Edwin Meijer

Prima opleiding om de basis van het bier drinken en de achtergronden te leren kennen! Naast de theoretische achtergrond is het natuurlijk ook erg leuk en lekker om de speciale bieren te proeven en je bierkennis te vergoten. Het is een goede opstap om zelf te gaan starten met het brouwen van bier! Ik ga door!!

Wilma Mikulski

Wilma Mikulski

Hele mooie opleiding, veel geleerd.

Goeie biercursus!

Jimmy van Mechelen

Goeie biercursus!! Ik moet wel zeggen, hij is pittig; onderschat hem dus niet. Er zitten ook een 'hop' leuke feitjes tussen. Ook supertof dat je die 12 biertjes erbij krijgt om te proeven. Wel mis ik eigenlijk nog een echt proefglaasje :-)

Ilsa Wanningen

Top!

Theo Schilder

Een interessante cursus die op een leuke manier gebracht wordt. Deze cursus heeft mijn interesse voor bier, ook als enthousiaste thuisbrouwer, alleen maar vergroot. Top!

Veel van geleerd

Eric Zoontjens

De opleiding is mooi opgezet en goed te doen De lesstof is duidelijk en interessant ik heb er veel van geleerd en het is leuk de informatie te delen als je samen met andere een lekker bier aan het drinken ben. De bierkartel wordt nu op een andere manier bekeken

Aanrader

Henk de Beer

Het was een zeer leerzame bieropleiding. Leuk om te doen! Een aanrader voor ieder die meer wil weten en leren over het product bier op een leuke wijze.

Leuke en informatieve cursus

Ed Wiltink

Hele leuke en informatieve cursus. Ondanks het feit, dat ik al een tijdje met (niet alleen het drinken) van bier bezig ben toch veel nieuwe informatie opgestoken. Het bierpakket om proefnotities vast te leggen bevatte een leuke variatie aan bieren. Het was grappig om je eigen notities te kunnen vergelijken met andere bierista's.

Frank Hopstaken

Leuke cursus, een paar nieuwe dingen geleerd

Interessante opleiding

Peter de Beer

Interessante opleiding. Uiteenlopende onderwerpen. Leuke meerkeuze toetsvragen.

Zeer goed

Manfred Magielse

Zeer goed opgezette online opleiding met tal van weetjes.

Genoten

Reuven Smienk

Een leuke en leerzame cursus. Ik heb er van genoten. Wat feedback: In sommige hoofdstukken staan verschillende datums voor hetzelfde feit (, bijv. de ingangsdatum van het Reinheidsgebot). Daarnaast zou het goed zijn om nog eens een spellingscorrectie over de tekst te laten gaan (dubbele werkwoorden ed.) Tenslotte, in de oefenvragen wordt soms met dubbele ontkenningen gewerkt. Daarmee test je eerder de beheersing van het Nederlands dan de lesstof

Voegt echt iets toe

Ben Lanser

Voegt echt iets toe, ook als me al meerdere brouwerijen bezocht hebt of dat je op Untappd al aardig op dreef bent. Veel leuke weetjes om te vertellen en het Bierista diploma is natuurlijk de kers op de taart! Heel hartelijk bedankt.

Dik de Jager

Ramon de Koster

Leerzaam

Geweldige opleiding

Teus Bruggink

Geweldige opleiding. Met veel plezier alle hoofdstukken door lopen. De lesstof is helder en duidelijk. Een aanrader voor een ieder die wat meer wil weten over het bier wat er zoal verkrijgbaar is.

trots op mijn diploma

Marianne de Graaf

Natuurlijk ben ik trots op mijn diploma. Iedereen in ons café, de Holy Cow in Schijndel, zal weten dat ik me voortaan meester in bier mag noemen. En natuurlijk krijgt het "papiertje" een plaats op onze wall of fame, waar al onze behaalde titels hangen.

informatieve cursus

Joop de Lange

Zeer leuke informatieve cursus. Duidelijk opgesteld. Het enige waar ik moeite mee heb is dat je na een examen waar je voor zakt niet te zien krijgt hoeveel fout je had.

Chapeau!

Ton van Dooremalen

De opleiding was goed opgezet, compleet en zeer leerzaam. Ook de reminders per email heb ik op prijs gesteld. Kortom, chapeau!

Een aanrader voor iedereen

Joris van Egmond

erg interessant, super veel geleerd, zeker een aanrader voor iedereen die of in de horeca werkzaam is of puur voor zichzelf meer kennis over de bierwereld wilt vergaren.

Leuke en leerzame opleiding.

Francis Raaijmakers

Leuke en leerzame opleiding. Lesstof is gemakkelijk leesbaar en ook leuk om te lezen. Ik heb gelezen dat je na je opleidingstermijn niet meer in de lesstof kan, dit zou jammer zijn en dat mag van mij dus anders. Ook dacht ik alvast het examen te maken na de lesstof om een beetje te kijken hoe veel ik nog zou moeten leren en wat ik nog meer zou moeten leren, helaas kun je geen herexamen doen als je deze al gehaald hebt om bijvoorbeeld je cijfer te verbeteren. Hierdoor heb ik niet het gewenste resultaat kunnen behalen naar mijn idee, omdat ik streef naar zo hoog mogelijk. Verder een goede opleiding die veel kennis geeft.

Meer kennis en plezier

Nathalie Walsweer

De opleiding biedt een complete achtergrond en verdieping op het gebied van bier. Voor mij waren vooral de onderwerpen met betrekking tot bier-spijs, brouwproces, verschillende biersoorten en stijlen etc. het meest relevant. De informatie over hotspots, bier en sport en brouwerijen waren leuk maar hadden iets minder mijn interesse. In ieder geval heb ik veel geleerd en kan ik nu met nog meer kennis en plezier over bier vertellen!

Danny Knol

Maurice Pollemans

Fred Noorlander

Ben Jansen

Aanrader voor de liefhebber

Walter Schuren

Leuke cursus. Je drinkt al jaren bier en toch steek je er heel wat van op. Tijdens en na de cursus ga je in de horeca toch anders kijken naar bier en eten. Aanrader voor de liefhebber en eigenlijk een must voor horeca personeel.

Martijn Roos

Leerzame cursus.

Dick Fierens

Leerzame cursus. Meer dan ik vooraf had verwacht.

Wat een leuke cursus!

Rik Lagerweij

Wat een leuke cursus! Als bier-enthousiasteling met nog niet heel veel serieuze kilometers op de teller (afgezien van het drinken van bier op zich) is dit echt een hele nuttige en interessante opleiding. Je komt van alles te weten over het brouwproces, soorten en stijlen bier en het combineren van bier met eten! Zelf kijk ik nu toch anders naar bier dan voorheen en proef ik ook op een iets andere manier. Ik vond het heel erg leerzaam en er zijn tal van nuttige weetjes die je makkelijk toe kunt passen in de praktijk bij het serveren en proeven van bier. Oja, de lesstof wordt op een leuke manier aangeboden waardoor het zeker niet saai is om te leren!

Erg genoten van deze opleiding

Daan Nijendijk

Erg genoten van deze opleiding. Je leert over alle facetten wat. Het ene interessanter dan het ander maar overall ben ik erg te spreken over de opleiding. Ik vond het mooi laagdrempelig, als bier leek kan je hier goed je weg in vinden en eruit komen als een bierkenner (Bierista). Van sommige onderwerpen merk je dat er meer theorie achter schuil gaat, dus het had van mij op bij sommige onderwerpen ook wel wat uitgebreider gemogen. Uiteraard snap ik dat er ergens een grens moet liggen. Soms kwamen er een aantal definities naar voren waarvan het voor mij op dat moment niet duidelijk was wat het inhield. Verderop in de cursus werd het alsnog uitgelegd maar ik had liever gezien dat er dan even een voetnootje o.i.d. naar voren kwam met een beknopte uitleg. Alles bij elkaar erg genoten van deze opleiding en zeker een aanrader voor andere (tot nu toe) bierleken.

Rebecca van Middendorp

Ik vond het erg leuk om de cursus deze te doen en te lezen maar ik vind de tijdsdruk om de vragen te lezen en de antwoorden te bekijken vaak te snel gaan. Je krijgt erg weinig tijd om heel even na te denken of om de vraag nog eens te bekijken. Dat gaf mij erg veel stress waardoor ik eigenlijk meer bezig was met de aftellende tijd dan met de antwoorden en de vraag.

Aanrader voor de bierliefhebber.

Arne Werkers

Leuke en leerzame cursus vol wetenswaardigheden waar ik mijn bierkennis op een leuke manier heb kunnen opwaarderen. Met interessante feiten over bier, over het brouwen, geschiedenis en de combinaties met eten. Ook zeer leuk met het proefpakket van verschillende bieren dat opgestuurd werd om zo kennis te maken met deze verschillende bieren en het proeven te oefenen. Aanrader voor de bierliefhebber.

Bas 'TheDutchBeerDad' de Goede

Auke Spruyt

Hele grote aanrader

Jens Goossens

Leuke en eenvoudig toegankelijke opleiding om een brede basis kennis omtrent bier (en alles wat daarmee te maken heeft) op te bouwen. Goede combinatie van filmpjes, tekst, visualisaties en praktijk materiaal! De opleiding is wel breed opgezet waardoor niet alle onderwerpen niet even interessant zijn en bij andere onderwerpen juist een verdiepingsslag ontbreekt. Bijvoorbeeld bij het combineren van bier met eten zouden enkele voorbeeld recepten niet misstaan. Alsnog een hele grote aanrader en een goede basis om jezelf verder te verdiepen in de wereld van bier.

Veel geleerd, lekker gedronken

Michael Wiersma

Als hobby brouwer en bierliefhebber echt een leuke leerzame cursus, een dag goed voor gaan zitten en het diploma gehaald, het geleverde bier pakket met veel verschillende bieren is een mooie/lekkere aanvulling. Veel geleerd, lekker gedronken, geproefd en gegeten wat wil je nog meer.. Nu op naar Stibon 1 in juni.

Ben blij dat ik het diploma gehaald heb!

Ross Sakko

Leuke cursus. Goed opgebouwd, helder en mooie vormgeving. Een aanrader voor wie meer wil weten over bier. Deze opgedane kennis vergroot de smaakbeleving en het proeven van bieren. Ben blij dat ik het diploma gehaald heb!

Échte aanrader. Bedankt, lieve mensen!

Mark Staats

Interessante cursus die flink wat wetenswaardigheden opleverde, maar ook een herhaling was, van wat je als adept reeds weet, wat daardoor weer even opgepoetst wordt. De testvragen en de proefdoos maken het geheel compleet. Échte aanrader. Bedankt, lieve mensen!

Theorie in 2 avonden afgerond

Marc Peters

Leuke opleiding met leuke weetjes. Veel geleerd en handige downloads! Als amateurbrouwer zou ik graag wat dieper in gegaan zijn op bierrecepten (of waar goede recepten te vinden zijn), verschillende giststammen en methodes om thuis te brouwen + bewaren van ingrediënten. Daarnaast zou het mooi zijn wanneer de gehele online-cursus te downloaden zou zijn / in boekvorm beschikbaar zou zijn. Al begrijp ik dat e.e.a. dan verspreid kan worden onder anderen. Voorop staat dat het een erg leuke cursus is, leuk niveau. Zelf had ik de theorie in 2 avonden afgerond.

Een prachtige, heldere cursus

Frans Kloosterman

Een prachtige, heldere cursus die heel aandachtig de hoofdstukken binnen brengt. Het gaat me zeker verder brengen" omtrent de info naar onze groep "De Feanpriuwers" Misschien wel een basis tot een volgend project, wie weet...

Een welverdiende 10!

Don van leeuwen

Erg leuke manier om meer te weten te komen over bier, een zeer overzichtelijke manier van leren en ontdekken, vooral de speedcourses na het behalen van het bierista diploma vind ik erg interresant! Van mij zouden er hier meer van mogen komen! Kortom, een onwijze leuke, interresante manier van ontdekken en leren. Vandaar een welverdiende 10!

Leuke cursus

Ontzettend leuke cursus om te doen.

Lex van Wijck

Een leuke en zeer leerzame opleiding

Mariska Ottink

Een leuke en zeer leerzame opleiding. Alle lesstof word goed en uitgebreid uitgelegd. Aan het einde een toets om te kijken of je de leerstof hebt begrepen, en meteen een overzicht met de "foute" antwoorden. Ik raad deze bierista opleiding ook zeker aan!

Aanrader om te doen

Tim Jan Ubaghs

Een interessante opleiding over bier. Met leuke basis kennis over verschillende bieren soorten. Aanrader om te doen.

Echte aanwinst en raad ik aan iedereen aan!

Matthijs Schilder

De Bierista opleiding geeft je een heel andere kijk op bier. Je weet na het volgen van deze opleiding waarom bepaalde bieren zijn zoals ze zijn. Hierdoor beleef je het proeven van een goed glas bier als nooit tevoren. Met alle leuke feiten en weetjes over de geschiedenis en cultuur rondom bier, kan je vrienden blijven verbazen en kom je over als een echte bier kenner. De Bierista opleiding is echt voor iedereen die houd van een lekker biertje en nieuwsgierig is naar hoe dit precies voor elkaar wordt gebokst. Ook de bieren die met de opleiding mee komen zijn een lekkere traktatie voor tijdens de opleiding. Voor deze opleiding is niet veel voorkennis nodig en de lesstof in makkelijk te behappen. Met de handige oefenvragen wordt je binnen de kortste keren klaargestoomd voor het eindexamen. De Bierista opleiding is wat mij betreft een echte aanwinst en raad ik aan iedereen aan!

Leuk en fijne manier

Luc Dirks

Hele leuke en fijne manier om meer over Bier te weten te komen. Je wordt stapsgewijs door alle stof meegenomen met toetsen per blok maar ook vele infografics, weetjes, afbeeldingen en filmpjes.

Bier is mijn hobby

Marc Lamberts

Bier is een van mijn hobby's of beter gezegd een passie. De bieropleiding van Bierista is zowel informatief alsook amusant van aard. Het is laagdrempelig (online) en omdat je geruime tijd hebt om alle lesstof tot je te nemen, kan je "leren" wanneer het je het beste uit komt. Ik heb ervan genoten en kan het iedereen aanraden!

Interessante info

Wouter Egas

- Cursus is vooral gericht op beginners. Toch is er ook voor de meer gevorderde wat interessante info. - Mooie en informatieve plaatjes - Filmpjes kunnen niveautje informatiever en spannender - Bierpakket van Beerwulf kan stuk interessanter en ook verser - Wel slim gedaan deze cursus zo online. 7,5. omdat ik niet de doelgroep ben (verre van beginner) rond ik af naar boven. - Proost!

Goeie instapcursus

Tahné Annie Josefa Bals

Soms was het lesmateriaal wat verwarrend (birtsoort-bierstijl door elkaar gebruikt, kan bitter nu wel of niet goed met pittig) maar over het algemeen wel een goeie instapcursus. Had wel een goed proefglas verwacht bij het pakket die we kregen.

Duidelijke oefenstof.

Dennis Nijhuis

Goed begrijpelijke en duidelijke oefenstof. Is voor iedereen persoonlijk maar voor mij hadden ze wel iets dieper in mogen gaan voor het opstellen van een proeverij. Wel jammer dat men het examen niet in kan zien welke vragen je fout hebt gemaakt. Mocht het over een bepaald onderdeel de meeste fouten hebben gemaakt had ik deze stof nog wel een keer willen doornemen.

Veel geleerd

Robin van Wenum

Prima basisopleiding. Veel geleerd in zeer korte tijd. Was wel in 2 dagen door de stof heen. Had iets meer diepgang mogen hebben. Bierpakket was meer dan uitstekend!

Zeker aan te raden!

Marcel Peterse

Bijzonder duidelijke, leerzame, leuke en smaakvolle cursus. Enkel de gemiddelde studieduur van 8 uur is wel erg rooskleurig voor 12 lessen. Maar is deze cursus zeker aan te raden!

leuk, interessant, leerzaam en smaakvol

Arnold Verhoeven

Beste Bierista's, Er waren verschillende redenen om mee te doen was; leuk om meer te weten over bier, nu tijd genoeg om eens te doen, en uit opleidings oogpunt eens te kijken hoe jullie de e-learning gemaakt hebben. Mooie opzet, goede verdeling van onderwerpen, even een film, woordelijke informatie, de oefentoetsen, de biercoins en natuurlijk vooral het huiswerk (wat me wel zwaar viel soms, goed proeven met één fles.) leuk er trouwens 16 te krijgen. De informatie bier en eten hebben wel al meerdere malen gebruikt. Dit voorjaar bij Jopen trouwens ook al goed mee geoefend. Punt van kritiek, tijdens de toetsen blijft de toets regelmatig hangen voor de oefentoetsen niet zo'n probleem bij de examen gebeurde het ook een paar keer. Ik dacht geen probleem er is altijd een herexamen. die mocht niet gemaakt worden om dat er voldoende punten waren gehaald voor het examen. Zilver, maar had natuurlijk een andere kleur in gedachten. Gelukkig was al het bier uit het pakket nog niet op en geproost op het Zilver, en één genomen op het halen van een niet andere kleur. (Dus nog even naar kijken waarom de toets blijft hangen, kan ook aan mij liggen. En er is een vraag over of bier een breder of smaller smaakpalet heeft dan wijn bij de ene toets is het antwoord breder en bij een andere smaller) Nog even een vraag, blijft het mogelijk om de cursus in te blijven kijken als een soort naslagwerk. Was leuk, interessant, leerzaam en smaakvol om te doen.

Stijn Burgers

Erg leuke, lekkere en leerzame opleiding!

Fantastisch

Rick Hulshof

Fantastische opleiding, zeer toegankelijk en ontzettend leerzaam voor zowel beginner als expert. Top service!

Heel leerzaam

Remco Niëns

Was een super leuke en heel leerzaam opleiding een echt aanrader voor iedere bierliefhebber!!

Jacqueline Evers

Kan ik tijdens de lock-down gewoon ongegeneerd rond het middaguur aan de alcohol met n goed excuus.

Een must!!

Corwin Van dijk

Een hele goede, leuke leerzame cursus. De lesstof is leuk en goed door te nemen. Enkel vond ik persoonlijk het examen wel lastig te doen. Dus lees de stof echt goed door. Maar echt top, goede informatie, en een goed proefpakket. Zeker de moeite waard voor de echte bierliefhebber. Of als je een café hebt is dit een must!!

mijn kennis flink bijgespijkerd

Eelke van Houten

Een hele mooie en goede cursus waarin de basis van bier behandeld wordt. Ik heb mijn kennis flink bijgespijkerd en dit draagt zeker bij aan het delen van informatie aan ons vriendengroep "de Feanpriuwers" (it Fean is zoals het Friese dorp Surhuisterveen genoemd wordt, en "priuwers"het Friese woord voor proevers). Deze groep vrienden houdt regelmatig een bierproeverij en maakt leuke uitstapjes op het gebied van bier, zoals bezichtiging brouwerijen. Wie weet leidt dit naar meer....

Leerzaam

Marcel Gielen

Leerzaam, leuk en goed in elkaar gezet. Van de technische kant tot aan leuke weetjes over smaken, glazen en hotspots. Door de extra verdieping een mooie opstap naar een volgende cursus/ opleiding.

Geeft bier extra kleur

Bart van de Sande

Een duidelijk, helder en overzichtelijke leerzame cursus over de geschiedenis, smaken en het proces van het biermaken en de weetjes erom heen. Het geeft het drinken van bier extra kleur. :)

Danny Michiels

Redelijk uitgebreid.

Leuk voor jezelf als bierdrinker

Jeroen Jacobi

Ik vond deze e-learning cursus niet alleen heel leerzaam; het is vooral ook heel leuk om te doen! De stof is helder en in mijn ogen ook compleet om je basiskennis over bier op peil te krijgen. Leuk voor jezelf als bierdrinker, maar zeker ook om te delen als je met anderen aan het bier bent! :-)

Zeer leuke cursus

Frank Gosen

Zeer leuke beginnerscursus voor beetje algemene kennis van bier(brouwen,smaken,stijlen enz) hierna kan je in je vriendenkring een beetje snoeven met je bierkennis.

Alle 12 hoofdstukken zijn boeiend

Niek Evers

Leuke opleiding waarbij informatie duidelijk gegeven wordt. Alle 12 hoofdstukken zijn boeiend. Naar mijn idee heb ik nu een leuke kennis en kijk ik toch weer wat anders aan tegen bier als een mooi product.

Luuk Donkers

Van harte aanbevolen!

Guido van Luijk

Heldere lesstof, goede opbouw en het fijne is dat je zelf het tempo bepaald waarmee je wilt studeren. Erg leuke en vooral ook smakelijke opleiding. Van harte aanbevolen!

Vele aspecten van bier geleerd

Peter Brons

Ik heb op een leuke en interactieve manier vele aspecten van bier geleerd. Niet alleen over het brouwproces en de (vele) soorten maar ook rondom over het serveren, proeven, regels, enz. En je krijgt het niet voor niets, wel even de aandacht erbij houden!

Meer kennis van bier

Jordi Wamelink

Heel erg interessant om de Bierista bieropleiding te volgen. In twaalf hoofdstukken leer je alles over bier. Ik ben er zeker wijzer van geworden en ik kan deze opleiding zeker aanraden. Er komt veel informatie op je af in elke hoofdstukken, dus het is wel belangrijk om aantekeningen te maken. Door deze opleiding heb ik meer kennis van bier gekregen.

Geeft veel inzicht

Richard Hassink

Leuke en interessante cursus die veel inzicht geeft in de vele weetjes over het bier.

Super interessant

Resi van Hoof

Super interessant, veel geleerd. Echt een aanrader. Jammer dat je je examenvragen niet kan inzien, ik zou graag weten wat ik fout heb gedaan.

Leon ter Laak

Echt genoten

Niek Bosch

Een leuke opleiding die je voortdurend gemotiveerd houdt. De filmpjes laten sommige aspecten duidelijker zien dan alleen de tekst. Voor en tijdens de opleiding wordt voortdurend duidelijk gemaakt waarom je deze opleiding doet en wat je er uiteindelijk mee kunt. Het bijgeleverde proefpakket laat al helemaal weten waarom je deze opleiding doet. De hoofdstukken zijn duidelijk opgedeeld, alleen het laatste hoofdstuk is wat rommelig, het zijn eigenlijk kleine stukjes die overal een beetje bij horen. Minpuntje: de opleiding is volledig geautomatiseerd, er is geen enkele sprake van menselijk contact. Nog een tip: misschien is het leuk om af en toe wat linkjes bij sommige onderwerpen of begrippen te geven naar wat diepgaandere informatie, voor de aanvullende interesse bij mensen. Ik heb af en toe ook wel wat opgezocht maar het blijft een uitdaging om betrouwbare informatie te vinden. Ik heb echt genoten van deze opleiding!

Annemiek Brink

Leuke didactische opzet

Harrie Geerts

De cursus heeft een leuke didactische opzet. er worden vele aspecten en weetjes behandel De geschiedenis wordt ook belicht altijd leuk om bij een klant (die er behoefte aan heeft )iets uit het verleden te vertellen van zijn besteld bier). Het is alleen jammer dat de cursus niet te downloaden is. Een fysiek stuk in auto /trein is fijner, maar om een totaal beeld te blijven houden.

Paul Vermeulen

Echt een aanrader

Tim Kollen

Als fan van bier is deze cursus echt een aanrader. Vraag aan 10 willekeurige personen uit welke 4 basisingrediënten bier bestaat. Van de 10 personen weten er 7 de basisingrediënten wel, maar als je vraagt wat mout is en hoe de bier aan zijn smaak komt dan haken veel mensen af. Deze bieropleiding geeft je achtergrond informatie over alle facetten van bier. Daarnaast leer je bierproeven en waarderen. Voor deze cursus was ik echt een pils drinker, niet de smaak maar de hoeveelheid stond vaak voor op. Inmiddels ben ik ook andere bierstijlen gaan waarderen. Ik plaats van biergieten is het echt genieten geworden. Voor iedere bierliefhebber is deze `opleiding` een aanrader. Voor iedere horecaprofessional een must!

goed opgezet

Jan Merkx

Zeer interessant en goed opgezet bedankt

Must voor alle (speciaal) bierliefhebbers!

Rolf Schootman

De Bierista opleiding is een ontzettend informatie en bovenal leuke opleiding om te doen. Eigenlijk is het een must voor alle (speciaal) bierliefhebbers!

Stef de Groot

Vond het heel leuk om te doen

Zeker aanrader

Gijs Dinghs

Hele leuke bieropleiding, waar veel facetten aan bod komen. Persoonlijk had het brouwproces voor mij nog iets diepgaander uitgelegd mogen worden. Mooie indeling qua hoofdstukken en goede uitleg. De oefentoetsen aan het einde van ieder hoofdstuk helpen de stof beter tot je te nemen. De Bierista bieropleiding is zeker aanrader dus!!

De leergierige bierliefhebber

Jozia Groenewege

Leuke opleiding, met een hoop handige informatie. Mooi dat je door het proefpakket gelijk aan de slag kan met je nieuw opgedane kennis! Aan te raden voor de leergierige bierliefhebber of als je in de horeca wil gaan werken!

Frank Van den Dool

Leuke balans tussen kennis en gewoon leuke feitjes

H van Nijnanten

Met een vriend samen ingeschreven tijdens de lockdown, zodat we elkaar (via de telefoon) toch wat bleven spreken. Een keer per week je wat verdiepen in het gerstennat met een goed glas erbij. We hebben er veel lol mee gehad. Als je een cursus wil met een leuke balans tussen wat diepgravender kennis en gewoon leuke feitjes voor in de kroeg, dan is dit m. Je zult er niet direct een meesterbrouwer mee worden (dan moet je doorleren) maar als je interesse hierna niet gewekt is, weet ik het ook niet meer.

"De moderne online opleiding"

Jelle Brouwers

De Bierista Bieropleding is een voorbeeld voor "De moderne online opleiding" en is zeer goed te doen. Niet omdat het "te" makkelijk is maar omdat het heel duidelijk en overzichtelijk word gepresenteerd. Je word er soepel door heen begeleid en leert de belangrijkste aspecten van de basis over bier.

moeilijk te doen

Simon Bakker

De vragen met juist, onjuist antwoorden zijn moeilijk te doen. Je moet eerst de tekst lezen, daarna de twee antwoorden onder de tekst en dan nog een juist-onjuist combinatie vinden.dat is voor mij erg moeilijk te doen in 60 sec.Dus helaas nu 48 punten en geen zilver. Ook kan het herexamen niet gemaakt worden om mezelf te verbeteren

Super leuke opleiding

IME Egberts

Super leuke opleiding, ik heb er echt veel van geleerd. Het is nu veel interessanter om andere bieren uit te proberen. Eerst wist ik niet waar ik op moest letten en nu wel. Ik heb ook kennis gemaakt met vele soorten bier die ik niet kende. En het is ook gewoon echt leuk om te weten van welke brouwerij het bier komt. Eerst lette ik daar weinig op en pakte ik in de winkel de bekendere merken. Nu test ik van alles uit. Fijn dat de opleiding online is. Elke dag deed ik een stukje, dat was handig. Leuk dat het steeds met een filmpje begon en dat je aan het eind je kennis kon testen. Ook super leuk dat je een echt diploma kreeg opgestuurd en het niet zelf hoefde uit te printen of zo. Ik raad het iedereen die van bier houdt aan!

mooie cursus voor elke bierliefhebber

Jos van Bree

De Bierista® Bieropleiding is een mooie cursus voor elke bierliefhebber. Het was een zeer interessante cursus en leuk om te doen. Ik heb mijn bierkennis verder kunnen aanscherpen! Ik hoop dat de vergaarde kennis in de toekomst nog verder uitgebreid zal worden middels nieuwe aanvullende speedcources.

Een Must voor iedereen die achter de bar staat.

Abraham Sietse Deurloo

Ik vond het leuk om een keer gedaan te hebben. Ik werk niet in de horeca maar vind dit sindsdien wel een must voor iedereen die achter de bar staat. Jammer dat het bierpakket niet meer geïntegreerd is in de cursus, het is nu niet veel meer dan verplichte bijverkoop.

Interessante cursus

Jan Otten

Interessante cursus met basis informatie. Makkelijk en leuk om alles over bier te leren. Het ontvangen van het bierpakket is een vertragend element en daar heb ik dan ook niet op gewacht. Er stonden nog wel wat biertjes om te proeven in de kast. Ook de data base van Bierista kan uitgebreider, maar gelukkig kan je zelf nieuwe bieren toevoegen.

Aanrader.

Wilgard Verbaandert

Hele leuke opleiding met leuke weetjes en feitjes. Als je van bier houdt dan is het zeker een aanrader.

Een ongelooflijk leuke opleiding

Ronald van Dongen

Een ongelooflijk leuke opleiding om te volgen. Ik drink al jaren speciale bieren maar had er weinig verstand van. Door het volgen van deze opleiding heb ik enorm veel geleerd. Als straks de corona voorbij is ga ik me ook zeker verder bekwamen door brouwerijen en proeverijen te bezoeken. Ik heb zelfs al een aanvraag gehad om proeverijen te gaan verzorgen en informatie over bieren te vertellen. Super leuk echter eerst thuis nog maar een beetje oefenen door bieravonden te organiseren voor vrienden.

Je bierkennis vergroot

Pieter Groen

Erg leuke opleiding waarmee je als beginner je bierkennis vergroot. Heldere uitleg en zeer overzichtelijke pagina's met prachtige afbeeldingen. Wat mij het meest opviel, is dat ik door de cursus voor veel extra onderwerpen geïnteresseerd ben geraakt. Ook onderwerpen waar ik voorheen helemaal niet bij stil stond. Voor de aanvullende (gratis, na behalen diploma) speed courses geldt het zelfde. Bij mij heeft het veel motivatie opgewekt om een selectie van de voor mij meest interessante onderwerpen verder uit te diepen. Dus kan ik nog jaren vooruit ;-) De Bierista opleiding vind ik een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de bier historie, bier stijlen, bier brouwen, bier proeven en natuurlijk vooral bier-genieten! Mocht je nog twijfelen, gewoon doen want het is leuk!

Duidelijke stof en mooie filmpjes

Jowell van Den Biggelaar

Fijne opleiding, duidelijke stof en mooie filmpjes! het bierpakket was erg leuk veel bieren wel al gehad. Mooi opgezet en mooi iets om erbij te hebben!

Edward Timmer

Goed in elkaar gezette cursus

Thijs Huls

Een leuke en goed in elkaar gezette cursus die iedere bierliefhebber moet volgen zodat je écht weet wat je drinkt! Met de cursus tot Bierista op zak geniet ik nog meer van de vele speciale bieren die er zijn.

Een dikke vette 10!

Björn Lamberink

Een geweldige opleiding waar ik veel heb mogen leren. Voor mijn werk komt dit zeker ten goede. Vanwege mijn dyslexie heb ik meer tijd gekregen. Ik zal deze opleiding iedereen die affiniteit heeft met speciaalbier aanraden. Een dikke vette 10! Op naar de opleiding tot Biersommelier.

Veel geleerd

Dennis Evertman

Leuke opleiding met interessante informatie. Persoonlijk niet zo geïnteresseerd in de combinatie met eten. Veel geleerd op een leuke manier

Een aanrader

Louk Binnendijk

Een leuke en zeer informatieve cursus die mij veel kennis heeft bijgebracht. Het studeren is "ontspannend" omdat je met je passie bezig bent; alles over bier weten en kennen! Een aanrader voor iedereen die meer wilt weten dat alleen maar het proeven en drinken van een biertje, Last bit not least, trots om met je diploma bij de club van Bierista's te horen.

en nu lekker door met het proeven

Jurgen Brok

wat een leuke en leerzame opleiding veel van geleerd en nu lekker door met het proeven van verschillende bieren

Super leuke cursus!

Robin Hermans

Een super leuke cursus! Ik als bierliefhebber heb er zeker van genoten en heb er veel van opgestoken dat ik nu met mijn vrienden kan delen. En de cursus is voor iedereen! het leest makkelijk weg ook voor iemand met dyslexie. Echt een aanrader

Cursus net aan af kunnen maken

Edelien Verheule

Ik begon de cursus met veel plezier en werd erg enthousiast van de informatie die ik verkreeg. Wat ik daarom zo jammer vond, is dat naar mijn mening het hoofdstuk over soorten bier, volledig de plank mis slaat. Over de soorten bier is zo veel te vertellen, denk aan de verhalen over waarom bieren hun naam hebben. Zoals de porter en de Stout. Die hebben een prachtige achtergrond, die ik nergens terug heb kunnen vinden in de cursus. Laatst vroeg iemand aan mij wat nou precies een bockbier is. Wij hebben de cursus erbij gehaald en konden er nou niet echt een duidelijk antwoord uit halen. Ik vind dit heel erg jammer en doordat dit hoofdstuk naar mijn idee zo slecht in elkaar zit, ben ik totaal gedemotiveerd geraakt om door te gaan. Heb de cursus net aan af kunnen maken, omdat ik het anders zonde van mijn geld vond. Wat ik wel goed vind aan de cursus is dat verder alles aan bod komt, zoals de combinaties met gerechten en natuurlijk het brouw proces! Heel duidelijk omschreven!

Zeker een aanrader!

René Geilings

Leuke, interessante cursus met niet alleen theoretische kennis maar ook praktijk lessen bierproeven. Zeker een aanrader! Na afloop bestaat de mogelijkheid om een samenvatting te downloaden om later nog eens door te lezen.

Veel geleerd

Linda Broers

Wat een leuke en interessante cursus/opleiding. Ik heb veel geleerd en zit nu na te denken om door te gaan.

Fantastisch

FJ Hidding

Fantastische cursus incl. een erg goedgekozen cursuspakket. De mogelijkheid om de leerstof te downloaden heb ik helaas niet kunnen ontdekken.

Guido Hermans

Absoluut genoten!

Remko Ramakers

Leuke mix van wetenswaardigheden en kennis die een beetje bierliefhebber absoluut moet weten! Zou leuk zijn als er wat meer bieren naar de voorgrond komen, en wellicht iets meer diepgang in het proeven zou zitten (bv met voorbeelden) Voor de rest, absoluut genoten!

Leuke opleiding, hele goed tijdverdrijf.

Marcel Haas

Leuke opleiding, hele goed tijdverdrijf. De variatie in onderwerpen sprak me ook erg aan, heel leuk gedaan. Het had leuk geweest als de te proeven bieren op de een of andere manier iets beter op de lesstof zouden aansluiten (bij het ene hoofdstuk moeilijker dan bij het andere, denk ik, maar volgens mij moet het goed te doen zijn, als je wilt). Verder vond ik sommige vraag/antwoord-combinaties een beetje flauw. Een voorbeeld dat me bijstaat is de Nederlandse bierconsumptie waarvan je aan moest geven of dat meer of minder dan 14 ML is. Het was geloof ik 13,7 ofzo, dus for all practical purposes is dat gewoon gelijk aan 14. Dat je het ongeveer zou moeten weten snap ik (meer of minder dan 10 ML of 20 ML), maar weten aan welke kant van de 14 dat net valt lijkt me vrij zinloos (en bovendien gaat dat van jaar tot jaar veranderen). Zo waren er meer voorbeelden. Ik denk dat jullie nog eens goed na moeten denken over leerdoelen, en dan de "examenvragen" daarop zouden kunnen aanpassen. Anyway, leuk om te doen en wellicht een inspiratie tot meer opleiding!

Je wordt er echt wijzer van

Ruud van Akker

Ik wist niet voordat ik met deze opleiding begon dat er nog zoveel te leren was over het fenomeen Bier, ik heb er heel wat tijd ingestoken, en kwam weer tot nieuwe ontdekkingen. Het bierpakket wat er bij geleverd werd was top, hier leerde je echt mee proeven van zuur To pittig en zoet. Ik dacht op een gegeven moment ik weet het het en ga op voor mijn examen, na alle vragen te hebben ingevuld wachten en helaas je hebt het niet gered. Helaas geen overzicht met wat je fouten waren. Daarna wederom het herexamen gedaan en uiteindelijk zelfs de 2de. Na de tweede netjes geslaagd met 49 juiste antwoorden, en ik mag me nu dus officieel Bierista noemen, ben dan ook zo trots als een pauw. Nu nog mijn felbegeerde diploma binnen krijgen , en me verder gaan ontwikkelen op bier gebied. Eerst de overige badge’s behalen en dan wie weet wat er dan verder op het pad komt. Ik raad iedereen die meer wil weten en leren over bier deze mooie leerzame opleiding te volgen, je wordt er echt wijzer van.

Heleboel nieuws geleerd.

Roy Waalboer

Heel erg leuk en leerzaam. Een heleboel nieuws geleerd.

Super leuke opleiding

Collin Bouman

Super leuke opleiding waar je kennis over bier, bierbrouwen en proeven op een leuke manier vergroot wordt.

Interessante en leuke dingen geleerd.

Peter Reijntjes

Tijdens de corona lockdown, via een lokale kroeg, die een online bierproeverij aanbood, ben ik in contact gekomen met héél veel aparte bieren.  Als liefhebber van een apart glas bier en mede door deze proeverijen wilde ik wat meer leren over bier. Via deze cursus is dat gelukt. Uiteraard waren er enkele open deuren bij, maar ook veel nieuwe, interessante en leuke dingen geleerd.  De Bierista opleiding is voor iedere bierliefhebber een echte aanrader.

Een leuk concept

Patrick van der Bleek

Een leuk concept, maar een op een aantal punten voor mij niet de waarde die ik er had gehoopt uit te halen: Als het gaat om content had ik iets meer video content verwacht Echter de video's in de cursus beperken zich eigenlijk tot introducties van de hoofdstukken. Ze verliezen daarom in mijn ogen snel hun relevantie. De video's daarentegen in de vervolg speed cursus Hertog Jan waren erg leuk, meer van dit soort content zou de cursus opwaarderen. Daarnaast vond ik de cursus erg gericht op horeca personeel. Waar ik meer op zoek was naar onderwerpen als de biologie en technieken achter het brouwen en een verdieping in biersoorten vond ik de onderwerpen als bier tappen, etiquette wat overbodig waardoor ik vooral de laatste hoofdstukken de motivatie een beetje verloor.

Een echte aanrader!

Bas Broeksteeg

Leuk om digitaal de opleiding te volgen. Alles duidelijk geformuleerd, aangevuld met leuke filmpjes. Na ieder hoofdstuk 10 meerkeuzevragen, om zo je kennis te testen. Een echte aanrader voor de bierliefhebber!

leuke cursus

Bob Pothoff

Ik vond het een leuke cursus. Ik vond de verschillende bierstijlen en haar gedachten daar achter het leerzaamst.

Goede intuitieve opleiding

Pim Damhuis

Goede intuitieve opleiding met veel informatie over bieren, stijlen, brouwen ed, maar ook over de geschiedenis. Kan deze opleiding aanraden voor een ieder die een voorliefde heeft voor bieren en er graag wat meer van wil weten.

Echt heel leuk

Robert Lammersen

Echt een hele leuke bieropleiding om meer te leren over bier! Goede opzet en natuurlijk extra leuk met het bierpakket erbij!

Andy Hollerman

Met plezier gewerkt aan bierdiploma

Christiane Gathmann

Ik heb met plezier en smaak gewerkt aan mijn Bierista bierdiploma. De biertjes, die je erbij cadeau kreeg heb ik mee op vakantie genomen. Het was geweldig om op deze manier met de verschillende smaken van verschillende bieren bezig te zijn. Leuk, dat in deze cursus kleine en grote biermerken aan bod komen. Voor mij geen wijn, maar bier.

Heel leerzaam

Luc Schouwenberg

Een hele leerzame en leuke opleiding voor een echte bierliefhebber. Erg leuk om wat dieper in te gaan op de totstandkoming van dit mooie product. Erg leerzaam en niet altijd gemakkelijk, maar dat moet natuurlijk ook niet. Erg enthousiast en zou het iedereen aanraden. Proost!

Kevin Renes

Fijne snelle bier opleiding top gewoon.

Michel van der Veen

Wilde meer over brouwproces

Vic Donkers

Te weinig geleerd, vandaar ook niet meer doorgezet. Wilde meer informatie over het brouwproces maar alles zat er erg summier in.

Steve Smit

Leuke en informatieve opleiding die een introductie geeft in alle aspecten van het bier en de biercultuur.

Leuk en leerzaam

Marthijn Woolderink

Leuke leerzame opleiding waarbij je veel bierkennis opdoet. De stof wordt in 12 delen overzichtelijk aangeboden.

Als je denk veel over bier te weten...

Bas Roerdink

Als je denk veel over bier te weten, dan is daar het moment om de Bierista-bieropleiding te gaan doen. Een ervaren bierdinker denkt altijd alles te weten over bier, zeker nadat hij al iets van zijn lievelingsdrank heeft genuttigd. Maar de bierwereld, heeft zeker in de huidige Nederlandse tijden nog veel te bieden. Iets wat de opleiding mooi aan het licht brengt! Je gaat weer ontdekken!! Een verrijking voor elke liefhebber!

Meteen resultaat

Kirsten Bradley

Super leuk om zoveel over bier te leren! Ook goede opzet, prima te doen in niet al te lange tijd en je krijgt meteen resultaat! Ik vond het een goede opstap naar meer....

Top opleiding!

Thomas Scheffer

Kort maar krachtig en leest heerlijk weg! Veel kennis opgedaan, om de bieren toch vanuit een extra dimensie te kunnen bekijken. M.v.g. Thomas Scheffer

Duncan Vermeer

Richard Gulpers

Heerlijk vlotte cursus!

Robert Oomen

Aanrader

Niels van Seters

Een leuke, informatieve opleiding die je geheel vanuit je luie stoel kunt volgen. Gemakkelijke schrijfstijl van de informatie en video's maken dit een zeer toegankelijke opleiding voor iedere bierliefhebber. De aanvulling van het bierpakket van Beerwulf is erg leuk. Wat beter kan is de begeleiding in het proeven na ieder hoofdstuk: ik had liever dat er 1 bier per hoofdstuk gekozen werd waar je het hoofdstuk mee eindigt met een stukje achtergrondinformatie. Ook iets meer diepgang in bierstijlen (wat is bijvoorbeeld berliner weisse) of het proeven had ik niet erg gevonden, maar is misschien ook wat veel gevraagd gezien de prijs. Ik vind het desondanks nog steeds een aanrader!

Claudia Meinsma

Ontzettend leuke cursus

Joey Bakker

Ontzettend leuke cursus waarbij het gehele proces rondom bier wordt weergegeven. De verschillende bier brouwerijen enz is wat zware stof maar de basis principes van bier en alle soorten/smaken is zeer vermakelijk (en lekker :). De video's zijn een beetje houterig ingesproken (opgelezen) maar dat mag mijn pret niet drukken. Hele leuke cursus die ik iedereen aan kan raden. En even serieus, er wordt nu nooit meer zomaar even een 'biertje' ingeschonken/gedronken. Er wordt nu vanaf a tot z genoten van elk bier. Alleen telkens weer de flesjes wegbrengen valt een beetje tegen ;D

Doen, proeven en genieten

Peeter Hakstege

Op het randje maar geslaagd :) Leuke opleiding met allerlei weetjes en tips. Soms een beetje teveel details maar dat geeft niet: gewoon leuk om te doen én ... te proeven en genieten!

leuk en leerzaam

Erik te Lintelo

Leuke opleiding maar best veel leerstof. Niet even te doen op een avondtje.Had alleen wel t examen terug willen kijken welke vragen ik fout had . Maar leuk en leerzaam erik te Lintelo

Leuke zelfstudie

Purdey Smazyk

Leuke zelfstudie. Naar mijn mening had hij nog iets zwaarder/kritischer gemogen en wat meer interactief. Ik had best "verplicht" een paar bier willen beoordelen of een proeverij organiseren bijvoorbeeld ;) dit had naar mijn idee namelijk nog leerzamer geweest. De bieren die ik tussendoor dronk waren helaas bijna allemaal niet bekend op deze site, waardoor ik geen reviews ervoor kon schrijven. Dat was jammer. Ik wilde juist afwijken van de geeikte bieren en mijn eigen smaak reviews schrijven.

Aanrader, gewoon doen

Patrick Quadackers

Je krijgt op een prettige manier kennis van bier in de breedste zin van het woord gepresenteerd. De filmpjes,leuke anekdotes en fabels maken het zo dat je alles gemakkelijk op neemt. Een mooie aanwinst voor je bierkennis. Je gaat toch anders naar bier kijken en denken aan combinaties met eten. Aanrader, gewoon doen die opleiding.

Leuk en leerzaam

Barry Van der Strate

Leuk en leerzaam, zeer verhelderend. Interessant deel over bier-spijscombinatie. Je zult niet vaak “ zomaar een biertje” meer drinken1

Dario van der Linden

Zeker een aanrader

Tim Verhaar

Bierista opleiding is een zeer interessante opleiding waar je altijd iets van opsteekt. Een stuk geschiedenis of handige weetjes als je bier drinkt of verkoopt, het komt allemaal aan bod. De oefenvragen zijn stuk voor stuk vragen waar je echt wat aan hebt en met het examen zie je gelijk of je het goed beheerst of niet. Voor de echte bierliefhebber is dit zeker een aanrader!

Interressante en leuke cursus

Marco de Witte

Interressante en leuke cursus om meer te weten te komen in de wereld van bier. In 12 delen komen verschillende zaken aan de orde die van pas kunnen komen in de uitvoer van je bierhobby of toe kunt passen indien je in de horeca of in een ander beroep, waarbij je met bier te maken hebt, werkzaam bent. Daarnaast is het een leuke opstap indien je ervoor kiest om de opleiding bij het Stibon te gaan volgen.

Echt een aanrader

Arno Dupon

Een leuke en zeer leerzame opleiding voor de (beginnende) Bierliefhebber. Echt een aanrader

Leuke en leerzame cursus!

Dick Ebbers

Leuke, leerzame, overzichtelijke en nuttige cursus voor iedereen die van bier houdt en er meer van wil weten.

Soms best taai

Steven van Gils

De lesstof is soms best taai, met name geschiedenis en alle cijfertjes. Het bekijken van filmpjes werkt goed, dus meer filmpjes zou beter zijn. De informatie blijft dan beter hangen. Het examen zelf was vrij eenvoudig op een enkele vraag na. Ik vraag mij af of ik voldoende geleerd heb. Met name het proeven van bier is best lastig. Er staat wel beschreven wat je kunt proeven, maar in de praktijk is het moeilijk thuis te brengen. Ik ben wel blij met een aantal zaken die ik bijgeleerd heb.

Leuke cursus

ricardo van Velzen

Leuke cursus, niet al te moeilijk en leuke weetjes. Vooral de Bier en Eten combinaties zijn goed verwoord en is aardig om te lezen. Nu maar veel biertjes proeven en beoordelen. Vooral die ik zelf maak :-)

Leuke en educatieve opleiding.

Alex de Vries

Leuke en educatieve opleiding. Veel basis informatie, maar ook de aanvullende informatie was leerzaam. Tussentijdse toetsen zorgen er voor dat je je opgedane kennis test, wat weer helpt bij het examen.

Leuke en leerzamen cursus

Andreas van der Wal

Een leuke en leerzame cursus, zeker in combinatie met de bieren. Een idee zou leuk zijn als er in de les ook aandacht wordt besteed aan de bieren die je bij de cursus krijgt zo wordt het nog meer een onderdeel van de cursus. Verder vond ik het wel een nadeel dat je direct bij het aanmelden de termijn van je cursus gaat lopen. Door een tussentijdse vakantie moest ik hierdoor wel meerdere lessen per keer op een avond doen. Dat vond ik een beetje jammer daarom een 8 ipv een 10.

voor iedere bierliefhebber

Léon Straatman

Zeer leuke en leerzame cursus voor iedere bierliefhebber,ik ga ook zeker verder met de aangeboden speedcourses.wellicht zelfs tot biersommelier...... groeten uit Nijmegen.

perfect

Frank Gielen

Ik ben al heel wat jaren fervent speciaal bierliefhebber, en organiseer regelmatig met vrienden proeverijtjes. Ik wilde echter wat meer inhoudelijk kennis verkrijgen van bier, maar vond daarvoor een biersommelier cursus een beetje overdreven. De Bierista opleiding is daarom perfect. Je krijgt in de breedte kennis op het gebied van biersoorten, foodpairing en leuke bierweetjes. Ik heb meteen weer wat bierfestivals op mijn bucketlist kunnen zetten. Ook de bierbox waar je kunt ‘oefenen’ met bierproeven was erg leuk (en smakelijk).

Goede aanvulling

Bram v.d. Heide

Erg leerzaam en leuk! Zeker voor bij bierproeverijen met vrienden of om zelf te organiseren. Voor echte horeca werknemers of ondernemers is dit een goede aanvulling. Uitleg en video's waren simpel uitgelegd en alles is makkelijk terug te lezen. Elke avondje paar uurtjes en je bent er zo door heen!!

Fijne opleiding

Renee Agterhuis

Wat een fijne opleiding. Leuke feiten, weetjes en op een leerzame manier gebracht. Ik heb de opleiding met veel genoegen gevolgd.

Leerzaam en leuk

Steven Koenders

Leuk om nog net even wat extra te leren over bier. Leerzame en leuke cursus. Leuke opzet. Goed uitgelegd. Op naar de proef cursus. Zin in

Filip van Zomeren

De bierista opleiding is een aanvulling van je kennis over bier, het leest gemakkelijk en het voelt niet schools aan. Het is ook leuk dat je echt kunt proeven van bier tijdens de cursus, ik had wel graag wat meer uitleg gehad over de bieren die bij het pakt zaten.

Aanrader

Mark Kersten

Zojuist mijn Bierista bieropleiding afgerond. Na wat weekjes met enige regelmaat de lesstof doorgenomen te hebben mijn examen gedaan en ondanks de toch wat extra spanning die dit meebrengt geslaagd. Heb de cursus als erg leerzaam ervaren. Was een leek wat bierkennis betreft maar ik heb van deze cursus een hoop opgestoken. Interessante onderwerpen, leuk om te lezen en informatieve filmpjes erbij. Dit maakte leren weer eens leuk en interessant. Ik zou deze opleiding dan ook zeker aan anderen aanraden die wat meer over bier te weten willen komen.

Thijs Opsteen

Jorn Wever

Super leuke cursus om de basis voor een 'bierleven' tegemoet te gaan.

Aanrader

William Coolen

Leuk, leerzaam en makkelijk te begrijpen ook als je nog niets van bier weet. Kortom een aanrader

Marco Vermeulen

De bieropleiding van Bierista is kort en bondig en leest makkelijk weg. De filmpjes zijn een leuke aanvulling. Door de tussentijdse toetsen krijg je inzicht, of je op de goede weg bent, om het bierdiploma te halen. Nu maar veel praktijkervaring op gaan doen. Zo is een leven lang leren wel prettig.

John Schaap

Het was een leuke ervaring. Met soms toch wel pittige vragen. En verder leuke toegangkelijke lesstof ik ben echt super trots dat ik geslaagd ben en eindeijk een Bieista ben.

Sabrina van Kaathoven

Een leuke, leerzame opleiding. Duidelijk verwoord en erg toegankelijk. Een echte aanrader voor iedere bierliefhebber die zijn of haar kennis wil verbreden. Nieuwe inzichten opgedaan op het gebied van de geschiedenis, foodpairing en opslaan, koelen en tappen. Gezien mijn persoonlijke ambities, zoals een eigen (micro)brouwerij en toekomstig gezien mogelijk een proeflokaal, smaakt deze opleiding naar meer !

Zeer leuke opleiding.

Jeffrey Vleeming

Zeer leuke opleiding. Je leert er van alles van. Het brouwproces, biercultuur, hoe je het kan combineren met food. Verder krijg je toegang tot een aantal speedcourses die ook leuk zijn om te doen. Zo is er één van Leffe, Hertog Jan etc. Bovendien krijg je een pakket van 16 bieren thuis gestuurd die veel verschillende stijlen dekken. Tot slot kan je dan ook reviews schrijven over de bieren en merk je hoe je er steeds beter in wordt.

Ralf Piepers

Ron Bakker

Leuke en informatieve biercursus. Een leuke opstap voor eventueel een andere cursus te voor biersommelier.

Bedankt bierista !!!!!!

Simon de Jongste

Ik zit nu al wederom voor een maand of twee thuis door de corona omdat de horeca stil ligt ik ben werkzaam bij een drankenhandel gelukkig hebben we een winkel met veel bier en wijn ik dacht misshien kan ik daar wat mee toen ben ik wat gaan neuzen op internet ik wil wat meer weten over bier toen kwam ik bierista tegen dat leek me wel leuk en leerzaam en ik kan het gebruiken in de winkel win win dus ik heb in de cursus dingen gelezen wat ik niet wist Bedankt bierista !!!!!! ik raad iedereen die maar iets met bier heeft deze cursus te doen het is leuk en je heb er wat aan Volgende stap BIER BROUWEN

Marnix Franssen

Laagdrempelige bieropleiding en goed om de basisstof tot je te nemen.

Echt een aanrader

Raimond Kerkhof

Echt een aanrader voor de bierliefhebber. Leuke feiten en ben bewuster van de verschillende bierstijlen. Ook de historische en statistieke weetjes zijn een ware aanvulling. Veel informatie, maar door wat tijd en concentratie investeren is deze kennis toetsing goed te doen. In één poging geslaagd!

Ruby Horst

Trots

Hans Berendijk

Trots maar ook realiseer ik me dat er nog zoveel over bier te leren valt

Cisca Ooms

Ik ben nog steeds verbaasd dat ik het zo leuk vond om me te verdiepen in bier . Ben normaal meer van de wijnen maar ben door deze cursus de speciaal bieren meer gaan waarderen . Een cursus om aan te bevelen !

Robin Berendsen

Ik vond het een hele leerzame opleiding en heb veel kennis opgedaan!

Heerlijke opleiding

Leuntje Aarnoutse

Heerlijke opleiding, al had ik hier en daar wel iets meer diepgang willen hebben. Ook komen dingen soms twee keer terug (en komt de informatie dan niet precies overeen). Maar: superleuk, mijn diploma!

Soraya Wormgoor-Boualem

Rolf van den Bosch

Leuke online cursus waarbij je een hoop leert over de drank, de smaak, het brouwproces en geschiedenis van bier. Lekker zijn met name de praktische opdrachten!

Paul van Zanten

Helaas geen feedback op examen zodat je weet waar je op moet focussen voor herexamen. Hoop vragen zijn ook vrij kansloos opgesteld. Heb het gevoel dat slagen nog moeilijker is dan voor een Bachelor opleiding.

Henk van der Molen

In een korte tijd super veel geleerd over alles omtrent bier. De lesstof was beknopt, zeer duidelijk en bovenal erg interessant.

Babs von Wasserthal

Gert-Jan Botden

Het lage cijfer heeft er vooral mee te maken dat er niet geregeerd wordt op vragen via de mail en inhoudelijk geen terugkoppeling mogelijk is over de reviews. Ook is het niet mogelijk om het examen na te kijken. Jammer.

René Toussaint

Leerzaam en nog een leuk ook!

Een echte bierliefhebber

Erick koedood

Wanneer je als bierdrinker ook de Bierista bieropleiding volgt ebn je een echte bierliefhebber. Ik heb nu een mooie basiskennis over alles wat met bier te maken heeft!

Ralph Tuinman

Erg interessante opleiding

Gerwin de Wijk

Een erg interessante opleiding met uiteindelijk een pittig examen. Het leren was leuk en dit komt vooral door de kleine stukjes tekst, veel plaatjes en filmpjes. Na ieder hoofdstuk heb je het gevoel weer wat meer op de hoogte te zijn en wil je snel naar de volgende... Al met al blij dat ik deze heb opleiding heb gedaan!

Berrie Pastoor

Wat een leuke opleiding. Ik had hem al een paar keer voorbij zien komen, maar steeds uitgesteld. Ook omdat ik niet zoveel met computers heb. November kreeg ik hem cadeau. En hij is eigenlijk vrij eenvoudig in de bediening. Ben er lekker een paar avonden voor gaan zitten, met een heerlijk biertje erbij. Vanavond het examen gedaan en de eerste keer geslaagd! Heel veel nieuwe dingen geleerd, bevestigd, of ontkracht. Enige minpunt vind ik dat je na 90 dagen niet meer in je lesstof kunt teruglezen als naslagwerk, maar daarvoor een samenvatting kunt downloaden van 6 paginas. Het is nu toch een soort 'basis' waar je af en toe in terug zou willen lezen

Maud van der Hucht

het is een zeer interessant cursus, goed begrijpelijk! Het taalgebruik is makkelijk te begrijpen, en het is fijn dat na elke les een soort tussentoets is die je kan maken.

Ron Homan

Interessante cursus

Raoul Brorens

Zoals vele zeggen dat een “luchtige” cursus vond ik dat niet. Als gewone bierdrinker was alles nieuw voor me dus heel veel informatie. De toetsen na elk hoofdstuk waren goed te doen, omdat het allemaal vers was, maar na 12 hoofdstukken verder te zijn waren de eerste hoofdstukken weer een beetje troebel. Toen ik nog eerst nog 10 reviews moest schrijven was al veel informatie uit mijn geheugen verdwenen.. Als ik het over zou moeten doen dan zou ik in een kortere periode de cursus afronden. Hij was wel mooi qua opbouw, gewoon heel fijn leren. Ik ben trots op mijn diploma en pak regelmatig nog ff de theorie erbij... ik zal ook op ontdekking gaan en reviews schrijven.

Arjan van Esch

Goede diepgaande opleiding.

Julius vermeer

leuke en leerzame opleiding!

Jesse Schoots

Wouter Prins

Echt super leuk om te doen. Veel kennis op gedaan. En natuurlijk genoten van de heerlijke bieren.

Frits Huisman

Peter van der Hulst

leuke interactief opleiding met de benodigde biertjes voor een nog betere ervaring. Lessen zijn goed ingedeeld met duidelijke onderwerpen, Een aanrader voor de (beginnende) bier liefhebber

Erik Herrebout

Leuke cursus , veel van opgestoken.

Ad Martens

Vandaag geslaagd voor mijn biervista cursus waar ik erg van genoten heb, ik dacht dat ik alver van bier wist , maar er was nog genoeg om te leren en deze cursus was daar erg geschikt voor . Normale uitleg en goed opgebouwd , kortom erg leuk en leerzaam en zeker voor iedereen die geïnteresseerd is in bier aan te bevelen .

Cindy Rooijakkers

Jaap Molenaar

Veel geleerd, leuke combi van video en leesstof, zou leuk vinden als er een vervolgcursus zou komen met nog meer verdieping voor bierliefhebber.

Koen Persoon

Mooi uitgebreide opleiding met een afwisselende inhoud. Handige kennis, praktische tips en leuke feitjes en weetjes. Heeft me positief verrast! Daarnaast aangevuld met een mooi proefpakket en leuke speedcourses als je eenmaal het diploma binnen hebt. De moeite waard.

Erwin

heb genoten van de lesstof, en de bijbehorden biertjes. Geeft de basisprincipe weer van het maken, serveren en beoordelen van bier. ten zeerste aanbevolen

Jeffrey Schuchmann

Michel Bougie

informatief en leuk om te maken

Serge Gonzàlez

Leuke en leerzame opleiding.

Rene Gruppen

Een bijzonder interessante & leerzame bieropleiding met duidelijke filmpjes. De opleiding kent een overzichtelijke opbouw (12 delen). Een paar van deze delen zijn pittig, andere delen zijn juist eenvoudig.

Sven van den Beemt

Het was een interessante opleiding, maart toch had ik vooral qua onderwerpen soms wat andere keuzes gemaakt. Zo miste ik informatie over bijvoorbeeld trappistenbieren of abdijbieren (was heel summier). De hoofdstukken over gezondheid en het bewaren van bier (en dan met name het verwisselen van fusten e.d.) vond ik minder interessant. Zeker als je gewoon (speciaal)bierliefhebber bent heb je weinig aan informatie over het verwisselen van fusten. Ook gingen de vragen bij de toetsen soms wel erg over details, die in mijn ogen niet altijd even relevant waren. Er had meer naar de grote lijnen gevraagd kunnen worden en meer met open vragen kunnen worden gewerkt. Daarom geef ik de opleiding een 8.

Tom Asbreuk

Een leuke en educatieve opleiding! Met de Bierista Bieropleiding leer je de basisprincipes rondom bier, maar ook veel meer. Met leuke feitjes en weetjes is het een waardevolle aanvulling op je huidige bierkennis.

Gert olde Hanter

https://www.bierista.nl

Leuke cursus met verrassend veel weetjes!

Roel Smeets

Leon Schellekens

De opleiding is een echte aanrader. Sinds maart 2007 brouw ik, met brouwmaat, zelf bier vond het leuk om allerlei weetjes en achtergrond info te lezen. Twee zaken die mij op vielen. In het brouwproces hebben wij stap whirpool nooit gedaan, kende we niet, toch zijn zijn onze bieren smaakvol en lekker. Bij de stap koelen (ook toetsvraag) wordt ervanuit gegaan om snel terug te koelen met behulp van bv platenkoeler. Echter wij hebben al vaak op natuurlijk wijze gekoeld. => Koken => deksel op ketel => naar huis => volgende ochtend met gist in het gistvast => lekker bier. Na googlen bleek dit ook de australische methode te heten, hiervan waren wij ons niet bewust. Dus er zijn meer manieren. Kortom: Leuke opleiding

Etienne Heutinck

toegangkelijke leerstof, duidelijk verwoord en niet geheel onbelangrijk: leuk verwoord! Verplichte reviews geven vind ik een minpunt

Robbert Plette

De Bierista bieropleiding is erg leuk om te doen. Het geeft je een andere kijk op 'een glas bier'. Uiteraard zijn veel zaken al bekend als je al enige tijd bier liefhebber bent, maar ook daarin kan enige herhaling geen kwaad. Wat mij betreft een aanrader !!

Claudia Creutzburg

Ik heb echt wel veel opgestoken van de bierista bieropleiding. Op een leuke en leerzame manier word je aan de hand meegenomen door 12 hoofdstukken aan bierinformatie. Ik vond het grootste deel van de onderwerpen erg interessant en makkelijk te volgen. Ik kan het alleen maar aan iedere bierliefhebber aanraden. :)

Eric Langerak

Leuk, je leert er echt wat van. Ook mag je al snel je inspanningen belonen met een bier naar keuze. Texsels bier was het eerste bier uit het bierpakket wat ik proef. het is kruidig, steranijs en honing tomen.

Dorien Castien

Echt wel een leuke cursus, vooral omdat het theorie en praktijk is. veel van opgestoken!

Mike Schuitemaker

Natuurlijk ben je trots op je bierista diploma. Je hebt er hard voor gestudeerd.

Lieke Verstegen

Pascal Giesen

Het was een leuke leerzame cursus .

John G. Smit

Cursus is zeer goed opgezet. Door de opzet nodigt het uit om verder te studeren. De stof is duidelijk en goed te begrijpen. Ik heb genoten van de kennis die je tijdens de studie vergaart.

Hans Wijngaarde

Op een geweldige leuke en ontspannen manier je kennis verhogen om zodoende nog meer van je biertje te kunnen genieten

Bram De Kruijf

Beste bier opleiding ooit!

Bryan van den Heuvel

Leuke opleiding met veel leuke informatie over o.a. geschiedenis, ingrediënten en brouwproces, maar ook over het proeven, combineren met food en serveren. Feiten die je zeker dient te kennen wanneer je jezelf een bierkenner wil noemen. Met een uur of 8 lestijd ook een prima leertijd. Kortom: een aanrader!

Flip van Noorden

Wat een geweldige opleiding. Ik ga nu veel anders om met het drinken van bier. Ik geniet nu ook meer dan voorheen. Bier drinken is nu een mooie ontdekkingsreis.

Ad de Rijke

Inhoudelijk interessant en brede invalshoek. Je komt een beetje van alles over bier te weten, dus dat komt prima van pas in de kroeg (als die straks weer open zijn...;)). Aanvullende proefcursus is ook een zinvolle toevoeging :)

Dorald van Etten

Na deze cursus al enkele keren voorbij te zien komen en ik een fijne interesse in bier heb ben ik deze gaan doen. De lesstof is mooi verdeeld en in duidelijke, korte en bondige hoofdstukken gemaakt. Na ieder hoofdstuk maak je een testtoets zodat je weet of de stof genoeg is opgeslagen. Goede aanvullende voorlichting middels documenten en video's. Prima toegankelijke stof waardoor je (veel) meer te weten komt over de ins en outs van bier. Leuke onderwerpen, heel veel weetjes en heus geen al te zware kost. Ook na het behalen is er nog genoeg te leren en kun je betrokken blijven, dat is wat ik vooral zeer waardeer aan deze cursus, het examen hoeft niet het einde te zijn.

Lisa Van Zanten

Goeie cursus, waarin de basis over bieren goed word uitgelegd. Ik ben blij met deze cursus op zak!

Piet van Rijsingen

De bierista opleiding is een aardige opleiding voor mensen die in de horeca werken. Maar verwacht niet al te veel diepgang, zeker niet over het brouwproces. Ook jammer dat er niet meer gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die online lesgeven biedt, het vertonen van video's bijvoorbeeld. De filmpjes die je te zien krijgt, zijn voornamelijk van personen die de inleiding van het betreffende hoofdstuk voorlezen. Oh ja, en van het tappen van een glas bier en van het verwisselen van een fust. Op deze manier is het meer het online zetten van een aantal hoofstukken uit een boek met een paar filmpjes. En let op: ze vertellen er niet bij dat je verplicht bent om de bier reviews in te sturen die dan ook nog goedgekeurd moeten worden, anders mag je de afsluitende toets niet doen. Daar kom je dan op het eind van de lessen pas achter.

Niki Rombout

Erg leuke opleiding! Zeker wanneer je wel de interesse hebt in bier maar zelf door de bomen van informatie het bos niet meer ziet. Het is een erg leuke opstap om daarna verder te kunnen met de basisinformatie die je toch zeker nodig hebt! Er staat 8 uur studietijd voor, persoonlijk denk ik er langer mee bezig te zijn geweest wanneer je alles goed in je op wil nemen. Maar, mocht je haast hebben dan is 8uur denk ik wel haalbaar. Leuk ook het bierpakket dat er bijgeleverd wordt om direct te kunnen proeven. Van iedere bierstijl zit er wel iets bij wat je na het hoofdstuk direct in de praktijk kan brengen!

Emiel Eshuis

Leuke opleiding met zeer veel interessante weetjes over alles wat met bier te maken heeft. Van brouwen tot fabels en van ingrediënten tot een stuk historie. Mijn kennis is enorm gegroeid van deze opleiding dus een zeer welkome aanvulling en tevens een geweldige en lekkere ervaring. Mijn kijk op bier is totaal veranderd op een positieve manier. Een aanrader!

Sven van der Leeden

De opleiding is goed verdeeld en geeft enorm veel bruikbare informatie waarmee je een echte 'bierkenner' wordt!

Twan Streefkerk

Onwijs leuke cursus, met veel leuke weetjes en feitjes! Boeiende stof en verrijking van bierkennis die essentieel is voor de horeca!

Joris Bax

Een zeer leuke en informatieve opleiding. Behandelt het onderwerp Bier in de - voor zover ik kan inzien - volledige breedte. Sommige onderwerpen worden wel wat algemeen behandeld. Onderdelen in de cursus, bijvoorbeeld de omzet- en productiecijfers van brouwers, zijn wat achterhaald (2017). Een actualisering is daarvan wenselijk. De oefenvragen bij ieder blok geven een goed beeld van de soort vragen en de moeilijkheid van het examen. Mijn ervaring is dat je in ongeveer 8 - 10 uur alle blokken goed hebt doorgenomen. Voor het examen heb je een uur de tijd, maar ik was in een half uur al klaar. Ook afhankelijk van hoe goed je de stof tot je neemt uiteraard. Over de inhoud van de examenvragen kan natuurlijk altijd getwist worden, maar ze waren naar mijn mening representatie voor de inhoud van de cursus. Ook voor de kleinere en meer gedetailleerde wetenswaardigheden. Positief is dat je na afloop van het examen en de oefenvragen inzicht krijgt in de goede en foute antwoorden. De stof kun je teruglezen zolang de termijn tot toeging tot de stof niet is verlopen, en een samenvatting downloaden. De samenvatting vond ik wel wat beperkt, daarom is het jammer dat je niet onbeperkt/ langer toegang tot de stof hebt. Let erop dat je pas het examen kan maken als je ten minste tien bierrecensies op bierista hebt geschreven. Uiteraard is een cursus over bier niet compleet zonder ook bier te proeven. Een essentieel onderdeel dus. Maar dat dit een voorwaarde is om het examen te kunnen maken, is niet op de site vermeld. Ik wilde de cursus tijdens mijn week vrij met kerst doen, maar tien bieren recenseren was me wat te gortig in die periode. Dus dat kostte wat meer tijd. Wel het leukste onderdeel wat mij betreft, zeker als je voldoende onderdelen van de theorie hebt gehad, omdat je je meer bewust bent van wat je ziet, ruikt en proeft. Onderdeel van de cursus is ook een bierpakket. Het bevat niet de meest spannende bieren, maar het geeft een goed inzicht in de variëteit die je kan verwachten in bierstijlen. Wat ik in het pakket miste was een proefglas. Onontbeerlijk om een bier goed te kunnen proeven. De cursus is me zeer goed bevallen en kan die aanraden aan iedereen die in bier geïnteresseerd is en er meer van wil weten. Tijd om de kennis verder in de praktijk te brengen!

Mertijn Loof

Leuke cursus, lekkere biertjes die erbij gekregen zijn om te proeven en je kennis te gebruiken die je hebt opgedaan van de cursus. Alleen jammer dat je nadien niet meer bij alle informatie kunt, maar alleen bij de samenvatting. Cursus is verder wel erg compleet en bevat leuke feitjes en eigenlijk wat alles wat je wilt weten over bier.

Martin de Groot

De cursus is zeer leerzaam, de geschiedenis zou wat meer diepgang mogen hebben. Maar al met al zeer interessant.

Martin van Haaren

Leuk en leerzaam

Edwin Molenaar

Leuk cursus om wat meer te weten te komen over bier. Vooral het combineren van smaken was voor mij een leuke toevoeging. Deze cursus heeft mij echt geleerd hoe ik bier moet proeven. Bij elk bier bedenk ik mij nu echt, wat reuk ik, wat proef ik en hoe zou ik dit omschrijving. Een aanrader voor iedere bierliefhebber!

Robin Moonen

100% ik ben nu halverwege en ben echt dol enthousiast. ik ga nu de eerste proeverij beginnen en reviews schrijven

Harm de Jong

Ontzettend leuke bieropleiding voor de hobby bierliefhebber. Interessante lesstof met afwisselend enkele filmpjes tussendoor. Ook al ben je zelf enigszins een bierkenner, toch kun je met deze opleiding nog wat bijleren. Het diploma komt thuis op een mooie plekje te hangen. Punt van verbetering: in bijna alle oefentoetsen zitten vragen die NIET in de lesstof behandeld zijn. De oefentoetsen kunnen een stuk beter door de aanwezigheid van de oefenvragen te controleren in de lesstof.

Biek Stravers

Jan Spiegelaar

Mooie cursus duidelijke uitleg

Marko Van Os

Met heel veel plezier heb ik de cursus gevolgd. Ben ook weer veel meer te weten gekomen over bier, bierstijlen, combinaties met gerechten etc. Daarnaast nog wat meer over alle brouwerijen overal ter wereld. Als ik nu een (speciaal) biertje pak, denk ik direct aan het verhaal er achter. Heb genoten van het proeven en beoordelen. Hopelijk is er nog een keer een vervolg mogelijk!

Hans Vos

Hele goede en leuke opleiding die maakt dat je nog intenser en met plezier geniet van diverse biertjes. Maakt het allemaal wat leuker !!!

Edwin Jansen

Wat een leuke opleiding is dit, zeg! Alles wordt wel behandeld in deze opleiding. Er wordt niet te diep in gegaan op de onderwerpen, daarom blijft de stof ook leuk en gemakkelijk opneembaar. Ik vond het een fantastische opleiding om te volgen!

Spencer Lips

Leuke opleiding, veel informatie over brouwers en bier. Voor iedereen die iets meer wil weten van Bier.

Joost De Kort

Een massa aan interessante feitjes en wetenswaardigheden keurig bij elkaar gezet. Ik vond het erg leuk om de hele cursus te doen. Wat ik miste: * Museumbrouwerij de Roos Hilvarenbeek heeft al 2 jaar ook een eigen hopkwekerij met goede oogst die gerust vermeld mag worden. * Bij de hop gaat het om de onbevruchte bel van de vrouwelijk plant. Link als er wilde mannelijke hop in de omgeving staat. Dit staat niet in de cursus Jullie vermelden wel juist dat er in Engeland ook met mannelijke hop wordt gebrouwen * De originele bieretiketten van De Roos Bieren als je een Review in vult.

Tonny Hunink

Om jullie vraag te beantwoorden, ja ik ben erg blij en trots dat ik geslaagd ben voor het bierista diploma. De cursus is mooi en leerzaam opgezet. Als liefhebber van speciaal bier heb ik veel dingen bijgeleerd en als kroegbaas kan ik mijn gasten nu nog beter adviseren. Echt een aanrader. Ook het vervolg van de ins en ouds van de verschillende brouwerijen lijkt me erg leuk.

APP Dusée

Super leuke opleiding met veel leerstof

Eva Sijtsema

Ontzettend leerzaam om meer achtergrond en kennis te krijgen over bieren. Waar is het ontstaan, het proces, de smaken, verschillen, alles komt aan bod. Ik heb er heel veel kennis opgedaan. De volgende stap is om zelf bier te maken.

Brian 't Hart

Een mooie opleiding waar ik trots op kan zijn. Zeker voor beginners en gevorderden een aanrader.

Henri Golverdingen

Tessa Verrijp

Al met al een erg leuke cursus om te doen. Wel jammer dat sommige oefentoetsvragen niet gebaseerd zijn op de lesstof, gelukkig kwam dit bij het examen niet voor. Daarnaast moet ik ook geregeld nog wat extra informatie opzoeken op internet, omdat er in de lesstof wat basiskennis werd overgeslagen. De laatste hoofdstukken hadden een grote focus op kennis die voor de horeca handig is, maar niet zozeer voor de amateur bierliefhebber. Maar, deze minpunten zijn absoluut geen reden om de cursus af te raden. Ik heb er veel leuke dingen in geleerd en de lesstof met plezier tot me genomen.

Donné Elzinga

Hele leuke cursus met interessante wetenswaardigheden over brouwproces, ingrediënten, geschiedenis, fabels en feiten. Ik kreeg deze cursus cadeau en had in eerste aanleg niet heel veel zin om het examen te doen. Wel gedaan en dat ging natuurlijk mis. Daarna vond ik het eigenlijk toch wel jammer het niet te hebben gehaald. Dus ben er nog eens goed voor gaan zitten en haalde mijn her-examen vrij gemakkelijk. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan en vol me verrijkt over veel meer kennis over bier dan daarvoor. Kortom wat mij betreft een aanrader als je meer over bier wil weten op een leuke en interessante manier.

Martin van Overdulve

Zeer waardevolle opleiding. Je benaderd bierdrinken toch op een andere manier. Tegenwoordig eerst ruiken, kijken en proeven voordat je ervan drinkt. Ben blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Ik denk dat er nog wel meer volgt nu.

J.D. Wedzinga

B.J. Velten

leuke cursus voor de beginnende en ervaren bierkenner.

Vidar van Oploo

Ik heb heel veel geleerd en ben zeker meer kundig geworden op het gebied van bier.

Teun van Breda

Goed

Pieter Geenen

Dennis Andries

Leuke, interactieve manier van lessen. Goed aangevuld met extra informatie en leuke filmpjes. Zo kom je toch weer wat meer te weten over bier en alles wat daarbij komt kijken (foodpairing bijvoorbeeld)

Henk Rolvink

Zeer breed met veel feiten en weetjes. Interessant en leerzaam met voldoende diepgang voor een eerste cursus over bier. Zelfs de ervaren bierdrinker en/of brouwerijbezoeker leert weer wat bij.

Jeroen Hattink

Wat een interessante en leuke cursus. Gedurende het traject wordt je stap voor stap meegenomen in de geschiedenis van het gerstenat en het gehele brouwproces. Neem rustig de tijd om alle materie tot je te nemen en doe meerde malen de oefentoetsen, dit hielp mij. Ondanks het oefenen was het examen een pittige, maar als je de vragen goed bij de verschillende onderdelen kan plaatsen dan is het goed te doen.

Cor Meskers

Interresante cursus. Ondanks dat ik hobbymatig al wel zelf bierbrouw, was het op sommige punten toch echt wel pittig. Vooral al die bieren en brouwerij informatie. Gewoon heel veel informatie en feiten. Blij het toch gehaald te hebben. Nu benieuwd wat we met die coins kunnen doen en of er nog mooie aanbiedingen komen. Een eigen Bierista Meester in Bier pas zou ook wel handig zijn, zodat je niet je certificaat mee hoeft te nemen of een foto hoeft te maken. Aan de andere kant is het ook een mooie reclame denk ik

Marcel Jansen

De Bierista cursus is breed opgezet. Alle facetten van bier komen aan bod. Het volgen van de cursus is relaxed en je hoeft er echt geen "studiebol" voor te zijn. Een must voor elke bierliefhebber!

Ricardo Zwart

Een leuke leerzame cursus. De Bierista web-site ziet er goed uit en werkt makkelijk. Ook een snelle en goede reacties achter de schermen. Zoals veel mensen ook al zeggen, jammer dat er geen studie materiaal in boekvorm wordt aangeboden. Dat je na het behalen van de cursus verder kan met ontwikkelen. Maar zeker een aanrader.

Jentel van Rijn

Zeer gemakkelijke, vlotte, leerrijke opleiding. Zalig om de basics te leren. Een tip is wel een belgische variant te maken van hoofdstukken brouwerijen.

Willem Hilders

leuk en leerzaam

Guus la Chapelle

Natuurlijk ben ik supertrots op mijn behaalde diploma, maar....... helaas mocht ik een her examen doen en ook dat was "met de hakken over de sloot". Ben lang bezig geweest met lesstof en leren, maar lijk één en ander niet meer goed te kunnen onthouden en dat zal wel te maken hebben, met mijn gevorderde leeftijd. En of ze nu Hummarabi of Ninkasi heetten, dat ben ik vergeten.... Mijn allereerste biertje mocht ik in de vrachtwagen van mijn buurman drinken, hij was transporteur voor de "Drie Hoefijzers"brouwerij in Breda. Toen was ik nog jong, dus lang geleden en volgens de bestuurder van de vrachtwagen zat er een wolkje in het bier, maar dat kon geen kwaad en mocht de pret niet drukken. Gelukkig heb ik daarna nog héél veel bier mogen drinken en proeven en dat doe ik nog steeds. In mijn woonplaats Alkmaar ga ik graag naar "De Boom", een uitspanning met vele soorten bieren op tap en in de fles. Alkmaar heeft tegenwoordig een redelijk aantal brouwerijen, al of niet als huurbrouwer. Ik probeer nog geruime tijd te kunnen genieten van lekkere bieren, hoewel dat tijdens een fietstocht of skitrip niet eenvoudig is. Op de ski piste kijk ik met ongeloof naar al die Duitsers, die 's-morgens om half tien een Weizen achterover slaan....

Jolanda ten Napel

Leuke cursus voor in de lockdown. Aantal bekende zaken, maar toch ook een aantal nieuwe feitjes en weetjes geleerd.

Hans Rotering

Ik kreeg meer tijd om het examen te voltooien.

Ronnie Jansen

Een erg leerzame en goed opgebouwde cursus. Veel dingen komen niet voor in andere cursussen, waardoor deze cursus een extra hoeveelheid achtergrond informatie geeft.

Jaap Horsman

Een leuke, leerzame en laagdrempelige cursus. Ideale mogelijkheid om je bierkennis op veel vlakken te vergroten. Het cursusmateriaal is duidelijk en goed opgebouwd. Het was ook geen straf om de bieren uit het meegeleverde pakket te proeven.

Peter van Beelen

Echt super leuk om van alles te lezen en te leren over mijn hobby speciale biertjes. Zeker ook de combinaties bier & food en natuurlijk het gehele brouwproces vond ik echt geweldig. Een mooi cadeau die ik van mijn vrienden heb mogen krijgen. Ook super dat Bierista de opleidingstermijn door omstandigheden twee keer heeft verlengd. Echt top. Enige puntje voor mij is dat ik na mijn eerste examen 45 vragen goed had en daardoor wel geslaagd was, maar ik wel erg ontevreden was over mezelf. Bij de proefvragen scoorde ik namelijk steeds hoog en ik had na mijn eerste examen nog wel een nieuw examen willen proberen om toch zeker boven die 50 goeie antwoorden te komen. Ik heb me toch een paar domme fouten gemaakt bij het eerste examen..... oei. Maar overall, echt leuk om te doen en zeker ook heeeeel leerzaam. Top!!

Aad Groenendijk

Zeker nuttig , o.a.in gezelschap en de kroeg !

Rianne Kolf

Voor mij was het een interessante cursus. Vooral het gedeelte over brouwtechniek, bierkenmerken, leren proeven was voor mij zinvol. Leuk om in deze coronatijden je kennis te vergroten, zodat we straks weer wat meer te vertellen hebben aan onze gasten.

Rob van den Meijdenberg

Wat een leuke cursus. Wat mij het meeste aantrok was afwisseling tussen theorie en leuke feiten en voorbeelden. Duidelojke graphics. Goed behapbare lesstof met natuurlijk na elke les een beloning in de vorm van het proeven van een biertje.

Bernardo Carolus

Zeer leuke en leerzame cursus. Vooral de geschiedenis en het in combinatie met eten was interessant. Een aanrader voor iedereen die graag meer wilt weten over het prachtige drank BIER.

Hans Hermus

Ik kreeg de Bierista opleiding als verjaardagscadeau. Hoewel ik in eerste instantie nog het meest geïnteresseerd was in het pakket met 16 verschillende bieren dat ik kreeg toegestuurd als onderdeel van de opleiding, ben ik aan de slag gegaan met het cursusmateriaal. Dat zag er erg verzorgd uit en was verdeeld in duidelijke modules met aan het eind van iedere module een toets. Ik heb ontzettend veel nieuwe dingen geleerd waardoor ik nu nog meer kan genieten van een goed glas bier. Ik draag de titel Bierista met trots!

Hans Telgen

Er komt heel wat meer bij kijken dan je zou verwachten, dus ben ik trots dat ik het diploma heb gehaald. Ik heb erg veel geleerd. En waar ik het meest blij om ben is dat ik veel bieren heb leren waarderen. "Want in de hemel is geen bier Daarom drinken we het hier" Dorus

Willemien van Tongeren

Paul Lamain

Ja, geeft voldaan gevoel na aantal uren studie een beloning

Lo Kesselaer

Leuke leerzame opleiding . Niet alle hoofdstukken even interessant en je moet echt gefocused lezen om de oefen tentamens te halen en het eindexamen . Het heeft echt inhoud. Een leuk huiswerk pakker. Bierproeven, maar je zou wel een proefglas erbij verwachten. Wat erg leuk is om tijdens zelf een bierbrouw pakket te kopen en je eerste bier zelf te brouwen. Is mij in combi goed bevaklen

Richard van Oudenaarden

Hele leuke cursus.. Mooie pilzen om te proeven. Theorie is leuk. Examen is niet 2 vingers in de neus.. Ben benieuwd naar de vervolg cursussen. Was mijn geld waard.

Anita Pieterse - van der Lee

Ik vond het een hele leuke, leerzame opleiding. Alles is netjes en duidelijk beschreven. Ook zijn de filmpjes duidelijk en je krijgt hierdoor een goed beeld van wat er bedoeld wordt. Wanneer je er aan begonnen bent, wil je eigenlijk niet meer stoppen. Ik heb er veel van geleerd en vind het super leuk om te experimenteren met bieren en de bijbehorende spijzen. Ook de klantenservice geeft een snelle reactie wanneer je een vraag hebt. Bedankt!

Levie Peek

Ik vond de cursus erg leuk, maar ik miste ook wat. Ik had verwacht dat naast de algemene kennis er ook meer ingegaan zou worden op de biertjes uit het proefpakket. Dat had de cursus echt perfect gemaakt.

Ronald Pothuizen

Met een paar biervrienden was het idee geboren om de opleiding bij Bierista te doen. De bierkennis was verdeeld bij ons aanwezig, het leuke van deze opleiding om de kennis gelijk te trekken. En wat is nou nog leuker, om de opleiding te volgen, te kletsen en proeven over bieren. De opleiding is goed te volgen en makkelijk leesbaar. Ook mbv instructiefilmpjes is het een leuk geheel. Doe daarbij een leuk aantal bieren, waarmee je leert proeven. Je moet wel een beetje blokken om alle leerstof tot je krijgen, maar daar krijg je voldoende tijd voor. Bij sommige zaken hadden ze voor mij wat meer mogen uitdiepen,maar het is zeker een leuke aanvulling op je bierkennis. Ik heb het met veel plezier gedaan.

Leuke leerzame cursus.

Kees Blom

Na ieder hoofdstuk kun je een proeftoets maken om te zien of je alles goed hebt onthouden. Naast de basic informatie over het brouwen van bier en de grondstoffen, vele leuke andere weetjes. Eén nadeel, de lesstof is achteraf niet te downloaden.

L Schenkel

Leuke opleiding waar je echt wat van opsteekt.

Boris Arts

Wilhelmus Brouwer

Leuke opleiding, heel veel nieuws geleerd. Raad dit zeker aan bij vrienden.

Ronald Klinkhamer

Bier van het verleden tot heden. Mooi en duidelijk weergegeven. Leuke weetjes, Van productie tot aan Michael Jackson.

Gino van Weenen

De Bierista cursus is een goede introductie waarin je alle basiskennis over bier op doet. In kleine stappen naar een toch wel spannende eindtoets. Soms zou ik nog wat dieper op de stijlen willen ingaan, maar dat ga ik nu gewoon lekker beleven en proeven. Heb je altijd al interesse gehad in bier maar wil je nu wel eens weten waarom je proeft wat je proeft? Doe de Bierista cursus!

Jos Klaassen

Hele leuke cursus om te volgen. Bijna alles komt aan bod, zelfs een praktijkgedeelte door het proeven en beoordelen van verschillende bieren, en dat voor een online-cursus. Om het diploma te halen moet je er wel even goed mee bezig, er worden echter niet te veel feiten vragen gesteld die je uit je hoofd zou moeten leren. Met het behalen van het diploma en je nieuwe kennis ga je vanzelf meer bieren proeven en krijg je zin om zelf bier te gaan brouwen, of om brouwerijen te gaan bezoeken.

Bas Korpel

Ingrid Uuldriks Hulsman

Een super leuke cursus!! Veel van geleerd en weet nu meer van bier brouw processen. Hopelijk komt er in de toekomst nog een opvolger van de bieropleiding!

Sjoerd Baarda

Zeker leuk en leerzaam. Lekker afwisselend.

Stijn de Laat

Over het algemeen in de breedte veel kennis over bier, de historie en gebruiken. Ik mis alleen een specifiek scheikundig gedeelte.

Rob van der Linden

Ontzettend leuke, leerzame training, die heel toegankelijk is voor iedereen die meer over bier wil weten!

Jelle Van der Meulen

Marcel Doesburg

Wat een super leuke cursus. Pittig maar zeer uitgebreid en nodigt uit tot verdere studie. De speedcourse onderdelen zijn een mooie aanvulling en ook erg leuk en leerzaam. Het Bier Butler onderdeel over bier en spijs combinaties is een aangename verrijking en geeft dieper inzicht in mooie pairings. Proost.

Thimo Sommers

Geweldige cursus!! Ik heb er van genoten en ben zeer aangenaam verrast met hoe goed alles beschreven en uitgelegd wordt. Verder een heel leuk pakket met verschillende lekkere bieren. Eigelijk het enigste waar ik tegen aan liep was: tijdens de oefentoetsen als je deze afgerond had kon je wel zien wat fout of goed was maar niet waarom het fout was. Ik zou het zelf een stuk fijner vinden als ik zou weten waarom het niet dit antwoord moest zijn of juist waarom het wel het andere antwoord was. Verder had ik in eerste instantie best wel een slecht gevoel over de 1min voor vragen te kunnen beantwoorden door mijn dyslexi... maar dit was totaal niet nodig 1min voor een vraag 2x goed te lezen en te antwoorden is meer als genoeg! Bedankt nogmaals voor dit leerzame traject en als er ooit vernieuwende cursussen komen doe ik weer mee en ik zal mij uitspreken naar familie, vrienden en horeca personeel om dit ook te gaan volgen! Met vriendelijke groet, Thimo

Edwin de Laat

Eelco Klein Overmeen

Hartstikke leerzaam. Door de cursus ben ik anders gaan kijken naar bier (en ruiken, en proeven) en heb ik wat meer theorie erover geleerd. Een aanrader voor elke bierliefhebber!

Gerard Jan Fens

Leuk voor elke bierliefhebber. Koste mij meer dan 8 uur studietijd, maar het was elk moment leerzaam.

Michel Van de veerdonk

Hele.leuke opleiding om te doen als.je een bierliefhebber bent net zoals.ik is dit een echte aanvulling. Je leert dingen die je meestal niet weet. Je krijgt handige tips die het drinken van bier nog lekkerder maken

Marcel Louwrink

Een opleiding zonder ingewikkelde moeilijke poespas. Als je meer wil weten over bier een must. En vooral heel duidelijk. De tussentijdse toetsen laten duidelijk zien waar je bent en de praktijk met het bierpakket is zeer leerzaam om de bierstijlen te leren kennen. Het mooie van dit alles is dat ik nu mijzelf Bierista mag noemen, het voelt ook echt zo!

Leo van Dijk

Leuk om te doen

Patrick Pruijssers

Tine van Asseldonk

Super interessant om wat achtergronden van bier en het proces eromheen te weten. Ik drink met nog meer plezier een biertje. Heb geleerd om niet alleen naar de buitenkant te kijken. Dat maakt het nog meer een belevenis.

Leo Kostwinder

In deze nare corona tijd kwam ik de Bierista bieropleiding tegen. Om de tijd te doden ben ik eraan begonnen en heb deze met veel plezier doorlopen. Als liefhebber van speciale bieren geniet ik er nu nog meer van met de expertise die ik heb opgedaan tijdens de cursus. De geschiedenis, het brouwen, het combineren met gerechten etc.etc. ik heb ervan genoten en geniet nu nog meer, Dank, dank, dank.

Peter Koreman

Martin van der Weide

Ja ben trots op mijn bierista diploma en zou graag een vervolg opleiding doen.

Wesley van Rijn

Zeer divers en je weet gelijk een hele hoop over het brouwen, de geschiedenis en de cultuur van bier. Echt een aanrader!

Kim Vervoort

Leuke en soms best pittige opleiding. Maar als je er met veel interesse en enthousiasme aan begint komt het zeker goed. Veel nieuwe dingen geleerd, van bierkennis tot leuke feitjes. Jammer dat er geen naslagwerk is en je dingen digitaal moet terug zoeken. Ik ben toch meer van het papier. ;-) De tijd waarin je hem moet halen en eindtoets bezorgen voor een stukje extra stok achter de deur, waardoor je er nog wat beter induikt en dingen beter blijven hangen. Aanrader!

Jeroen Gadella

Super leuke opleiding om te doen. Je kennis vergroten en nog meer van bier kunnen genieten. Proost!

Eric Bijl

Super leerzame cursus. heb er veel van opgestoken

Angelika Cijsouw

Ik heb de cursus samen met een collega/vriend gedaan die in een biercafé werkt. De informatie, verschillende hoofdstukken zijn enorm duidelijk, met leuke filmpjes en heel veel nieuwe kennis. We hebben iedere week 1 hoofdstuk gedaan met twee proeverijen en een bierbadge training en zo in 3 maanden de cursus afgerond. Ik ben 100 % tevreden over de lesstof, opbouw en kan geen kritiekpuntje vinden. Ook de oefenvragen na elk hoofdstuk waren leuk om te doen en ook de korte badge trainingen van de speciaalbieren zijn erg interessant en leveren veel nieuwe kennis op. Kortom, ik ben tevreden en mijn kennisniveau over bier is nu optimaal voor wat ik doe. Groetjes, Angelika

H.J. Sibon

Dirk Schoolmeesters

Super opleiding om mee te beginnen! Heel erg veel geleerd over het proces van het brouwen van bier. Erg leuke afwisseling met filmpjes en tekst. De lesstof is heel erg uitgebreid, maar dit valt niet op omdat het in delen verdeeld is.

Joost Schreuders

Het is een zeer leuke online cursus om de vele aspecten van bier te leren kennen. Voor een bierliefhebber bijna een must. aanrader!!

L.J. Vukkink

Zeer leuke cursus, erg leerzaam. Ik weet nu dingen over bier die ik tevoren niet kon bevroeden.

Frank Groot

Leuke leerzame opleiding. Had helaas wel beide herexamens nodig maar uiteindelijk toch geslaagd. Veel van geleerd en samen met het proeven van de biertjes kijk je toch anders naar het bier en is de smaak een echte beleving.

Ronald L'Abee

Ik mag graag een lekker bier drinken. Proeverijen vind ik leuk om te doen en te organiseren. Deze opleiding is een leuke manier om meer te weten te komen over alles wat met bier te maken heeft. De lesstof leest prettig weg, en de bijbehorende bierbox bevat een diversiteit aan bieren welke je zelf misschien nooit had gekozen. Het examen is goed te doen. Let op de tijdslimiet en dat je niet terug kunt naar een eerdere vraag. Mooie opleiding.

Raphael Schmitz

een leuke leerrijke-ervaring! een aanrader voor elke bierliefhebber!

Dennis Klos

Erg leuke opleiding,met veel plezier doorlopen. Mijn kennis wat betreft bier op een luchtige manier behoorlijk opgeschroefd met een goede dosis leuke weetjes die het leuk doen tijdens een gezellig samenzijn.

Luigi Fray

TLDR (Too long; didn’t read); Supertof, superleuk, super leerzaam en veel meer dan alleen een diploma! De Bierista Bieropleiding is een leuke toevoeging voor zowel de beginnende speciaal bierdrinker als de ervaren bierkenner. Een toffe must have voor iedereen die meer genot wil halen vanuit een fles of blik bier! Verder is dit ook een uitstekend cadeau tijdens de coronapandemie. Binnen twee dagen lag mijn doos bier bij de voordeur en kreeg genoeg tijd & ruimte om de cursussen te volgen. Verder na het behalen van de opleiding worden er meerdere mogelijkheden aangeboden aan de Bierista’s. Van gratis workshops en cursussen van bekende brouwers tot kortingen op bierpakketten en mogelijkheden om nieuwe bieren te proeven.

Bert Smits

Prima cursus om brede kennis rondom bier te vergroten. Heel erg leuk om te doen als bier liefhebber.

Bas Haandrikman

Leuke basiskennis en op sommige onderwerpen erg de diepte in. Leuk om in je favoriete speciaalbier kroeg mee te kunnen praten met de (ervaren) barmannen/-vrouwen en je vrienden te verassen met feiten over bier!

Henk van Roekel

De cursus cadeau gekregen van de kinderen en er van genoten! In het verleden wel eens een biertje gebrouwen 'uit blik', had al eens met een recept zitten stoeien, ga door deze cursus de draad weer oppakken. Het was leerzaam en leuk! Heb de bierrevolutie in de 80-er jaren meegemaakt, ben me nu bewust van zaken die speelden. Het leren proeven is echt heel leuk. Voortaan geniet je meer van bier en je kiest bewust, je kan het niet meer laten om vooraf even te kijken en te ruiken. 1+1=3 vergeet ik niet meer, de perfecte combi met gerechten. Compliment voor de opzet en uitvoering van deze cursus. Een vraag tussendoor per mail werd supersnel beantwoord. Top! Ik kwam met 8 uur studie niet uit, dat is een veelvoud geworden. Maar het was me geen last maar een lust.

Ernst Gevaerts

Jeffrey Schumacher

Dustin Broekhuizen

Leuke lessen, hoop diversiteit in de bier-weetje, aanrader !

Paul Wiltink

Erg leuke opleiding. Laagdrempelig en zondermeer een leuke aanzet om bier te gaan brouwen. De cursus is vrij algemeen zonder te verzanden in details. Daardoor is hij goed leesbaar en hij zit vol met leuke weetjes. Ik was na ieder hoofdstuk nieuwsgierig naar het volgende zodat de hele opleiding een feestje was. De tussentijdse toetsen waren prettig, het examen gemakkelijk te doen. De tijd die daarvoor stond was ruim voldoende. Deze opleiding smaakt naar meer! Voor iedereen die geïnteresseerd is in bier zondermeer een aanrader.

Harmen Kleinleugenmors

Een leerzame, leuke maar ook lekkere opleiding

Ron van Gompel

Een hele mooie, leerzame cursus! Al veel aan gehad qua feitjes en bierbelevingen. Zeker een aanrader voor de bierliefhebbers!

Mark van der Kuijl

Erg leerzaam en goed in elkaar gezet. Ik heb met plezier de lesstoffen en oefenvragen doornomen. Ik had alleen verwacht dat ik de biertjes kon proeven tijdens de lessen en dat er dan uitgelegd stond hoe je bepaalde smaken en soorten kan herkennen

Dik Goudappel

Bijzonder leuke cursus om te doen prettig van opzet , goed ingedeeld naar onderwerp. Toch ook weer veel nieuwe dingen geleerd en zeker dingen die in de praktijk leuk en nuttig zijn. Het examen blijft altijd een spannend iets maar ls je de lesstof goed doorneemt is ook da goed te doen

Daan Kouwenberg

Zeer interessante en leuke cursus om te doen een aanrader voor elke bierliefhebber

Erik van Engelen

Paul Kappelhof

Leuke cursus, veel en brede info over bier, brouwerijen, historie etc, maar ook over veiligheid en gezondheid, dus de leerstof gaat echt heel breed. Een aanrader voor iedere bierliefhebber !!

Rob Lange

Heel veel informatieve achtergrond kennis opgedaan en leuk om te doen

Kevin Nieuwendijk

Josje Eleveld

Edwin de Vries

Leuke cursus die je veel inzicht geeft in de wereld van bier. Dikke aanrader voor iedereen die wat meer wil weten over dit wonderlijke brouwsel!

Chris Albers

Hele toffe bondige opleiding. Leuk invulling en ik heb zeker mijn kennis over bier verbreed. Aanrader als je meer wilt leren over bier en het proeven van bier.

Roel Mazure

Ik vond dit een hele leuke cursus! Ik hield al van bier, maar dankzij de Bierista Bieropleiding proef ik bewuster en kies ik ook bewuster wat ik vandaag wil drinken. De opleiding stimuleerde me bovendien om een 'bucket list' samen te stellen van bieren die ik nog eens wil proeven. Gueuzes, Lambieken en Gose zijn bijvoorbeeld nauwelijks te vinden, zelfs niet bij gespecialiseerde bierwinkels. Over sommige onderwerpen zou ik na deze opleiding meer willen weten, met name over een aantal bierstijlen. Het onderscheid tussen sommige stijlen is niet altijd helder. Dat vraagt om nader onderzoek en proeven. Ook zou ik wel meer willen weten over de verschillende hopsoorten. Daar valt nog een wereld aan te ontdekken. Niet alle lessen vond ik even helder en duidelijk. De les over klassiekers vond ik bijvoorbeeld nogal arbitrair. Chateau Neubourg mag dan wel bijzonder zijn, maar die kan je echt niet onder de klassiekers rekenen. Daarvoor bestaat het echt niet lang genoeg. Interessant vond ik de les over combinaties van bier en voedsel, hoewel ik die les ook iets te beperkt vond. Maar dat geeft niet: het heeft me geïnspireerd om op zoek te gaan naar fijne bier/gerechten-combi's. Al met al een fijne cursus. Niet voor zuipers, maar voor proevers!

Jeroen Beumer

De "Bierista bieropleiding" is echt een aanrader. Als bierliefhebber is het een mooie verdieping op hetgeen van wat je al weet en ook leuke en interessante nieuwe informatie. Zo wordt in 12 hoofdstukken veel aspecten over bier behandeld die zowel begrijpelijk is voor mensen uit de horeca als voor bierliefhebbers die thuis genieten van een lekker biertje. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een oefentoets, waardoor je aan het einde goed voorbereid aan je examen begint. Na het het afronden van de opleiding mag je jezelf met trots "Bierista, meester in bier" noemen en krijg je vele voordelen die horen bij het afronden van de opleiding. Ook kan je nog deelnemen aan verschillende leuke kortere cursussen om zo nog meer kennis over bier te vergaren.

Leo Mouws

Op een goede manier wordt je door de stof heen geleid. Filmpjes en afwisselende teksten zorgen er voor dat je steeds weer met plezier de verschillende modules doorloopt. Daarbij zijn de deeltoetsen aan het einde van elk onderdeel een goede manier om de stof weer even op te frissen.

Dennis van Dijk

Woow, met heel veel plezier de cursus doorlopen en heel veel nieuwe dingen geleerd van mijn lievelingsdrank (een goed glas bier). Het smaakt naar meer! Een aanrader voor iedere bierliefhebber.

Richard Molenaar

Heldere uitleg. Lesstof goed georganiseerd. Leuk om te doen.

Jop Kessels

Arnold Ganzevles

Leuke leerzame cursus voor de bierliefhebber Super leuke leerzame cursus voor de liefhebber van speciaal bieren. De theorie is leuk maar het proeven en beoordelen van de bieren is nog leuker. Ben trots op de titel BIERISTA. De cursus is een aanrader.

Robin van Stigt

Leuke training/cursus. Ik ben thuisbrouwer en heb bij Van Wees De Ooievaar de Geneverschool gevolgd. Ik weet dus al het nodige van bier maar heb na 2 lesdelen al weer bijgeleerd!

Robbert Caspers

Een leuke en interessante manier om meer te weten komen over verschillende onderwerpen die met bier te maken hebben. Zelf had ik al aardig wat voor kennis maar deze cursus heeft mij nieuwe dingen geleerd. Na het maken van het examen kan ik mijzelf trots Bierista noemen nadat ik het bezoek of mensen in het café een leuk feitje heb verteld.

Romina Johanna Carrasco Botasso

ik vind de curse is leuk want is compleet en langzaam

Peter Jan van der Meulen

Fantastisch leuke cursus! Erg leuk, informatief, leuke weetjes en natuurlijk een geweldig leuk starters proef set van verschillende bieren! Ik snap dat er bij de toets een tijdlimiet gesteld is. Dit is lastiger toegankelijk voor mensen die moeite hebben met begrijpend lezen of dyslectisch zijn... Een idee om als optie de vragen en antwoorden voorgelezen te krijgen. Verder echt iedereen aan te raden en die speedcourses tussendoor, erg leuk!

Stefan Hagedoorn

Erg leerzaam! Zeker de moeite waard.

Gerrit Nagelhout

De opleiding zit goed in elkaar. Heel veelzijdig. Ik heb veel geleerd. Ik had overigens wel verwacht dat tijdens de cursus specifiek ingegaan zou worden op de geur en smaak van de 12 bieren in het pakket. Dus wat ruik je en wat proef je bij die bieren. Dat heb ik gemist.

Zlatina Pissarova

Marcel Menger

Rob de Peuter

Erg leuke cursus. Alles komt aan bod. Nodigt uit om er meer mee te gaan doen. Ik heb het niet gered met de 8 uur die er voor staat omdat ik sommige zaken toch wat verder wilde uitdiepen. 1 puntje wat ook al eerder is genoemd. Het zou mooi zijn als het cursusmateriaal, al is op een afgeschermd deel, beschikbaar blijft als naslagwerk.

Tim Pigmans

Uiteraard ben ik trots als ik het haal!

Daniëlle Hendriksen

Leuke, interessante basiscursus voor iedereen die geïnteresseerd is in (speiciaal-)bier. Een stukje brouwproces, wat geschiedenis, en een eerste kennismaking met proeven en beoordelen. Het heeft mij behoorlijk wat geleerd, en het blijft toch (ook) leuk, om in de kroeg, indruk te maken met je bierkennis!

Roel van den Heuvel

Goede en informatieve cursus. Er worden veel verschillende onderwerpen besproken die je kennis over bier vergroten.

Inge van Beers

Een ware aanvulling op het proeven van mooie bieren. Veel achtergrondinformatie maar ook praktische informatie als food pairing en het kiezen van een goed glas.

Michel Korver

Leuke cursus om te doen. Veel uiteenlopende onderwerpen, van geschiedenis tot proeven en nog veel meer!

Gerald Schokker

Het was een leuke en leerzame cursus om je meer te verdiepen in het fenomeen bier. Je gaat er alleen maar meer van houden.....

Myron van der Molen

Rense Smits

Interessante informatie en nuttige tips. Een aanrader voor iedere bierliefhebber !

Jasper Mol

leuke en leerzame cursus/opleiding, zeker niet heel makkelijk maar wel goed te doen. Een 'must' voor elke hobbybrouwer en bierliefhebber :-)

Alwin Diepenhorst

Ontzettend leuk om te doen. Educatief, maar ook gewoon met heel veel leuke weetjes. Blij dat ik op deze manier mijn interesse in bier en kennis over bier weer verder heb kunnen verrijken.

Annouk Eldering

Super leuke en leerzame cursus die mooi aansluit op mijn liefde en interesse voor bier. Alle nieuwe vergaarde kennis kan ik nu mooi meenemen in mijn werk als rondleidster bij de Texelse Bierbrouwerij.

Martijn Roelofs

Een mooie en breed georiënteerde bieropleiding, die je op een laagdrempelige wijze kennis laat maken met (en kennis laat nemen van) de vele facetten van bier. Ingrediënten, brouwproces, historie, bierstijlen en combinaties van bier met diverse gerechten vormen erg interessante onderdelen van de opleiding. Veel van opgestoken, top!

Mitchell Brouwers

Leander Dunnik

Ivo Stultiens

Zeer goede basisinformatie. Sommige gezondheidsclaims lijken me discutabel. Prettige online cursus met ruim voldoende tijd om tot je examen te komen.

Lennard Muilwijk

Het is een leuke quiz. Voor een beetje biergenieter is er alleen extra kennis over futiliteiten en details over uithoeken van de biergeschiedenis (op zich leuk). Met een podcast als 'fuckwijn' leer je sneller en leuker feitjes, soorten en wetenswaardigheden. Ook mist de aansluiting naar het meegeleverde bierpakket (waarom een bierpakket als je er geen verhaal aan hangt). Infographics zijn wel top. Ook de minicursussen per brouwer zijn interessant, hoewel duidelijk infomercials....en ja, er waren idd verrassende wetenswaardigheden

Ralf Collaris

Heel leuke basiscursus om meer kennis op te doen over bier. Vergis je niet tussen het niveau van de vragen na de les en het examen, die zijn echt wel wat moeilijker... ;)

André Hebben

Terugkijkend kan ik eerlijk zeggen dat mijn kennis over bier flink is uitgebreid met deze cursus, en dat is toch het voornaamste. Een aantal punten in de cursus waren verouderd maar deze werden dezelfde dag nog in de cursus aangepast, wat bewijst dat ze de cursus serieus nemen en dat deze actueel wordt gehouden. Het enige minpuntje is dat de toegang tot het lesstof na een 3 maanden wordt gestopt, waarbij als de kennis naar de achtergrond schuift, je deze niet even opnieuw kan doorlopen. Gelukkig krijg je nu wel een samenvatting (pdf) van het materiaal

Marijke Onrust

Ik vond de cursus leuk, maar soms miste ik wel wat diepgang. Dan wordt er wel iets verteld, maar niet uitgelegd waarom het zo is. Om een voorbeeld te noemen: er wordt wel uitgelegd dat je pils in een nat glas moet schenken, maar speciaal bier uit een fles in een droog glas, maar er wordt niet uitgelegd waarom dat zo is. Zo ben ik meer dingen tegen gekomen. Dat vind ik wel jammer. Verder prima, leuke dingen geleerd!

Hanneke Korten

Leuk om te doen. Veel kennis opgedaan!!!

Maikel Wissels

Leuke opleiding met veel kennis over bier in de breedste zin. Hierdoor ben ik bier nog meer gaan waarderen! Dikke 10 voor mij!

Hugo Bogers

Deze opleiding als kado voor m'n verjaardag gehad van mijn vriendin. Super blij mee! Zo leerzaam maar ook vind ik alles duidelijk beschreven en door de toesten na elk hoofdstuk blijft de lesstof goed hangen. Ik had geen herexamen nodig.

Tom Severs

Casper Kooiker

Leuke opleiding, erg informatief en leerzaam. Het heeft mij nieuwsgieriger gemaakt en wil vele bieren gaan ontdekken.

Theo Mullem

Leuke en informatieve opleiding. Geeft diepgang en achtergrond informatie die je bier op andere manier leert waarderen. Naast drinken ook de kennis kunnen delen.

George Nelis

Ja, ik vond het erg leuk om me verder te bekwamen in het boeiende bierlandschap en heb bij deze cursus zowel m'n kennis opgefrist als nieuwe kennis en grappige feitjes opgedaan. Er blijven altijd punten om te verbeteren en uit te breiden, en dus blijf ik me verdiepen, terwijl ik ook de praktische kant op niveau probeer te houden. Regelmatig een nieuw of juist bekend glas bier dus, het liefst met vrienden. Want daar gaat het mij uiteindelijk om, een mooi glas bier voor me op tafel, wachtend om van genoten te worden.

Adriaan Treur

Leuke opleiding. Doe je niet even op een avondje. Erg interessant.

Fiona van Middelkoop

Erg leuk om te doen en voor een eerste kennismaking! Met name de eerste hoofdstukken vond ik erg interessant. Kan me ook goed voorstellen dat dit voor barmannen / -vrouwen zeer nuttig is. Stof komt in verschillende hoofdstukken terug, waardoor je zaken makkelijk opneemt. Wel irritant dat je regelmatig tegenstrijdigheden leest (bijvoorbeeld: drinken Duitsers nu 106 of 93,01 liter per hoofd van de bevolking in Duitsland).

Geke Twellaar

Interessante opleiding, veel nieuwe dingen geleerd

Rob Zengerink

Wietse Boers

super

Rene Huigen

leuke laagdrempelige cursus , bepaalde weetjes wellicht overbodig

Karel Stoel

Leuke opleiding die de basisbegrippen bij brengt. Goede combinatie van tekst en video's, met een leuke proeftoets aan het einde van elk onderdeel. Eindexamen nog best lastig. Bierpakket erbij ook een welkome toevoeging.

Ricardo van Wijngaarden

Leuke opleiding met zeer veel nuttige en informatieve informatie.

Rob de Raad

Heel interessante cursus, er zou wat meer stil gestaan kunnen worden bij het brouwproces. Als Bierista wil de daar zeker meer over kunnen vertellen naar je gasten toe. Samen met Patrick van Deursen run ik 't Effens Brouwerijke. Hij heeft een eigen café gehad en vertelde me dat gasten daar altijd in geïnteresseerd zijn. Voor de rest is de cursus duidelijk, goed opgezet Je zou de cursus nog uit kunnen breiden met bierbrouw workshops bijvoorbeeld.

Guido Dercksen

Geweldig

Robert Brand

Leuke cursus met veel informatie. Al had ik soms wat gerichtere informatie over een onderwerp willen hebben.

Lizette Busman

Superleuk van opzet, goede structuur qua hoofdstukindeling. Een perfecte opfriscursus voor gevorderden. Leuk ook al die weetjes over klassiekers qua bieren en brouwerijen. Ik heb niks gemist, ben blij dat ik 'm eindelijk gevolgd heb. Ben vast van plan meerdere bieren uit te gaan proberen en blijf aangehaakt.

Nico Sikkema

Leuke informatieve opleiding. Veel leuke weetjes over, door en voor bierliefhebbers. Goed lesmateriaal. Tekst afgewisseld met afbeeldingen en filmpjes. Zo leer je op een andere manier naar bier te kijken en anders te proeven. Aanrader voor liefhebbers.

Jesse Willems

Leuke, interessante, breed georiënteerde en vermakelijke cursus. Uiteindelijk heeft het uren lezen en oefenen geresulteerd in een diploma!

Kevin Groot

Christel Roemen

Net geslaagd voor deze interessante cursus. Leuk opgezet met heel veel ter zake doende weetjes en duidelijke uitleg. ook de speedcourses zijn leuk om te doen

Stefan Kok

Leuke cursus met veel interessante weetjes. Het laat je bewuster van bier genieten!

Peter Bos

Het is een interessante en uitgebreide cursus. Alle facetten die met bier te maken hebben komen wel aan bod, het is meer dan je zouden denken!

Jhon Cornelisse

Heb echt weer meer geleerd over bier en de herkomst.

Elbertus Jan Doek

Erg leuke cursus, ik heb veel geleerd. Er wordt veel informatie verstrekt. Het is ook voor de fun.

Martin Schellingerhout

De cursus heeft me goed inzicht gegeven in veel facetten van de bierwereld. Ik weet nu hoe bieren kunnen worden ingedeeld en beoordeeld. Helderheid alom: het lijkt wel een goeie ondergistende lager! Onderschat de cursus niet! Ik slaagde pas met m’n eerste herexamen!

Twan Graus

leuke, leerzame en vooral interessante cursus

Tineke Romijnders

Leuke en leerzame cursus!

Uitstekende cursus

Jan-Louis Nortjé

Uitstekende cursus met veel informatie over bier en zijn geschiedenis. Aanrader voor elke bierliefhebber

Jimmy Knuiman

Leuke en praktische cursus. Geniet nu nog meer van een goed glas bier.

Jos Migchelbrink

Erg leuk om te doen

Laura Walstra

leuk!

Marco van Schaften

Geweldig leuke opleiding waarmee bierdrinken niet alleen lekkerder wordt, maar ook veel interessanter. Ik betrapt me er telkens op om toch op zoek te gaan naar de smaken, welke verwerkt zijn om een heerlijk bier te creëren. Elke bierliefhebber zou de cursus moeten volgen. Veel leuke weetjes. Top

Sjoerd Zwaan

Wat een leuke, leerzame en interessante opleiding is dit! Super blij met mijn diploma, met de manier van leren en de mogelijkheid om mijn examen te behalen! TOP! Nieuwe bieren leren kennen, achtergronden en weetjes! super gaaf. Aanbevelen? Zeker! Twijfel je? Niet doen, gewoon inschrijven. Dikke Proost!

Roos Brandjes

De stof neem je makkelijk door. het is goed te doen!

Juliette Hendriks

Bjorn de Bruin

Tof pakket, 12 biertjes om te proeven en echt veel inhoud aan lesstof. Ook veel afbeeldingen en naslagwerk. best pittig examen waar je 3/4 goed moet hebben. als ik 1 kritische nood moet geven dan is het dat je misschien langer bezig bent en heel veel zaken moet weten voor je examen. maar ik vind dat juist wel gaaf, dat je echt van veel zaken iets leert en niet alleen het brouwproces.

Corrie Vissers

Jan de Bakker

Ondanks dat ik al veel wist, boeken over Belgisch bier gelezen, heb ik toch best wat bijgeleerd. Leuke en informatieve cursus.

Janno Post

Wat een mooie leerzame Bierista opleiding. er wordt je veel geleerd de tussentijdse oefenvragen zijn erg fijn en je kan zo vaak als je wilt deze oefenvragen opnieuw doen zo blijft het erg goed hangen. De filmpjes zijn ook erg leerzaam en ook leuk om de mensen van bierista te zien uitleggen over alles wat te maken heeft met deze opleiding.

Kristell Renault

Ik ben echt blij met de kennissen van de sprekers en de verschillende leesdelen

Melvin Hardey

Henny Koenraads

Astrid den Toom

Natuurlijk ben ik trots op mijn behaalde Bierista diploma! Het is een hele leuke en interessante cursus. Wel heb ik er heel wat meer dan 8 uur aan besteed. De cursus is goed geschreven en dus makkelijk te lezen. Het is fijn dat er tussendoor getoetst wordt, zodat je weet of je de stof beheerst.

Jos Kusters

Jan Stevens

Heel leuke training, mooie opzet, leuke onderwerpen. Ruimte voor verbetering is er altijd, maar voor nu: chapeau!

Jac Nooijens