Schapenkaastaartje met bierstroop

Bereidingswijze:

Wel de dadel drie uur in een Gulpener Dort. Zet het glas met het bier en de dadel weg op kamertemperatuur.

Vul een ovenbakje of schaaltje met een blaadje bladerdeeg. Laat het bladerdeeg iets over de rand steken. Vul deze met ongeveer 30 a 40 gram van de zachte, romige schapenkaas. In het midden steek je de dadel. Zorg dat de dadel helemaal bedekt word door de kaas. Strooi een heel klein beetje kaneel erover en zet het 10 a 11 minuten in de oven op 170 graden.

Serveer het op een bordje en leg er een paar dunne strepen bierstroop overheen. Schenk er een mooi glas Gulpener Dort naast en serveer deze met een temperatuur van rond de 9 a 10 graden Celsius.

Toelichting:

Gulpener Dort heeft een zoet moutige smaak, met een klein zuurtje en een bitter in de afdronk. In de geur komen karamel, honing en bloemen naar voren.

De smaak is intens mout met een zoete kruidige smaak. Het bladerdeeg en de schapenkaas zijn beide vettig. Het ABV van de Dort is 7%.

De alcohol kan mooi combineren met het vet uit de kaas.  De dadel geeft een beetje een ‘bite’ en wat extra zoetheid.De kaneel is erg goed in combinatie met de Dort.

Ingrediënten

250gr zachte romige schapenkaas

1 fles Gulpener Dort

8 ontpitte dadels

beetje kaneel

8 plakjes bladerdeeg

15ml (bier)stroop

Bier

Gulpener Dort

Arvid Bergström – Koken met Krullen - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Arvid Bergström – Koken met Krullen

Arvid Bergström is gediplomeerd biersommelier. De Hagenees is chefkok en combineert heerlijke gerechten met uiteenlopende bierstijlen. Zijn vertelwijze maakt je hongerig en dorstig.

Proost! en eet smakelijk.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.